Thursday, December 12, 2013

CLOTH DIAPERS FOR SALE

salam,

hi sy nk let go these 3 cd's .. harga can nego
1. NWT itti biitti (size L) - RM70 termasuk poslaju - SOLD
2. PRELOVED thirties (Size 1) - rm40 termasuk poslaju (pki less tham 10 times)
3. PREWASH 1 time and NEVER USE show drop (OS) - rm50 termasuk poslaju - SOLD

semuanye AIO..

leh pm atau whatsapp ye.. 019 - 7343286


ini la CD nye.. hihi
tata..


Friday, August 2, 2013

OKBG rompers for sale : OSH kOSH

salam..

ni la nasib bile shopping x hengat.. pastu bile sampai x muat kat hana..

jom la ngk ni, nk let go... prefect size utk baby 3 - 4 bulan.. saiz kat baaju 6m

lai laiii... rm35 each... rm65 plus postage utk both..




berminat sms/whatsapp la saye
019 7343286

tata.. :)

small wristlet : COACH

salam..

small wristlet untuk di jual
reason : ade ade 3 wristlet.. x tau nape beli.. ngehngehngeh
cute utk dibawak beraya..

original beli dr US.. details sume ade kat gambar eak..
rege : rm180 termasuk poslaju...

 


 


comeyy kann,, pada sape2 yang nk COD area skudai pun boleh..
sms/whatsapp ya 0197343286 / shahira

tata.. :)

Thursday, August 1, 2013

Masak Sahur

Salam..

Alhamdullilah, diam x diam sudah 23 hari kite berpuasa.. Cepat sgt rasenye tahun ni.. Harap berjmpe lagi di Ramadhan akan datang..InsyaAllah

So dh 23 hari ni, baru lah leh aku cite, alhamdullilah lagi skali sbb most of the food for sahur are prepared by me.. syukur alhamdullilah... nikmat Tuhan bg kat aku, seronok memasak waktu sahur.. kadang x tdo... (jgn tiru ye)

Beras pun dh abes kene beli lagi, sedangkan kalu dulu 6 bulan 10kg pun susahh... wakakkaka.. mungkin ni aura semangat rumah baru, rasee sgt self of belonging kat dapur sendiri.. alhamdullilah.. misha pun asyik ckp, mama ni masakk jee... wahh.. misha pun dh acknowledge.. mihmihmih

Aku harap semangat ni berterusan smpi bile2.. suke ngk husband semangat makan waktu sahur.. even x sedap mane kot.. kihkihkih..

Kenape aku masak sahur? sbb aku laki aku kan niaga kat pasar ramadan, so selalunye aku makan mkn kat umah mak.. masak on weekend aje... :)

Jom la ngk gmbar, tp xde la semenggah mane pun.. :D



 







taraa.. xde la semua gambar aku captured.. tp ngk gambar pun dh happyy... rase lapor plakk.. kikiki.. ari ni nk try wat ikan percik.. nk google jap resepi.. jommmsss

tata..
salamm. :)

Thursday, July 18, 2013

Birthday Misha dan Aqiqah Bb Hana

Salam..

mmg tahu dh lameee, tapi teringin gak nk wat catatan untuk kenangan :)

 ` Birthday Misha
Perancangan awal aku nk buat kat rumah baru, mase house warming kununnye.. tapi kami lum pindah pun mase tu kan.. aku berangan nk order castle cake untuk misha.. berangan je lebih.. seb baik berangan tu free... hakhakhak

Doa aku supaya sambut birthday dia mase still aku dh maternity leave dimakbulkan.. if xde sambutan pun, aku boleh spend time dgn dia 24/7 kan..mula nk bawak kak cha g makan je, tp mcm susah lak nk bawak whole cake kan.. so buat lah kat umah, ade mak

red velvet cake untuk anak dara tersayang
juadah simple yet kenyang...
lapar lak ngk bulan2 pose ni
aku cume jemput angah jek.. pastu anak mak jage.. biar misha rase cam ade crowd la gak.. adik hana tecik lgi nk memeriahkan majlis.. hikhikhik

sbg mak, what more do you expect, selain kegembiraan terpancar kat muka anak.. asyik ckp mama hebat, terima kasih mama, saya sayang mama, wahh!! hebatnye kek saye.. happy sgt dia, senyum2 simpul.. terharu aku ngk..

misha pun mcm tau2 je, menjelang besday dia asyik nyanyi lagi happy birthday, asyik suh aku lukis gambar kek, belon, lilin.. mcm tau2 ajek.. hihi.. x dapat bayangkan if aku wat birthday party cam mase dia setahun dulu.. mesti lg happening... umo 4 tahun leh sambut ngan kawan2 kat school kan kakak.. :)

the crowd.. kikik
ngk muka kak misha, x lepas dr ngk kek dia tu.. :)

ni lak crowd tercilik.. tito ajek..
 
tu aje lah, kisah yg terangkum dalm sambutan majlis hari jadi misha yg ke 3.. alhamdullilah tercapai gak niat nk wat majlis kecik ni.. its ok, ade cake, ade belon, ade topi, lilin, goodies bag.. lengkap dah.. hihihi

'Aqiqah Bb Hana
Kebetulan mak mmg nk wat kenduri kesyukuran dan tahlil, so aku pun mintak tumpang menyelit majlis aqiqah hana.. senang sekali jalan, dh settle lege teramat sgt.. :)

Majlis ni lepas dua minggu aku naik kije.. pada awalnye mmg aku berangan nk ade buai deco2 mcm princess bagai, tapi hajat x kesampaian gak.. siap dh mintak quotation, tp bile ade yg mcm x galakkan, terbantut dah niat aku.. redha je lah.. mungkin rezeki next baby.. heeeee

Diorg x recommend sbb majlis malam, kalu nk berendoi bagai kul bape nk abes kann.. mihmihmih... so terus tukar la, mula2 nk cari dress homey2, tp sbb wat malam, kene la cari sleeping suit yg paling comey kat mata aku.. meraban cari smpi ke Mid Valley, x jmpe.. aduhaiii..

Last skali cari kat JPO, dh alhamdullilah berkenan.. ade la unsur2 baby yang diraikan pada baju tu.. mengada tul mak adik ni.. hahaha

ok, mama kenan.. :D
sepanjang majlis most of the time adik tido.. hihihi.. lege jugak.. bila lapar, bg susu tido balik.. gud girl...majlis berakhir dalam kul 11 mlm.. alhamdullilah selesai dah jalankan aqiqah untuk anak no 2 ni..

nantok ni mama

mama dlm kegelapan.. kihkihkih
ngk la yg pki kaftan tu misha.. ingat dia ade posing sbelh mama, rupenye lari..

last but not least, gambar bile adik dh bangun tdo..
kakak mmg susah naa nk bergambar skrg..
grrrrr
ok laa... selesai dh.. tggu entry birthday bash adik Hana lak nnti.. hiihi
tata.. :)

Tuesday, July 16, 2013

Hana 6bulan

salam..

quick update sblm mama x berkesempatan dan update lagi sebulan..

alhamdullilah, my Hana dh turns to 6months hari ni.. syukur padaMu Ya Allah, sekejap je masa berlalu, mcm baru je give birth, adik admit sbb Jaundice, berat x naik banyak, problem susu ciput.. risau2.. skrg taraaa dh 6 bulan..Allah permudahkan segalanye..

eventhough adik a bit smaller dr kakak, a bit keee... kakak mase 6 bulan was 8.2kg.. adik skrg maybe nearer to 7kg.. hikhikhik.. ramai atau semua org ckp adik ringan.. positive side is ramai nk dukung without merungut.. kihkihkih.. kalu misha dulu, kejap je, pass kat org lain.. lenguh wehhh..

hana baby yg cool, bile cukup makan dia akan tidoo jek.. baik sgt.. beza ngan tatak cha nye.. muka pun jenis redha je kene buat ngan kakak... siap senyum lagi.. kene hempap ngan kakak, dia leh tdo.. aku punye la risau ingat nape x gerak2.. rupenye tido... :)

budak tecik cayang ni....
about hana lagi,
hana merangak lewat, mase 4 bulan pun lum merangkak.. geram je, dia rela baring, senyum2 dari wat kije.. tp x lame.. 4-5 hari lepas tu dia g boleh meniarap.. itu pun bile dia ngamuk.. ngamuk2 terus ter meniarap.. pastu dia diam, sbb maybe heran.. eh, aku beralih position lak.. :D
so dari lepas itu lah, terus rajin wat kije, now tgh berlatih nk merangkak lak.. xpe dik. slow2.. cepat2 nnti cepat besar.. hihi

hana skrg,
dh ade 1 gigi susu yg sgt kecik.. baru surface je, org putih ckp white cap tooth.. aku pun x perasan, sbb xde sign og demam.. tp mase menyusu sakit la jugak, ku pikirkan sbb dia lapar x cukup susu maklum lah bulan pose.. heeee..

susu hana lak,
alhamdullilah.. aku masih lagi mengusung beg pam ke mane2.. masih lagi jadi bff aku..  tak sangka dh 6 bulan.. even adik dh campur susu, tp most of the time will be direct feeding when she with me  besh rupenye perasaan tu... nikmat yg superb!!.. sbg reward utk aku, aku adiahkan beg pump baru utk aku.. ngehngehngeh

brang : autumn
senang leh isi swing skali ngan botol.. hehe

cite hana lagik..
selain nikmat ber breastfeeding, aku terjebak jugak pakaikan CD kat hana.. mula2 mmg rase leceh.. tp dh 2 mggu hana fully cd on weekend.. ok je.. tp so far cd ade 9 jek.. mmg x dan nk smpi ahad malam.. pg ahad dh abes.. then kene basuh.. hehehe
dh tu kemain, kenal branded cd je plak tu.. gigih la aku main kutu sbb nk tambah cd.. padan muke sbb kenal cd mahal dulu.. lepas tu baru tau ade cd murah.. hati dh berkenan yg mahal aje.. choii tau.. hahahaha.. terasa rajin bile ngk cd tersusun di jemuran.. padahal mesin yang basuh.. heeeee

caption : pempes santek dan mama rajin :D


cerita makan hana,
oleh kerana hari ni hana masuk 6 bulan, gigih aku ajak papa g beli buah utk wat puree.. satu lg pengalaman baru aku, sbb 1st solid food misha dulu wan yg buat.. semua wan... so this time around aku nk wat sendiri.. nk upgrade skill parenting aku ni.. anak dh bertambah, skill harus la upgrade kan.. kuikuikui
so today starting with her 1st solid food.. Apple puree..
gigih beli blender baru, lepas tu baru teringat baik beli balang dia je, motor guna yg lame... idaman aku blender cum steamer Avent tu.. tp mahal naaa, kalu nk beranak lg 5-6 org lagi baru berbaloi beli... hehehe

sebiji apple puree.. utk hari ni dan stok esok..
tak sabar nk tnye mak, penerimaan hana.. hope dia suke.. aku pun baru tau kewujudan 4 days rule.. tu lah akibat kebergantungan kat mak sgt.. hukhukhuk.. so aku apply utk hana plak.. misha dulu awal2 nk makan nestum.. utk hana, aku kalu boleh xnk try.. nk try homemade food jek.. insyaAllah.. :)

sila telengkan kepala.. hihi
persiapan untuk prepare solid food utk hana :)

ok la.. stop dulu.. nnti cite pasal kakak cha plak..
kakak cha skrg.. hmmmmm..
positive thing, cha dh mule sayang adik.. tp cara sayang tu lah.. wat hati nk masuk toilet pun x tenteram.. aduhh..
ok next time cite.. ni bg full coverage utk adik dulu..
jumpe lagi.. insyaAllah :)
tata

Friday, July 12, 2013

solid food for baby hana

salam,

just nk share this table, so that after this aku can sini jek.. jenis nk cari kat pc.. asyik hilang ajek.. :)

lagi 4 hari adik dh nk masuk 6 bulan.. cepatnyeee masa berlalu... adik jgn besar cepat sgt, nnti mama kene cari baby baru lagi plak.. haahhahhha


so far, surounding environment lum berjaya memujuk aku bg makan kat adik, not like misha.. 5 bulan dh merasa nestum dah.. aku kalu boleh xmo introduce nestum kat hana, plus nk menvariasi kan makanan.. semoga berjalan lancar.. aminn

sekarang pun kemaruk ngk org makan.. kakak mamam, dia leh kejor.. (maksudnye guling2 nk pegang tgn kakak) bukan kejar bebetul je..heeee

k la..
tata
happy weekendd

Thursday, July 11, 2013

Salam 1 Ramadhan

assalamualaikum..

satu ramadhan

alhamdullilah, sehari dh puasa.. berjaya gak wat juadah bersahur.. keletang keletung kul 4pg bangun.. bersemangat ngk nasi masak 1 1/2 pot abes licin x sempat nk tinggalkn cha makan siang nye.. hikhikhik.. biasenye dulu sahur rumah mak, since dh pindah ni, jauhhnye la haii nk g.. kalu berbuka ok lagik.. hihihi

puasa kali ni, mcm biase meneruskan kelaziman berniaga kat pasar ramadhan.. lokasi gerai lebih kurang same mcm tahun lepas.. kawan2 yg nk datang dinasihatkan dtg awal.. takut kehabisan, tp this year arup tambah balang.. harap dapat puaskan hati peminat ribena laici dia tu.. :)) mmg penat dan hopefully my husband can cope with the kesibukan dan kepenatan dia tu.. dan dapat tarawih.. in sha Allah. :)

puasa kali ni, aku berpuasa dgn 2 org anak dara itu... mungkin kurang la mase puasa dgn budak, just on weekend sahaje.. so time masakkn nasi goreng utk kak cha hari sabtu ahad je. heeee... tp untuk adik, supply susu kene berterusan.. cabaran lebih tahun ni.. but it's fun!!..
tak sangka menjelang 6 bulan ni aku masih kehulur kehilir mengusung beg pam..alhamdullilah..x sangka.. even adik dh x fully bf.. tp aku akan pastikan dia dapat bm se maksimum dan selama mungkin.. amin...


cayang adik katenye..
ok la... dh nk start keje..
tata..

Thursday, June 27, 2013

Cantik bersama Nour Ain

salam..

nak bgtau ni, sy merupakan dealer sah bg product Nour Ain yang semakin mendapat tempat di pasaran tempatan.. so far feedback yg sy received Alhamdullilah semuanya positive dan repeat order.. :)

dengan harga serendah rm52 untuk set bacis, anda akan dapat :


ni contah complete set..

 
 
bezanya anda akan mendapat Toner dan Serum..


actually ade banyak set yg ditawarkan.. sesuai dgn budject kawan2.. if nk beli loose item pun boleh..

Ciri-Ciri Product NourAin:
* Beraskan Herba-herba terpilih
* Mengandungi vitamin C
* Sesuai untuk semua jenis kulit
* Tiada berlaku pengelupasan
* Memberi Keseimbangan kelembapan pada kulit
* Menyerikan kulit wajah
* Sesuai untuk lelaki dan wanita


untuk maklumat lanjut boleh call/sms/whatsapp
019 - 7343286 (shahira)
COD - Nusajaya / UTM/ skudai / Mutiara Rini / Taman Universiti



Tuesday, June 25, 2013

wiken yg awsome..

salamm

last wiken was my awsome weekend with friends.. even a bit penat but overall is HAPPY...

HAPPY NO 1..

kami ke seremban yowww.. for what? ade house warming.. bunyi gedik di situ, ko dari jb dgn haze yg teruk area jb.. ok la, at least bawak anak2 jauh dr haze.. hikhikhik...

what friend for kann.. ni la kawan2 aku 24/7 korang tahuuu tak.. even kawan sekolah,kawan u atau kawan keje pun x serapat cam ni.. cam adik badek.. seriously.. aku sayang friendship ni.. hope smpi beranak cucu.. aminnn...

kami kawen lebih kurang same date, anak 1st batch haruslah date lebih kurang kan.. anak no 2 pun sameee... borak perkara yang same.. shopping pun same2 (alam maya lahh), kirim barang, bisness same2, like a sisterhood.. sayanngg sgt.. antara kawan2 yg pertama aku refer if ade pape yg mengusarkan jiwa.. hihi.. Alhamdullilah, asben2 kami pun ok2 je.. lebih kepada layannn.. :D


preggy time... (1 st batch)
ade lagi satu gathering, tp aku x join.. sbb baru naik week sebelum tu... mase tu perut lagi la, mak yong sgt2.. kikiki

taraa... anak sorang..

lepas tu ade la afew gathering yg ade aku pegi kadang kebetulan antar adik kat kl, (mmg saje2 scheduled sbnrnye.. hikhikhik)

myra's cukur jambul day!! skrg ni myra pun dh champion dah.. hihihi
Tokey PINO open table kat WONG SOLO, Shah Alam..

 
last but not least...  with new addiotional team members.. kami berjmpe kat Seremban.. Sarah's house warming.. aku mmg nk g sgt sbb nk jmpe diong pluss nk skodeng umah sarah.. kitchen cabinet dia lawooooo.. merembess aku.. hikhikhik


tara... ade yg x cukup, tp ni la yg paling ramai ade.. hihi

baby of 2013.. ehh.. ensem boy baju green tu dec 2012 baby..
nak balik dah... jom datang jb jommmmmm...
 
happy sangat and wish dapat berkawan smpi tua.. aminnn...
 
budak berdua ni plak bukan main happy berjalan.. dalam kete baik je.. balik tu singgah makan kat umbai.. papa kate replace anniversary threat yg x jadi g ari tu.. yahoooo..
 
pic chili crab je la cukup ek.. hihihi
bb hana yg baekk sgt, tdo..susu.. tdo susu jeee.. cayang adik..
kakak baik jugak lepas bg upah menan.. hikhikhik
ok la.. mase mencemburui saya..
 
happy no 2 ialah company trip ke USS..  pegi single mingle.. happy sbb g ngan kawan2.. tp sedih balik bile ngk org bawak anak2.. serious teringat arup and budak2.. oh mai, on wiken but children are not with me.. so sedih.. xpe la anak2 ngan papa.. nti kite g same2 ek.. loooking forward utk g ngan family... hukhukhukhuk
 
group photo
eh mama, muka happy plak kat sini.. kehkehkeh
ok lah tata.. sekian entry bergambar lepas soo long in silence mode..
muahhhhhh... :)

Monday, April 29, 2013

Large Wristlet : Coach Signature Sateen Large Wristlet Black Silver 45808

salam..

hari ni nak letgo wristlet ni plak.. USED but like NEW.. sejujurnya baru pakai 2-3 kali..

harga beli : rm330
harga jual : rm250 (nego)
status : original bought from US (online)

sms atau whatsapp jika berminat..
019 - 7343286 (shahira)





jom la tolong sy, clearkan wardrobe.. hihihi

tata

Wednesday, April 3, 2013

Breastpump untuk dijual : Rumble Tuff

salam..

sy nk let go pump ni..

Rumble Tuff
status : baru pki 2 bulan ++
          : pump ni boleh buat double pumping, tapi sy baru menggunakan single pumping sahaja..
            so set lg satu masih baru.. x pernah guna.. boleh batery operated atau manual ye..
reason nk jual : sy nk tukar kepada madela..
harga : rm310 (termasuk pos)
free gift : beg pump new ( worth 129.90..)

kalau nk beli beg pump sahaje..
harga : rm70 termasuk pos.. :)

leh sms sy:
019 - 7343286 (shahira)

the sets with 10 months warannty left. :)

free gift.. nk beli beg saje pun okeh..
ok la.. kalu berminat sms sy je... mungkin leh dpaat disc, lagi :)

tata

------------------------- SOLD WITH LOVE ------------------------------