Wednesday, April 25, 2012

Sayang tak bertepi

Salam..

hari ni nk cerita pasal misha..anak dara mama yg sorang itu..

sejak aku bz jadi bisnesswomen serta kerja hakiki yg sedia ada ni, misha nampak makin manja ngade2.. manja tu dh sememangnye lah kan..dulu sebulan 2 ok aje.. now aku nk tulis slip poslaju pun xleh.. dh bagi pen and slip xtra pun tak nak.. nak yg aku pegang.. kalu ikut hati mmg la lepuk aje..tp sabar aku masih tebal.. kotak bungkus tudung pun dia nk conteng, tak termasuk dia merengek sepanjang aku ngan arup bungkus parcel.. kejap suh tukar tv, sedangkn mmg cite fav. dia.. hihihi.. last2 suh papa surennder, biar aku bungkus smpi sudah.. papa g entertain misha.. bukan aku xnk tp takut laki aku tersalah pandang ke, tersalah masuk parcel ke.. leceh kan.. tp hubby sy tukang hantar parcel ke pejabat pos yg baik.. selalu ontime.. tq dia :)

nk cerita pasal misha lagi, ini maknanye dia jeles la kan.. paling kronik pg tadi, aku nk start bungkus kul 6pg,dia dh bangun merengek.. suh tdo same dia.. alahai.. terus main2 kotak, nk conteng slip poslaju yg aku yg tulis alamat.. (^___^).. tp tekatkn je hati.. bungkus cecepat.. kalu x bungkus, abes lah kastermer bising, takut lari saje.. hihihi.. alhamdullilah 10 parcel siap dibungkus dlm mase sejam.. apsal aku x bungkus mlm2, sbb malam lagi la misha slalu ajak main.. lagi plak anak dara aku tu tdonye kul 12 - 1 pg.. adeh..
kalu dulu boleh aje, main sorang2 atau ngk tv..skrg ni nk at least attached dgn dia.. so aku bg dia pegang baju aku ke.. sometimes tepuk2 dia ke.. tak kire plak dgn mase aku online, kadang2 bukan x bg papa check payment sume, tp dia x tau history susah nk tolong cover, pulak tu, penah dia reply mcm x frenly aje.. hahahah.. cancel la.. terus aku amik alih tugas sbg salegirl.. papa still kat bahagian packing + logistic.. kikiki..
pasal online plak, at least 1 malam tu mmg la aku ngadap g tab.. takut2 ade yg tnye availability sesuatu barang ke, if lambat reply they may cari kat tempat lain.. huhu.. nnti bad reputation plak.. ecehh.. mcm jual ape aje.. kt office fb kene block, mmg patut lah, if not aku secara x sengaja mengadap sahaja fb agaknye.. huhuhu.. not gud utk pekerja berdedikasi mcm aku ni.. kahkahkah.. so waktu lunch leh la aku layan fb.. kadang2 kalu ade urgent matter or nk check stock, leh la aku bukak g tab jap.. *sorry bos.. tp aku akan pastikan kije dh siap la.. huhu

tak kira time spend if aku g amik stock tudung atau kain..  x nk bawak anak, nnti dlm kete aku terkenang2. misha pun same kan.. so aku angkut aje dia tggu stock.. ade la makan 10jam dlm butik.. alternate la jaga, kejap aku, kejap arup.. actually misha pun banyak berkorban kan, utk merealisasi kan impian aku nk jadi dealer fareeda.. hihihihi...tp kain plak, impian papa yg aku tolong realisasikan.. kehkehkeh.. nk jugak.. misha cool aje dok dlm kete, kl - jb, jb - kl.. kalu penat dia tdo.. tp lasak mmg satu hal la.. bersepah kete.. tp now dh ade tab, senang sket.. dia ngk cartoon aje.. yg penting quota limit internet jgn exceed ye, nnti x leh ngk u tube... harus mengamuk anak aku dlm kete.. hihhi
penat tggu mama amik stock.. hihi

misha bersama cik mawar.. hihi

ni plak amik stock kain.. siap bawak bantal busuk.. hihihi
*isap jarik lagik.. :D
wah.. panjang gak aku berceloteh ni.. tak de pun input yg besh.. cume dedikasi utk anak tersayang.. lately ni, aku dapat rase yg misha rase aku mcm xde mase utk dia.. terlalu kuat online ke mama ni? smpi dia amik tab pastu pangku atas aku.. sorry yayang.. (^___^)

tp percayalah.. since skrg misha ni anak mama papa yg seorg.. kasih sayang kami hanya untuk misha seorang aje.. 2 tahun ni semuanye utk misha.. kerja siang malam pun utk penuhi barang2 misha, even tu kehendak mama.. hihi.. kalu ade adik pun, kasih sayang mama x berganjak sket pun utk misha.. tp bakal adiknnti untung juga,sbb dia ade kakak misha utk menyayangi dia.. (ecehh ckp mcm tgh preggy aje.. hahaha)
amat sayang :)
sedang berehat kt sit blkg..
 ok la.. tata.. karang makin merepek lak.. :D

Friday, April 20, 2012

Hisap Jari...

salam..

cer bace same2.. kikiki


credit to : Sihatselalu.com.my

alamak, bila mak bace article ini... jadi x keruan plak... hohoho.. kesukaan anak dara yg satu ini kene ditarik balik.. selama ni, kami dgn penuh rela bagi siap hulur2 lagi, kalu dia mengaruk..

hrmm.. kene la slow2 sekat tabiat ini, or else papa kene bagi dana la nk pasang braces mcm mak su.. kehkehkeh.. ape sahaja untuk mu anak.. :)

mase baby.. cute lar baju ni.. skali pakai aje..
eh, tdo atas ape ni eak.. hihi

dh anak dara.. pun tdo nk tdo still isap jari + bantal busuk

harapnya peel ni x lama bertahan..  jari pun dh berbentuk skrg ni.. x comey la nk saring cincing nnti.. kikiki

ok laaa.. tata and happy wiken.. :)

Monday, April 16, 2012

Cake utk Misha.

Salam semua

Hari ini sy rase happy sbb banyak sebab... Hari ni saye takde Monday Blues pun.. mebi sbb jumaat sy outstation ke KL, khamis dapat PC baru, so terindu2 PC baru yg sy tggu lamee itu.. laju weh PC ni.. cepat je bukak email, documents, kalu tak.. email saje dh 30 minit nk loading.. kagum2..  PC aku nk antara yg wajib kene scrap dah sbb dh lame last 2006 kot.. syiok2.. thx to ICT and zaki.. kikiki

taraaa
taraaaa.. hihi
lepas tu plak, wiken lepas aku dapat lepaskan hajat aku nk belikan kek, just for her birthday purpose.. even dh lepas hampir sebulan, tp dok la terpkir2.. sian cha xde cake utk umo 2y. terus papa ckp, org pun nk gak.. umo 32y.. kehkehkeh..

cake tu order last minutes, hari jumaat search terus jmpe, sabtu bayar deposit , ahad terus amik.. ikutkan aku nk letak gmbar boyfren baru misha Pororo the little pinguin.. tp xde.. so letak gmbar princess.. aku xde wat majlis pun.. cukup la ade family aku, parents, angah, and dikda :) alhamdullilah semuanye urusan dipermudahkan.. makan pun beli pizza delivery je, while aku g amik cake, pizza pun sampai..

balik2 je, dgr suara misha.. mama mamaa mamaaa.. (dia tau aku cuti kot, so bile x nampak aku bgn tdo, x tentu arah la dia.. aku masuk bilik pun merenget.. mak aku ckp, kalu hari kije, dia x mcm ni pun.. kehkehkeh).. aku tinggalkan kejap sbb tgh tdo.. skali mak ckp, mase aku gerak aje dia dh bangun.. x smpi 10 minit pun tdo nye.. adesss..

balik2, terus ckp nak..nak..nakk.. tak ni (letak sini).. mcm tau2 aje isi dalam tu utk dia.. :)
mase ni anak aku dh memanjat kusi dah... ye chaa awak punye lah ni.. puas mama gooogle tau.. alhamdullilah, dapat juga rainbow cake idaman hati mama cha.. hahahah.. jom layan gmbar anak dara yg x makan saman ni......bile ngk cake, dia ckp wahhh wahh.. kiss aku 2-3 kali.. mebi dia dh pandai rase menghargai tp x tau mcmmane nk lafazkan.. hihihhi
cake yg diorder.. :)
ecehh... mama happy ngk cha happy

tak menyabar2 smpi menangis.. sabar ye la anak aku ni weh..
urut dada siap2...
sbnrnye dia nanges sbb aku x bg dia cucuk2 cake tu... abes bantai nanges..
seb baik la yg makan pun family aje, kalu tak, x cantik dah..
layer dalam dia.. sedapp weh..
* cha dlm usaha nk cucuk pki cari plak lepas pki pisau kene halang..
ok la.. ckup sudah cerita hari ni.. esok2 aku cite ape yg aku beli utk diri sendiri dgn duit bonus aku.. dlm pada xnk beli pape tu kan.. ^___^

tata semua.. achik nk start wat kije :)

Tuesday, April 10, 2012

LEGOLAND, Malaysia

salam..

alhamdullilahh... akhirnya kami pun dh ade anual pass utk ke LEGOLAND, Malaysia.. Theme park ni tentatively akan buka pada September 2012... mudah-mudahan goes well as planned.. dulu bile org cerita pasal LEGOLAND ni, sket pun tak terusik jiwa aku nk pegi.. tapi bila ngk kawan2 aku sume teruja g beli tiket annual pas yg mane kaunter nye cume sebelah opis aku ni je haa, terus je bg kata putus... nk join same, beli secara berjemaah... yeayy... :)

actually LM, ni dekat je ngan opis aku ni, x smpi 20 minit atau kurang perjalanan... so arup ckp, nti kalu nk tggu aku balik lambat bawak misha masuk LM dulu.. kate annual pass, harus la penggunaan yg maksimum kate laki aku.. hakhakhak...

reason aku amik annual pass ni, 1 lagi, kalu kawan2 aku nk dtg, leh la aku join masuk.. sbb per entry pun dlm rm140 tau.. baik amik pre annual pass ni, rm195..kalu child 3 - 11y,  rm110 per entry, utk annual pass rm150.. below 3y is FREE... syiokk kannn...  tp walk-in sales dh close last week rasenye.. tinggal online je.. tu pun ade dgr akn tutup soon.. so cepat2 la korang.. kite enjoy!!!

tetibe aku x sabar nk tggu LM siap.. nk bawak misha bersuka ria..mama ngan papa plak extra over dr anak.. tp agaknye mcm tu la nnti.. hehehe.. even cha x berapa nk paham, tp aku harap misha happy... mengharapkan yg terbaik utk anak... semua parent tu gitu... :)

jom nk smbung wat kije.. keterangan lanjut korang leh check kt sini. Price and Ticket .

kami punye.. :)
ok lah.. tata ..
i'm looking forward for tomorrow...
ade apee? cuti ditgh2 minggu... hoyyehhhh..  :)

Friday, April 6, 2012

Payless Shoe, Jusco Bukit Indah

salam..

semalam, oleh sbb kami x jmpe2 alamat rumah kastemer aku, kami stay JJ bukit indah utk maghrib.. dlm perjalanan ke surau, terjmpe butik ni, name dia PAYLESS SHOESOURCE..

ape yg ade kt dalam ni agaknye eak.. aku mcm penah dgr mama blogger had mentioned kedai ni ade jual kasut budak yg cun2 with reasoanable price.. wahh.. kedai ade didepan mata plak... lepas solat, mmg kedai tu la yg dituju.. mmg rambang mata..tapi anak plak jadi QA/QC utk semua kasut/sandle.. harus la aku cecepat nk blah.. sebelum bersepah kedai tu.. ^____^

konsep kedai tu besh.. dia susun2 dh ikut saiz, kalu saiz 8, semua saiz 8 kat situ.. tinggal pilih ade.. sgt syiokkkk.. ade 2-3 pasang lagi yg aku kenan.. price range ade yg rm15, ade yg rm30 - rm59.. sume jenis sandle anak2 dara ni.. hehehe...

opss... kedai ni terletak di 1st floor, berdekatan tgh centre court JJ.. sebaris dgn summit, hush puppies, etc.. sesuai utk shopping kasut anak2, kasut utk papa ngan mama pun ade.. cun2 gak, tp x sempat nk belek lame, misha nk start wat hal.. kahkahkah

ni je yg sempat amik.... ok laa, kasut misha yg lain sume dh mengecik.. rugi tul beli mahal2.. tapi mmg kne beli sepasang utk raya... gedix mak misha ni... hahaha.. ari tu ngk kt JPO, ade yg kenan, tp xde no more size.. nnti kite carik lagik te chaaa..

size 8 okeh...
rm45 for 2... ok kannnn.. :)
lepas tu, terus je g makan.. sbb nk kejar masa antar tudung ke 2 org kastemer.. kawan2 dh add cira cotton ngan fareeda cira lum.. jgn lupe to do so ye.. mama misha tunggu ni.. :D

k la... tata semua.. happy wiken.. :)