Tuesday, August 28, 2012

Entry selepas sebulan lebih

Salam Aidilfitri 1433H / Selamat Hari Raya 2012 :)

salam..

setelah hampir sebulan lebey tak terupdate, ari ni aku rajinkan jari jemari gak.. karang misha dh besar, ngk xde kenangan raya 2012 plak, yg mak dia catatkan... kehkehkeh..

tentang puasa
syukur, puasa aku tahun ni almost full.. hikhikhik.. ade la ponteng sbb aku kene minum air gulasss... 2 hari sebelum raya.. dan alhamdullilah resultnye adalah normal.. yeay.. buleh la beraya dgn hati yg tenang.. bulan pose, laki aku bz di pasar ramadhan + bisness fareeda jalan mcm biasa.. alhamdullilah murah rezeki bulan puasa ni..

berbuka bersama adalah sgt jarang...karang lepas terawih, baru la g mkn kat umah mak.. tu pun arup dh penat, makan sket jek.. mase buka plak, aku sbnrnye suap misha makan, aku mkn murtabak je sepotong dua.. jgn wat pasal mkn nasik, karang kesian org lain dgr aku muntah... :( sahur mmg almost everyday.. tahun ni, me like tuan puteri..bgn terus makan jek.. sbb mmg x larat lansung nk bgn.. bau nasik pun tak bley.. so aku lebey kepada menemankan hubby bersahur je la.. misha ade la bgn sekali dua..

sebelum raya tu, beg raya pun smpi.. tp mmg aku xleh try la saiz madison... sbb kecik utk aku... so nk let go ni.. sape nk... bgtau eak.. nk jual rm810.. leh nego.. tp jgn murah sgt... nnti xde modal aku nk beli beg lain.. ni aku jual harga beli ajek.. ngehngehngeh

email : chihira_pinky@yahoo.co.uk

tentang selera
ok, pasal selera makan plak... mase raya ni baru la leh mkn sket2... sket la sgt sbnrnyeee wehh.. blum lagi aku rase nikmat makan nasi impit, rendang, kuah lodeh yg bebetul2 heaven... tp at least aku leh makan.. yeay.... mesti adik baby sukee... hihihi...

berat: x naik pun, bulan puase dh turun banyak.. tp sejak leh jamah makanan ni, muka dh x pucat... comey2 jek.. hahahaha

tentang raya

kemas2 baju nk balik raye... yeay... baju kak mica nih
raya tahun ni, banyak kami spend kat umah belah husband, sbb mase puasa x balik lansung kan.. so aku bg chance... 1st raya kat umah mak, since kak ngah berpantang kat umah mak.. aku wat special request nk sambut 1st raya ngan mak ayah.. hihihi..lepas solat raya, bersalam2 sume, gerak la ke rengit..

smpi la raya ke2, tayar golek ke N9.. smpi raya ke 3.. on da way balik jb, aku singgah kat kedai mee bandung yg glamor tu... sumber : anum dan aida..

mee bandung central kat tg agas, muar.. lokasi dia depan sek sains muar, tepi longkag besar.. hihi

mmg la aida n family suke.. mase aku dtg, pun family aida singgah makan... esok nye dang anum n family lak g makan... kehkehkeh... dapat la misha jmpe ngan kak rissa gebus... mmg gebus pun anak dara aida tu... jauh beza ngan kak mica.. hihhi

taraa....
yummeh..
raya ke 4, balik rengit balik smpi raya ke 6... mak yong ni larat tak larat je la... kat kg tak wat ape pun.. tolong2 kak ipar jek..hikhikhik.. husband plak borak.. borakkk dan borak ngan adik badek dia... borak sampai lebam.. mostly cite pasal meniaga... hikhikhik..

raya kali ni, senang nk jaga anak dara ni, sbb dia dh pandai naik turun tangga sendiri.. senang hati mak, xyah jadi guard tepi tangga lagik.. hihi... kalu dapat duit raya, semua bagi aku.. gud girl.. tp bile mengaruk dia smpi, dekat umah org lak tu, leh wat darah aku naik.. aishhh... ubatnye bg tab ajek.. tp kalu internet xde coverage, harus dia campak je tab tu.. hamboii anakk...

smpi ari ni, aku x sempat2 nk kira duit raya misha lagik.. ingatkan nk masuk ASD terus.. kene kira la dulu, atau saing dgn duit undi bulan depan yg aku mmg khaskn utk masuk acc misha.. nk tggu mama kumpul, asyik melabur ke tempat yg tak berapa penting ajek.. hihihi

raya ke 6, smpi umah tu lepas solat jumaat .. ade 3 family yg datang smpi ke malam.. arup sajikan mee bandung + ribena laici.. tapi mase at dtg, wat air oren jek, sbb kami pun dh kembong minum ribena.. hihihi...

raya ke 7, tak bape banyak undangan tapi full gak.. g redeem annual pass legoland malaysia, g open house then malam g umah zai.. cukur jambul azra princess yg comeyy sgt...

budak ni mmg dh kritikal... tab tab tab... mama nk beli lain la gini..
raya ke 8, g umah at... wahhhh teruja ngk umah at... simple tp nampak sgt cantik.... same taste ngan aku tp duit je la x same banyak... hihihi... kami pun nk wat sket2 dulu... mcm at la, wat stage by stage.. nk beli semua serentak terduduk mkn maggi karang.. hihihi.. 

balik tu, nk cari kereta untuk misha..
disebabkan misha ni g umah org, sume kete mainan, motor, robot, train dia main.. kami pun cari la sebiji utk dia... skali dh smpi umah.. takut plakkk... haiii laa anak...nnti papa bawak g taman eak, luas sket... so xde la rase takut kot.. ni mcm nk langgar dinding ajek.. hihihi

pon pon pon pon...
* oh yee... mase 1st syawal tu, genap la umo aku sweet 30... alhamdullilah, menyambut hari raya dan besday bersama insan2 tersayang dunia dan akhirat :)

tentang adik
alhamdullilah, dh start rase adik bergerak.. minggu depan dh masuk 5 bulan.. mcm cepat plak.. perut x nampak mane.. tp nampak la jugekkk... hihihi... insyaAllah minggu ni nk start check up private tempat bersalin gak... xcited nk scan, nnti leh tau gender.. even naluri aku kuat mengatakan aku bakal mendapat sorang lagi anak dara sunti... kalu dapat boboiboy tu mmg bonus la.. yeahaaa.... tp ape2 pun, doa dan harapan semoga anak sihat sempurna, sihat tubuh badan, fizikal dan mental, comey mcm kak mica.. amin... :)

"Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam". Amin

- dari buku "Amalan Ketika Mengandung - Abu Afiqqah"

alhamdullilah..settle dh cite pasal puasa dan raya... hihihi... entry 2 dalam 1...

semoga aidilfitri kawan2 semua pun meriah, ceria dan dirahmati olehNya.. semoga berjmpe di ramadhan akan datang.. insyaAllah :)

senyum semua... aye nk amik gambar...
tata semua... jmpe lagik .. :)