Wednesday, September 26, 2012

Maha Melihat

opick ft. amanda

seiring waktu berlalu
tangis tawa di nafasku
hitam putih di hidupku
jalani takdirku

tiada satu tersembunyi
tiada satu yang terlupa
segala apa yang terjadi
engkaulah saksinya

reff:
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
padaMu hati bertobat

Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung
padaMu semua bertekun

yang dicinta ’kan pergi
yang didamba ’kan hilang
hidup kan terus berjalan
meski penuh dengan tangisan

andai bisa ku mengulang
waktu hilang dan terbuang
andai bisa ku kembali
hapus semua pedih

andai mungkin aku bisa
kembali ulang segalanya
tapi hidup takkan bisa
meski dengan air mata

suke lagu ni since ngk cite Dingin Lavender..
ntah ape yg aku sedeykn ntah.. meleleh2 air mata ngk cite tu.. hukhukhukhuk..
tata

Monday, September 24, 2012

My sweet adorable kak long to be :)

salam..

minggu ni adalah minggu menjelang 6 bln adik bb dlm tummy mama.. best tak adik baby.. mama dh mkn sket2 kan.. besh kan... hikhikhik.. misha pun dh leh rasekan kehadiran adiknye.. even baru dlm 40% kot... :)

tiap pagi, kum adik... hi adik.. (aku mmg xnk panggil baby sbb once aku ckp baby mane? dia ckp baby dh alik.. means that itu bb shima.. :) )

mlm tadi, sebak aku...aku terlelap sekejap mase tgh ngk tv... skali ade tgn kecik usap2 kepala aku... bukak mata, misha tgh usap2 rambut aku smbil ckp, sayang mama... aku terjaga then tnye, ape chaa? aye sayang mama laaa... terus bgn balik aku, main2 dgn dia dan x sedar bila aku tertdo balik.. hihihi

cha, mama sayang cha jugak... even ade 10 adik pun same je sayang sama kat cha.. tak berubah... if mama berubah tolong ingatkan mama k... love uuu..... :)

sepetang di legoland

kak long with kak long to be.. :)
tata... :)

Monday, September 10, 2012

JJCM #006 teringin.. kacang pool dan restauran ZZ...

salam..

last week dah dapat rase yg ini..

kacang pool yg yummeh..
pastu xkn aku makan sorang kan, arup pun order la mee rebus utk dia... ade cendawan + udang... aku x rase pun sbb nawaitu mmg nk kacang pool semata... dan satu lagi menu yg aku x dapat mkn dgn nikmatnye... *laksa johor... :(

misha makan nasi goreng cina.. x amik gmbar sbb misha sibuk wat sepah.. hihi

mee rebus pak arup
semalam teringin nk makan mee rebus tulang... tp bkan nk mee rebus sgt pun, aku nk gigit2 daging tepi2 gear box tu.. yg lain laki aku tolong selesaikan.. hihihi..

mee rebus gear box.. rm8.50 weh.. harus laki aku menggeleng kalu x abes.. hihi
tapi menu yg 1 ni, x sapat lagik.. tggu hari 1 malaysia lah.. ma knk buat.. nnti adik tolong mak ye... kak long tlg ngk jek.. kikiki.. gmbar source dr intenet..

awak nampak sedap..
so far ni je la.. x tau la mengidam ke hape.. x kot.. x dapat xde la sedih.. tp sebut2 gak.. hikhikhik...

ok la.. tata semua..