Thursday, July 18, 2013

Birthday Misha dan Aqiqah Bb Hana

Salam..

mmg tahu dh lameee, tapi teringin gak nk wat catatan untuk kenangan :)

 ` Birthday Misha
Perancangan awal aku nk buat kat rumah baru, mase house warming kununnye.. tapi kami lum pindah pun mase tu kan.. aku berangan nk order castle cake untuk misha.. berangan je lebih.. seb baik berangan tu free... hakhakhak

Doa aku supaya sambut birthday dia mase still aku dh maternity leave dimakbulkan.. if xde sambutan pun, aku boleh spend time dgn dia 24/7 kan..mula nk bawak kak cha g makan je, tp mcm susah lak nk bawak whole cake kan.. so buat lah kat umah, ade mak

red velvet cake untuk anak dara tersayang
juadah simple yet kenyang...
lapar lak ngk bulan2 pose ni
aku cume jemput angah jek.. pastu anak mak jage.. biar misha rase cam ade crowd la gak.. adik hana tecik lgi nk memeriahkan majlis.. hikhikhik

sbg mak, what more do you expect, selain kegembiraan terpancar kat muka anak.. asyik ckp mama hebat, terima kasih mama, saya sayang mama, wahh!! hebatnye kek saye.. happy sgt dia, senyum2 simpul.. terharu aku ngk..

misha pun mcm tau2 je, menjelang besday dia asyik nyanyi lagi happy birthday, asyik suh aku lukis gambar kek, belon, lilin.. mcm tau2 ajek.. hihi.. x dapat bayangkan if aku wat birthday party cam mase dia setahun dulu.. mesti lg happening... umo 4 tahun leh sambut ngan kawan2 kat school kan kakak.. :)

the crowd.. kikik
ngk muka kak misha, x lepas dr ngk kek dia tu.. :)

ni lak crowd tercilik.. tito ajek..
 
tu aje lah, kisah yg terangkum dalm sambutan majlis hari jadi misha yg ke 3.. alhamdullilah tercapai gak niat nk wat majlis kecik ni.. its ok, ade cake, ade belon, ade topi, lilin, goodies bag.. lengkap dah.. hihihi

'Aqiqah Bb Hana
Kebetulan mak mmg nk wat kenduri kesyukuran dan tahlil, so aku pun mintak tumpang menyelit majlis aqiqah hana.. senang sekali jalan, dh settle lege teramat sgt.. :)

Majlis ni lepas dua minggu aku naik kije.. pada awalnye mmg aku berangan nk ade buai deco2 mcm princess bagai, tapi hajat x kesampaian gak.. siap dh mintak quotation, tp bile ade yg mcm x galakkan, terbantut dah niat aku.. redha je lah.. mungkin rezeki next baby.. heeeee

Diorg x recommend sbb majlis malam, kalu nk berendoi bagai kul bape nk abes kann.. mihmihmih... so terus tukar la, mula2 nk cari dress homey2, tp sbb wat malam, kene la cari sleeping suit yg paling comey kat mata aku.. meraban cari smpi ke Mid Valley, x jmpe.. aduhaiii..

Last skali cari kat JPO, dh alhamdullilah berkenan.. ade la unsur2 baby yang diraikan pada baju tu.. mengada tul mak adik ni.. hahaha

ok, mama kenan.. :D
sepanjang majlis most of the time adik tido.. hihihi.. lege jugak.. bila lapar, bg susu tido balik.. gud girl...majlis berakhir dalam kul 11 mlm.. alhamdullilah selesai dah jalankan aqiqah untuk anak no 2 ni..

nantok ni mama

mama dlm kegelapan.. kihkihkih
ngk la yg pki kaftan tu misha.. ingat dia ade posing sbelh mama, rupenye lari..

last but not least, gambar bile adik dh bangun tdo..
kakak mmg susah naa nk bergambar skrg..
grrrrr
ok laa... selesai dh.. tggu entry birthday bash adik Hana lak nnti.. hiihi
tata.. :)

1 comment:

Maria Rajab said...

comel puteri2 dia...