Monday, June 18, 2012

Best Big Sis

Salam..

entry yg menceriakan hati ku yg x berapa ni happy ni.. kehkehkeh..

weekend lepas, dpt info yg baju bajan misha sampai lagi.. dh lame gak aku order ni.. tp x kisah la sbb utk raya purpose.. ecehh!!..

stock baju raya misha x menimbun lagik ni.. risau plak aku, kalu dulu dh hampir complete... ini semua sbb aku pki baju2 yg dh smpi awal2 dulu.. lgpun macam muat2 badan dia aje.. so now aku upgrate baju size 3T.. ngk mcm padat jugak.. tp labuh sket.. just nice for raya.. *reason beli baju lagik.. hikhikhik

tee yg watkn aku tersenyum...
utk kakak :)

puas aku pkir, why aku order baju ni dulu... saje nk bg kate2 semangat utk diri sendiri kot.. alhamdullilah, doa dh dikabulkan.. tinggal jaga diri dgn baek,  bacaan al-quran, makanan yg sihat, bace buku yg indah2 aje.. sudoku jgn lupe.. hakhakhakhak

x sabar nk tguu semua baju smpi.. setiap kali pun mcm gitu.. hahahahah... ade flipflip cumil utk adik2 misha.. utk naufal dan myra.. hadiah hari jadi kekdahnye.. :D

ok la.. till then..
tata

Tuesday, June 12, 2012

Sweet tak moment ini... (:

salam..

dikala anda membuka mata di pagi hari, ketika itu terlihat si kecil menghadiahkan senyuman yg paling indah.. kedudukan kami agak jauh, disebabkan si kecil tido lasak, smpi terkeluar dr tilam.. hihihi

tatkala mata bertentang mata, mama just melambai dgn penuh kasih sayang, lantas si kecil pun merangkak dlm keadaan mamai2, pergi mendapatkan mama nye... kemudian terus landing dilengan empuk mamanya.. hikhikhik.. sambil said, 'mama'.. 'mama'...

sweet kan... miss my princess.. nk balik.... :)

Monday, June 11, 2012

11hb utk kali yg ke 27.. hihi

salam...

2 tahun yg lalu (:
hi semua, td belek2 album dlm pen drive ni, jmpe gmbar the exact date, tp berlainan tahun... alahai, rambut pun baru x smpi 1cm.. now sket lg panjang dh mcm neelofa... kihkihkihkih..

happy birthday anak mama... cepat besar.. nnti kite jadi bestfren k.. (:

ok la.. now sy ni dh mcm anti social networking.. tab pun x bawak g office.. ngehngehngeh..

tata...

Tuesday, June 5, 2012

Bawal jugek

salam

ari ni ade la 4 - 5 org geng blogger yg up status pasal tudung bawal ni.. aku pun rase terpanggil nk share pengalaman aku.. chee wahh.. :)

aku dan bawal..
sayang aku pada bawal ni mase 1st time aku masuk UTMKL.. mase tu aku heran taw, mane la diorg ni beli tudung2 yg cantek ni.. aku dh la 1st time pki tudung mase masuk U.. aku bawak 3 lai je tudung dr taman u.. itu pun beli dr pasar malam hari jumaat, sabtu dh bertolak ke kl.. kaler yg aku beli oren, biru, hijau.. tepuk dahi mak aku ngk kaler yg aku beli.. kahkahkah....

smpi2 sane, mase alumni, chomel2 je diorg ni pki tudung bawal mase minggu haluan siswa (orientasi week), aku pki tudung sekolah.. wakakakakakka.. sempoi aje.. bile pikir balik, maluuussss. kekeke... memula aku x kenal pun tu tudung bawal, dlm hati aku, ape la tudung yg cun ni, ade sulam2 tepi...shantek sgt dimata aku, aku pun tnye la budak yg pki tu.. diorg ckp ni tudung bawal.. beli kt kelantan.. mostly org kelantan / terengganu yg pki... ade gak yg bgtau aku tudung ni mahal.. woww..teruja aku nk cari tudung mahal ni..keekkekeke...  dlm mase 3 - 4 minggu pastu (mase ni dh pandai nk jalan2, ade yg jmpe tudung ni kat Jalan TAR, terus ajak roomate aku g.. aku x beli banyak sgt la.. sbb mahal jugak harga dia.. dlm rm30 - rm50.. yg rm 20 aku x kenan pulak.. (^ _____^)

sejak itu, aku pun menjadi 'bawalina' sejati, mase kuar yg batu2 tu, 1st time aku beli kaler putih kat pesta konvo utm.. mahal rm70... rase cun abes.. hahahaha... lame2 tu, dh ade yg murah kan Jalan TAR.. happy face :)

lepas kuar batu tu, pantang ade batu yg baru mmg aku akan carik.. aku suke yg ade batu sbb berat... lame kelamaan harga pun x mahal sgt... ... mase trend shawl, syria, etc kuar pun aku tetap setia dgn title 'bawalina' sejati...cume kadang2 ade pki tudung ariani, sbb senang jaga... nak2 bila balik umah MIL..

smpai la. bile tudung fareeda yg nyata jelita tu kuar, aku dh x pki bawal + ariani tu.. mesti bawal2 tu sedih ngan aku... mmg banyak gila laa.. nk jual pun mase xde org nk.. ngehngehngeh.. awal jatuh cinta dan curang ngan bawal sejak bulan August 2011 kot.. lepas tu 1 per 1 tudung aku, aku wakaf kat dikda...

tetibe now kuar, 2 tone, 3 tone, leapord, printed.. teruja plak aku nk mendapatkan nye balik.. arup pun suke aku sgt if aku pki bawal.. tapi hati masih 80 / 20... 20% je kat bawal .. hihihi..

papa ckp, aku comel if pki tudung bawal.. nampak muda remaja.. tapi aku rase jelita if pakai fareeda.. hakhakhakhak..

ok la.. ni je entry x bergambar dr aku...
tata
* jom sambung wat 5S

Monday, June 4, 2012

Aiyok dh berkenan..

salam..

adeh.. hati dh berkenan ssgt ni.. ngk lil gurl ni pki, sgt syomel.. harap2 misha pun pki syomel gini... hihihi

mama misha nak ni...
akan tetapi bile aku search baju tu, nk bg link kt kak lin, skali ngk baju aje, mcm kureng cun plak... aish... so skrg dh was2 50 - 50..

$15.00
so mcmmane.... malam ni tunjuk same papa misha dulu lah ye.. aku dh dapat agak mesti arup ckp..'asyik baju xde lengan...' :D... jawapan aku..' xpe org banyak belikan cardigen ngan jacket utk cha..'. ngehngehngeh

ok la.. tata

Sayu

salam..

minggu lepas aku bebetul emosi..

terlalu awal kah? bukan ke ini yg aku harapkan.. doa yg aku panjatkan saban mase ketika lepas solat..

cukup tak kasih sayang utk si tuan puteri intan payung.... hrmmm.. skrg ni sayang ku tidak bertepi.. dulu, skrg dan selamanya...

ngk dia bermain, mengharapkan perhatian, sekejap2 'mama'.. 'mama'... berjurai2 air mata aku.. ngk aku nanges, misha pun nanges smbil peluk aku.. pandai berlakon skrg ni.. hihihihi

'ma.. ni susu kan... '  :)
ops.. gmbar sensort..
agaknye normal kot perasaan ini... aku bukan menidakkan kehadiran rezeki yg satu ni, malah itu yg kuharapkan daripada awal tahun... alhamdullilah... doakan telah dimakbulkan.. tahap kesediaan, mmg 100%, cume anak kecik yg sgt disayangi ni wat aku extra emosi... hrmmm ..

kemain lagi ngk pororo .. :)
mama luv u.. :)
tata

Friday, June 1, 2012

An anniversary wish for Mr Hubby :)

salam..

happy 3rd anniversary to us.. :)

3 wonderfull years for u and me also not forgotten to misha and lil' one inside..

life is great, but time is just going too fast.. i know u love me, so do i.. let’s focus on future,  loving each other, heart and soul.. :)

org happy dgn kamu, org ikhlas jaga anak kamu.. tahun depan insyaAllah dgn anak2 plak.. hikhikhik.. even, xde proper celebration, alhamdullilah kite saling mengingati..

also Happy 32th Birthday My Dear... nnti org bg hadiah k..org pun nk hadiah...misha pun kite kene bg adiah taw, sbb jd penyeri hidup kite... :)

sayang sampai tua k.. :D
tp org in hijab version.. fareeda? hikhikhik
ok la.. ntah ape2 je..
tata