Wednesday, May 30, 2012

JJCM #005 Wong Solo, Bangi

Salam..

dh lame x update blog, konon dulu tetiap hari nk wat entry 'menjelang' our 3rd years anniversary.. hampess aje.. hikhikhik..sorry ye if ade yg tgu.. :)

ari ni aku nk share tempat makan wajib aku if g Bangi even kalu g Shah Alam.. hihihi....kalu korang nk try boleh la... pastu kalu korang nk tau tempat dia kt mane, sila google ye.. sbb aku x berapa ingat, arup ahli pelayaranku itu mmg ingat lah.. hihi.. yg aku tau, kalu kt bangi dgn dgn Bangi Kopitiam, kalu kat SA dekat ngan JAKEL..ngehngehngeh

nasi ayam bakar.. sedap... :)
rangup, misha ratah gitu aje...
ni 1st time cube, slalu nye amik udang / cumi
utk anak dara intan payung
smabal ayam penyet.. mmg terbaik...
mintak xtra sbb kalu nasi ayam bakar, xde sambal ni.. hihihi
ni je kami makan last week... x lalu sgt nk makan.. nasi pun x amik xtra, misha share ngan mama.. kalu korang g bangi, singgah sini k.. *iklan x berbayar.. ngehngehngeh

aku g sini, bukan restocked pun.. amik suzanna pre order yg dh order 3 minggu lepas.. senang ngk depan mata.. puas hati, if brooch x cun, leh tukar terus.. pastu beli sket wat jual dr butik bawah... stock amatkan limited.. mcm crazy sale plak gayenye.. itu pun lame gak aku tggu.. dapat 8 lai aje.. heheehehe... seb baik papa ngan misha bg kerjasama yg baik... luv both... :)

ni contoh suzanna eksklusif.. ade selai lagi if korang nak.. hihihi
k la.. tata... nnti entry anniversary bakal menyusul.. tp ntah bile.. hihihi

Saturday, May 19, 2012

Dialog Suami Isteri #004

salam...

petang2 gini, bila aku x mengaruk ajak jalan.. heran plak si suami.. maka.

papa : dia xnk rase nk g mane2 ke...
aku : ade...
papa : jom, g mane?
aku : ala.. confirm xnk bawak :D

laki aku terus diam pastu ckp...

papa : malas kalu g sane...
aku : haaaaa.. dh agak dah.. hukhukhukhuk

korang agak g mane?

JPO uolsss..

sbb dia kate, nnti aku jalan melulu, dia jaga budak.. misha plak, mmg happy gila kt jpo..lari2 mcm ape.. mebi sbb open space kn.. bile meragam, terus baring je.. adeh...so now dh jarang pegi..baru 7 - 8 kali je g..

merajuk nk eskem BR.. dapat la at last.. 
antara ragam anak dara kt sane.. makanya harus limit mase utk ke sane.. kadang2, aku je kuar, arup dok dlm kete ngan misha.. dekat je jpo tu ngan umah aku, so xde la ralat sgt if x turun... ngehhhngehhngehhh

ok la.. happy weekend semua.. muarrhhhhh

Monday, May 14, 2012

Setiap 11 hb..

salam..

ya hampun... mcmmane aku leh lupe jumaat lepas merupakan birthday bulanan misha.. adeh... nk kate semakin dimamah usia, xde la tua sgt.. nk kata x ingat.. mana mungkin!!, dah la ade ade buat entry last friday.. adeh.. ape lah mama misha ini... hukhukhuk

anyway, happy birhday sayang.. u are 2y 2months now... mama and papa luv u soooooooo much... fuhhhh.. words also cannot desribe how much we luv u.. (:

being budak besar mama, skrg misha dh behave sket.. mende paling aku legeeeeeeeeee ialah bile aku lepaskan dia, dia akan lari2 just kt sekeliling kami aje.. kalu aku g pilih makanan, papa jaga seat, misha nk g kat aku, papa just let she go, dan mmg dia akan g kt aku je.. alhamdullilah... harap berkekalan.. senang hati.. kami dh test 3-4 kali .. arup suh aku cube utk percayakan anak sendiri.. bg dia peluang utk xplore.. hukhukhuk.. ye kadang2 aku sgt penakut, sbb penah ade kes kan.. phobia aku menjadi2 dan lum terpadam lagi... ^____^
instagram la konon... (:
ok la.. cukup smpi sini dulu... tata...

Friday, May 11, 2012

Reminder for myself and teman2 seangkatan :D

salam..

wah panjang nye tajuk...

saje nk put note on date of some sort of home fair, furniture fare, etc.. hihhi.. maklum la, achik skrg dh ade minat baru.. actually minat tu lum bebetul wujud la... sbb kehangatan nk pindah umah lum terasa.. heeeeee..insyaAllah umah leh masuk by end of this year.. tp mungkin lajak la tahun depan la kot.. insyaAllah extension sket, kalu tabung ayam penuh (extend ye bukan renovation pun.. hihi)

ni antara 3 dates yg perlu aku ingat kalu nk barang2 rumah yg mampu milik..

location : Persada Johor

date :

1. Johor Furniture Fair 2012 - 25 May 2012 - 27 May 2012

2. 2nd Homefair 2012 - 05 October 2012 - 07 October 2012

3. Mega Home Fair 2012 - 16 November 2012 - 18 November 2012

ok lah, teringat dulu mase nk majlis, checklist mmg tiptop.. time frame ngan to do list pun menimbum dan aku mmg bebetul patuhi.. discipline okeh.. kalu nk ngk, leh la kaji balik entry yg lepas2... siap ade to do list tu weekend.. :)
 
so utk masuk umah ni, bajek pun ciput.. tp berangan setinggi gunung.. berangan free x pe.. hihi
 
reason aku save the date, aku blajar dr seorg rakan yg titipkan tips utk aku.. serious aku baru terpkir nk wat gini weh... kalu no one inform me, smpi sudah duit terkumpul akan kurang sket2 (bg org yg kurang disiplin cm aku la.. hihi)..
 
aku lum leh nk karang ayat, nk cite pasal tips tu, sbb aku lum wat lagi.. soon if dh berjaya aku cite eak.. doakan aku berjaya.. :)
 
ok la.. ni some ideas utk bilik tuan putri.. jom berangan :)
 


 
ok 3 pix je..thx pd yg share, sorry x save link tp semua tu aku save dr oversea website.. pink / purple adalah wajib.. tp sila sedar diri sbb bilik kecik aje... kehkehkehkehkkk... yg pasti dinding cat kaler pink eak cha..
 
ok lah.. happy wikenn.. :)

Semuanye Chomel :)

salam..

tak leh la if x cite pasal yg berkait dgn anak dara ku yg baru sorang tu.. patutnye tetiap hari kene cerita pasal marriage life tp hari ni meronta2 tak tahan nk cerita gak..

hoyyeh... jom mulakan bab yg aku suke sgt nih.. :)

korang dh start beli baju raya ke? for those yg tempah baju, mesti dh start hantar kt tailor kan.. aku baru nk beli kain.. barang 3-4 lai sbb office ni banyak function.. selebihnye pakai baju cotton yg cira cotton sponsor sudah... tak lupe jugak tudung fareeda dr fareeda cira (shahira humaira).. sempat promote.. aawwwww..

but sorry,  stock x berapa ade.. clearance sale sedang berlansung..tggu ujung bulan kot, baru leh restocked.. mudah2an.. amin :)









ni antara yg dh order..geram la.. baju comey belaka... mcm nk amik semua.. ade lg ni yg berkenan di hati.. tggu harga yg lepas di'quote'..  saiz dh diupgrade kepada 3T ye raye ni.. hihihi...

antara wishlist yg nk tggu harga turun.. (^______^)


haishhhh... kalu nk suh letak wishlist mmg berjela.... tabahkan hati je laa.....

happy weekend uolssss.. eh, mane gambar hantaran yg dijanjikan smlm? aku ganti dgn ini pun besh kan..

cuci matee.. tata :)

Thursday, May 10, 2012

Bulan berkasih sayang..

salam..

May datang lagi... :)

bulan ni bulan berkasih sayang kami..pejam celik dh 3 tahun berkongsi segala rase dgn sang arjuna idaman hati.. alhamdullilah.. syukur...:)

diceriakan lagi dgn kehadiran intan payung pertama kami.. (harap entry berbaur gini, but next year i dh jd mother of 2... hihihi)... lahirnye intan payung ni mmg change hidup kami.. makin besar makin la berubah.. skrg dh x leh gaduh depan dia.. nnti dia jerit... diammmmmmm.... kehkehkeh... siot tul.. if ckp kuat2 pun she assume tgh gado.. so jgn gado depan anak.. bad experience utk sikecik yg mana otaknye sedang berkembang..

eh, balik2 cite pasal marriage life... ade plak cite pasal cha.. hihi

rancangan utk bercuti jauh mmg ade, tp look like x dapat nk realisasikan dalam waktu terdekat ini.. tak pe dia, org tguu.... heeeeeee...

mlm tadi jenuh cari cd wedding.... dh la kami 3 x pindah randah... dulu x amik kisah sbb dh simpan elok2 dlm lappy, now lappy problem, takut gmbar corrupt aje.. alhamdullilah jumpe.. senyum lebar aku.. aku pun x banyak upload gmbar kawen dlm fb.. sbbnye mase tu masih ade frenster (ye ke.. :D), sbb lagi logik aku comey naa dlm gambar tu.. (^______^).. lagi plak time dapat cd, dh expected.. xde mood aku nk godek gmabr2 tu.. hihi

hari ni nk tayang gmbar pelamin and favor dulu.. :)

ok lagi tak utk tahun 2012 ni... hihi

time ni gile meng DIY... syiok.  ngk hasil kije sendiri :)

bunge telur kontroversi.. ngehngehngeh..
agak sedey sbb bunga pahar xde gambar dlm cd.. mahal tu aku order.. cantekk sgt berani mati beli online.. siap ade kes lagi.. hahahaa.. tapi nampaknye aku masih serik dgn shopping online ni.. makin hari makin sayang uolssss... kehkehkeh

ok la.. tata... esok tunjuk gmbar hantaran plak eak.. :)

Friday, May 4, 2012

Esok

salam..

esok kami akan ke sini...

avillion admiral cove, PD
tujuan asal nk menghadiri hari bahagia ofismate aku, yg mane aku sgt gembira diatas kebahagian dia sekarang.. certain2 people might know, why i'm saying like this...happy for u sis.. semoga cecepat dapat bb sebelum hubby balik semula ke oversea... sempat kan 2minggu.. heeeeee...

ok la.. happy weekend uolssss...

Wednesday, May 2, 2012

Fringe, Earring dan Misha

salam..

2 -3 minggu ni ade x abeh2 ckp nk gunting rambut dpan misha.. smpi mase yg paling tekad, lepas mandi, dh siap2 sikat kedepankan jumlah rambut yg nk diupgrade jadi rambut depan.. tp last2 x jadi, sbb misha gerak2 + mak aku x bg.. hahahaha

nk jadi mcm ni.. since rambut pun dh panjang kan..... :)
wah.. besar hajat mama, nk biar misha tiru rambut adik comel mia sara nih... ngehngehngeh... tapi serius comelll... mak misha suke :)

tp masalahnye, nk bawak g saloon tu ok, tp nk ke anak dara tu stay about 1/2 - 1 hour.. adeh.. harus wat perangai... ke aku buat sendiri, mmgla misha xnk, tp harus la leh lengah2 kan.. nk kalu kt kedai nk ke dia... mcm amik gmbar passport ari tu.. mengucap panjang okeh.... nk gula2 la, roti la, air la... dh siap2 tu, x nk gak.. end up nanges... sbb dh 1/2 jam kan.. kami dh push2 dia... last2 x sempat pun wat passport.. borang sume dh isi, tp kaunter dh closed.. huahuahua... tggu la bile2 free ye.. :D

mak aku ckp, kalu dh ade rambut depan, nnti kene maintain,.. mmg ye pun, kalu tak nnti cucuk2 mata... dilema plak aku.. nk g maintain slalu tu, kalu dia serah diri ok gak.. smpi aku pkir, nk potong mase misha tdo.. kehkehkeh...

lagi satu pasal earring.. aku aim by raya ni, misha dh ade anting2... wahh gadis sungguh.. tapi mcm biase la, mak aku x bg gak.. takut cucu dia sakit.. takut misha tarik2.. bengkak nnti... ades.. 2 dilema aku skrg ni.. mmg ckp mak aku tu betul 200%, bila nk compare dgn jenis x duduk diam anak aku tu, it advisable if x buat dlm waktu terdekat ni.. tapi.. tapi kalu tekad tinggi terus buat, terus dh dpat kan.. kalu rase seram2 gini, hati still terpikir2... x puas!!!..  ke aku under estimate misha.. kot2 dia ok aje.. baik je.. x cube x tau kan..  *masih berharap.. :D

susah tul mak2 ni kan.. cube la jadi mak2 yg rilek2 aje, harus x sawan mcm ni... gedik tul.. kikikiki

kawan2 yg dh ade pengalaman.. pls advise mcm mane korang handle anak dara korang... mak nk handle anak dara mak ni... biar behave sket.. kikiki.. thx :)

subject matters :)
ok la.. tata semua...
jom buat kije...