Tuesday, November 27, 2012

random la jugak... :D

salam..

ni cerita pasal anak dara aku.. skrg ni susah tul nk makan nasik.. kalu nk makan cume sup ayam, ikan/ayam goreng taruk kicap, mee hun sup, hot dog goreng (maybe terpengaruh dgn iklan 'hot dog'.... 'hot dog'...  hihihi) dan terbaru aku buat meehun goreng putih dan alhamdullilah cha suke.. tambah makan 2 kali..

lege hati mak..

wiken ni nk try sosej roll plak..masalahnye breadcrumb xde jual kt JJ.. kat mane mak nk carik nihh... hrmmmm....bukan x penah aku try wat makaroni goreng, etc.. dia xnk.. cucur kentang suke plak.. hikhikhik

kalu kat umah wan, mmg wat sup ayam / goreng ayam / masak kicap je lah.. nk bg dia makan.. kalu lauk lain x berapa jalan..


nnti mama buat lagik eak.. kejap makan, kejap ngk tv..
cartoon..cartoon..cartoon.. ^___^
cha ckp, anti mama masak lagi ye.. aye suke makan..aye lapar sangat.. kikiki.. kembang semangkuk mama dgr..sbb slalunye dia ckp, mama beli, papa masak.. owhhh, susah nye anak dh pandai ckp nih.. kehkehkeh 
ok la, nnti try google lagi food for toddlers ye sayang... mama sayang kakak.. kakak skrg ni kuat sentap.. nanges ajek.. kalu g mane2, mesti nanges.. nk menan, nk pencil, nk buku, nk kaler pencil, nk belon.. SUME nakk.. mmg silap kami sbb dulu xnk bg dia nanges, so belikan aje semua.. now bile nk ajar dia supaya belajar pilih.. dia xnk.. nk SUME.. our mistake.. ^____^

set alatan berpantang
ok nk cite pasal set alatan berpantang plak.. kehkehkeh.. aku plan nk beli VCO oil + brown soap + lavender floral water dr Tanamera, minyak herbanika + krim barut + phytonatal dr Nona Roguy, pati haruan dr Leesa Formula.. so far ni je lah.. tp mcm banyak pulak kan.. hikhikhik

lepas tu, aku nk beli pemanggang ajaib, senang nnti mak atau laki aku sendiri nk wat lauk mase berpantang.. patut dh boleh order, asyik la bertanggung.. huahuahua

gambar ke3 plak, drawer ni utk akak misha sbnrnyeee.. heeee.. ataupun beli 2, satu utk kakak satu untuk adik, berkenan sgt drawer ni, jmpe kat IKEA.. :)

gmbar ke4, mende penting nih, aku sdg meninjau2 lagi pump letrik utk aku yg x berapa rajin ni... at least leh full susukan adik smpi umo 6 bulan dulu.. sbb tu nk cari breastpump terbaik utk ke arah itu, so far madela swing ni jadi idaman hati.. :)

ok la.. stop sini dulu..
nnti rajin update lagik :)

Surah An-Nahl ayat 78

salam..

nak share Surah An-Nahl ayat 78.  Surah untuk dijadikan amalan harian, insyaAllah Utk memudahkan bersalin (dengan izin Allah SWT)..


Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibumu dalam keadaan tidak mengetahui sesuatu pun, dan Dia memberimu pendengaran, penglihatan dan hati nurani, agar kamu bersyukur.

Wednesday, November 21, 2012

Botol Adik

salam,

hi semua...

a bit emotional day,  we have to return our beloved myvi.. sobsobsob.. mase untuk berjasa kepada kami sekeluarga sudah tamat.. kini tiba masanya JKQ berkhidmat utk org lain..banyak ssgt jasa kepada kami.. kehulur kehilir dgn dia.. g keje, g jemputan kawan2 kawen yg jauh2 sket, g bersalin, kl - jb balik hari mmg saje2 jek, tak penah susahkan poket aku, jadi penunggu kat butik fareeda, g amik stock kain, g ukur jalan, paling best jadi pick up mase niaga pasar ramadhan.. ribena laici satup!!!..

kenangan.. kenangan.. tadi amik gambar wat kenang-kenangan.. sedih lak, even aku ni cume penumpang terhormat kete tu...rase sedih tu bebetul terkesan.. papa pun ckp mende yg same, dia lagi lah yg bela kete tu, antar servis, bawak ari2.

thank a lottttt... semoga awak jmpe tuan yg baik dan cumil mcm kami.. :))

mesti ade yg tertanye2 kete ape plak yg aku tukar kan? alahhh kete mampu milik sajek, ade bonet boleh la menampung keluarga yg makin bertambah... syukur alhamdullilah.. :)

ok jom cite pasal adik plak..

aku dh order botol utk adik, kalu dulu order AVENT starter kits kot, ade set botol, teat, berus, etc.. kali ni nk tukar angin ke botol yg lebih stylo!!

cumil takkk...
nak menambahkn stylo dia, dia ade silikon sleeve kire additional accessories lah.. lain rege tapi.. hukhukhuk
nakkkk!!
aisshh, mak pulak yg hoverr kan.. hikhikhik.. bagus botol ni, sbb before this kite sibuk2 pasal bottle yg BPA free kan.. kali ni, parent ade option of choices and it is stainless steel feeding bottle!! sleeve tu utk avoid botol easily dented if anak2 baling..

aku dh order 1 utk adik.. utk kakak? x yah la sbb dia peminat setia Tommie Tippie.. kalu tukar lain, mmg x minum susu lah jawabnye.. hukhukhuk.. penah aku tukarkan botol weego, stylo jugak material kaca.. mmg dia xnk, smpi loya nk muntah.. jakun okeh anak aku nih.. hikhikhik

ok la.. tata
esok jb cuti.. yeahhhaaa.. tp xde kete, dok umah diam2 sajek.. hihi

p/s - leh cuci mata kak lin dh open spree utk Black Friday... :D


Tuesday, November 20, 2012

Hi Adik!!

Salam..

Hi Adik,
How are u inside there,
Hopefully sihat walafiat hendaknyeee.. :)

Hi Adik,
Usia adik dlm kandungan mama is about 30 weeks..
Hanya tinggal dalam 66 hari lagi adik nk berjmpe dgn mama, papa dan kakak misha...
Berat adik mase 29w ari tu baru 1.6kg.. cumil jekkss...

Hi Adik,
Harapan mama semoga adik sihat, sempurna dan membesar dgn baik ye sayang..
Hari2 kakak Misha akan ckp Hi Adik... kat adik..

Hi Adik,
Kakak Misha tu kak long adik lahh...
Nanti lepas lahir, kakak Misha la yg kawan dgn adik.. :)
Umo kakak Misha skrg 2 tahun 8 bulan..

Hi Adik,
Mama dh start beli barang2 utk adik..
Banyak lagi yang tak sampai.. tapi confirm la smpi sebelum adik lahir nnti.. :)




adik punye
Ni mama nk share 2pcs rompers yg beli utk adik.. pink kaler stand for gugurl kan.. insyaAllah mase 5bln lebih, doc ckp insyaAllah adik ni gugurl, makanya semua baju bajan, socks sume mama beli kaler pink..2 org dh anak dara mama.. hikhikhik.. but kalu kuar boboy, mama beli baju lain taw... heee..

Pastu terjmpe gmbar baju 1st yg mama beli utk kak misha.. mase ni beli kat GAP the gardens kot.. lupee dah...

Hi Adik,
Mama pun dh beli set tilam adik.. berbulan2 mama survey nk kaler ini lah, nk border itu lah..
Sampi lah mama dh jmpe yg the most design mama berkenan..mama order kat littledje.com dh smpi umah wan dah..
Harap adik lena tdo yep, even kakak misha tu nti bising yg amat.. :D
Barut pun mama dh order, kali ni amik yg besar sket, sbbnye dulu beli yg readymade utk kak Misha, cepat sgt kak misha x muat... now mama order saiz a bit besar, biar adik selesa.. ade kaler2 lagik..
Harap adik ceria.. hihihi

Ok lah...
tata.. :)

Friday, November 16, 2012

misha 2thn 8bln

salam..

happy 32months old kakak..hihi

- mama, buat ape tu?

- nape raksasa tumbuk tomen?

- mama, bunyi ape tu? bunyi mercun?

- mama, tepi la sket aye nk lalu ni..

- aye minta maaf papa, maafkn aye...

- papa, nk rase sket, ape papa mkn tu..

- aye nk pinjam jap oleh? (if nk sesuatu)

- ane remote nih, aye x suke la cite ni... (kes mak ngk drama, sorok remote..)

- mama hati - hati mama.. hati-hati... (kalu nk turun tangga, lintas jalan, etc)

- 1, 2, 3, 4, 5..... tggu aye datang ni... (main hide n seek)

- mama bangun la, aye tak leh do... (kejut mak dia kul 3pg.. ^___^)


ni antara ayat2 murni... bile dtg ayat x berapa nk murni...

- wan, wan, ohhhh wan... mane kau ni..,

- bile aku panggil byk2 kali... misha..misha..misha..misha... dia jawab..ape lg mama... aishhhh

- bila di ajak mandi.. nanak lah, penat lah, nanti lah, kejap lah... ^_________^

my angellina ballerina.. muarhhhh
misha @ Hello Kitty Theme Park, Puteri Harbour..pergi mase raya aji ari tu..
later ira cite price n ticket sume yep :)
alhamdullilah, mase yg ditggu2 dia suh berborak2, dh tibe.. penat lak nk layan..

tu blum dia suh nyanyi lagu air pasang dalam.. mau 10 round pun dia x puas.. main sep2 tu.. huwaaaa.. kadang kalu dia ngempet aku jek, aku ckp..cha, td mama dgr papa ajak main air pasang dalam..berlari la diaa.. papaaaaaa, jom air pasang dalam.. kehkehkehkeh...

tp so far nampaknye arup lg penyabar dalam arena menjaga keletah misha ni.. aku penyabar gak, tp kalu geram ssgt aku cubit gak sedas.. papaaaaa, mama wat aye!!!

k la... tata...
happpy wiken semua :)

Thursday, November 8, 2012

salam november

salam..

entry utk bulan november.. owh november plss be kind for my family, my fren n me.. banyak sgt perkara yg sedang dan bakal berlaku dlm bulan november dan seterusnyee december.. fuhhhh

now tgh SIRIM audit.. harap2nye segala usaha kami selama nih, membuahkan hasil.. amin..

followed with CONQUAS assessment, sebelum tu mesti la team aku kene masuk dulu  random check kann.. kalu nk diikutkan schedule penuh dh smpi december.. january mase nk push push lakkkk.. hiiiii

in between assessment lak, ade QASHE week, which aku ni ade la pegang salah satu watak yg agak penting dlm event tu.. mau tak penting, kalu aku xde, xde la adiah, goodies, etc utk participants.. heeeeeee... tp kawan2 ramai, baik2 lak tu.. korang tolong angkat hamper yepp.. berat wooo..

opsss.. terlupa, dlm mase yg same, nk pindah umah jugak.. ayo yo yo.. tak bgtau pun tuan rumah bila last day kami, should be february la.. lepas bersalin.. semoga semuanye bersalam lancar.. amin...

p/s - title asal ialah Hi Adik!!.. tp kene tukar, sbb makin malalut x de cite pasal adik sgt.. hihi.. nnti mama taip pasal adik lak yek.. preparation almost the same, tp x ke arah pembaziran pun.. sbb dh ade xperience kan.. ecehhhhh..

esok nk g minum air gula.. jom join.. :D

ok la.. tata..
ade keje2 sebelum titisan darah terakhir nk wat nih...
babai...