Tuesday, March 27, 2012

wah, dh nk dekat dah

salam..

minggu ni minggu horrey2 gak la.. sbb sabar menanti bonus dan increment.. banyak khabar angin yg aku dgr.... tp 2 date ni didgr dr sumber2 yg leh dipercayai.. 31/3 dan 2/4.. hikhikhik. x kisah la mane2 sbb dh nk dekat dah.. tapi yg aku concernkan.. bape lah amount nye itu... wink wink..

kalu last year dengan jumlah yg boleh senyum sampai telinga.. unexpected.... alhamdullilah.. leh tolong arup sket2, pasal umah.. since mase tu kami pun tercekik gak nk settlekan legal fee developer ngan bank... syukur.. lepas tu ntah ape2 mende ntah,.. smpi licin dalam mase 3 bulan.. kahkahkah... opss.. aku ade masuk saham bank rakyat yg mane kawan aku ckp dividen dia 20% semalam.. alhamdullilah... ade rezeki nk tambah lagik.. :)

oh, itu cerita lama.. * tetibe aku terpikir ape lagi yg aku beli tahun lepas eak..

so tahun ni, aku namo membazir... nk beli yg perlu2 aje.. nk blanja arup jalan2 lah.. aku rase aku jarang beli pape utk arup.. kesian laki aku.. hihihi... arup x nk barang, dia nk aku blanje g penang.. wahh... syiokkk gak kan.... org blaje makan ngan hotel je eak dia.. heeeeee... tapi tu la, jauh kannn.. aku mcm berat nk g..

baik aku ajak g USS ke, x la penat badan.. hrmm still thinking... pape pun kene wat passport dulu ye.. kot2 la jadi nk g HCM april or may.. *tertakluk pada sape yg sudi bawak.. hahahahh..

lagi, aku mcm nk belikan misha grolier magic english tu.. sape2 yg jadi agent, sila lah offer best price utk sy eak.. i'll consider it later.. hihihi... lagi haruslah shopping baju bajan utk raya.. skrg pun dh start smpi sket2...kehkehkeh...  ape lagi utk misha eak..ke nk beli mende alah ni..

Leapfrog Leappad
aishh.. makin banyak plak dlm list ni.. ni tak masuk phone yg aku ade order ngan kawan aku ni... *nnti cite eak phone ape.. hihihi....baru kate nk berjimat cermat.. nnti nk simpan duit, nk beli perabut masuk umah baru.. x kan aku nk bawak masuk sofa yg dh patah tu... hihhi.. ye la korang, sofa yg jarang2 duduk tu leh plak patah... bocor okeh bawah dia.. tak kan la misha lompat2 pun leh patah kot.. terpikir raya nanti mcmmane.. korang datang umah mak aku je la eak.. tahun depan baru aku wat open house.. ngehngehngeh

ok la.. stop sini dulu.. karang makin banyak plak list yg menjelma.. nk bg parent rase gak bonus aku... pada aku, even mak ayah kite ckp xnk.. tp aku dapat rase, jauh disudut hati dia suke gembira kalu anak bg something.. rase dihargai.. tak salah pun berlebih utk keluarga sendiri asal still within budject kite... hihi

hrmm.. ok la.. stop sini dulu...
tata...

Friday, March 23, 2012

Tak tenang di sini

salam..

akhirnye jam menunjukkan pukul 5.20pm... serious pikiran aku melayang kat umah... kalu aku pun leh melayang, mmg dh lame dah aku melayang2 ikut suke.. hihihi...

alahai.. sedihnye hati, x tenteram bila anak dara ku yg baru seorang tu x sihat.. hukhukhuk.. 2 hari sudah cuti..xpe la cuti habes, asalkan anak depan mata.. hari pun kalu leh namo g kije, tp apekan daya aku cume pekerja yg ade boss... huhuhu

bayangkan la anak yg satu minit pun x duduk diam leh terbaring melepek aje.. makan xnk, susu dia ckp ulut akit.. ulut akit... sambil tunjuk dlm mulut.. sob sob sob.. demam x tentu.. paling panas aku capture 39.1c.. panas kan.. aku pun rase bahangnye.. merengek dan cuma nak aku ngan papa je.. wan, atuk pun nanak.. adusss..

tapi yg merisaukan aku, misha x selsema ngan batuk.. teringan pulak kisah 7-8 bulan yg lepas, misha kene demam disebabkan ade bakteria jahat dlm perut.. mmg mase tu panas gila badan dia.. doktor ckp, panas sbb dia tgh melawan bakteria2 tu.. sian anak mama..

bawak g klinik, leh plak check no fever plus dia pun active mcm xde pape. tersipu2 aku balik.. (mase ni simpton cerry berry lum datang, so ingat just demam biase.. balik just continue ubat yg saje2 mintak 2 minggu lepas..) skali balik klinik tu muntah2, berak2, smpi jadi lembik.. alamak, teringat balik mmg sah la ade bakteria ni...

malam g klinik balik.. doktor bagi ubat special tu lagik.. sbb ape aku kate special.. sbb dia ade ice dalam pack tu.. store dlm fridge tempat beku plak tu.. hihi... mase check tu, misha dok sendiri.. cumil sgt rase (ecehhh).. slalu aku pangku, ni dia panjat kusi serah diri... suh bernafas, leh plak dia tarik nafas dalam2... gud gurl... hihihi....

pastu bile bukak mulut... Ya Allah, banyak nye mata ikan... :( kalu aku pun x tahan..doktor kate mouth infection juga... ye la, misha dh umo 2 tahun ni pun kuat mengutip tau.. sume mende nk masuk mulut... selipar pun pernah.. ho em gee.... makanan2 saje disepah2kn pastu kutip.. mcm mane nk educate misha yek kawan2.. nk kate x paham.. paham... sbb kalu nk mengutip tu, dia cepat2 masuk mulut, sbb dia tau aku marah..

ni la bakteria baik yg misha kene makan selama 5 hari..
haii laaa... cepat baik ye cha... wiken ni kite nk g amik mak su.. kalu cha x sihat wan x bg bawak cha.. boring la mama dalam kete.. cha xde.. sape nk join mama makan kopok2.. kikiki... sorry dia, ngan kamu pun best jek, tp aku misha lagiii bertambah2 best kan... bahagia ber3... (ayat cover bebeh.. kikiki)

ok la.. semua.. aku nk balik..
luckly it's friday.. happy wiken uoolsss.. :)

Tuesday, March 13, 2012

Misha Nur Humaira is TWO...

salam semua..

semalam merupakan salah satu drpada date penting dalam hidup aku... alhamdullillah, misha meningkat usia setahun lagik.. sudah 2 tahun itu budak yg banyak keletah.. ingtkn keletah dia pitam jap.. :D

syukur alhamdullilah, misha membesar dgn sihat fizikal dan mental serta disayangi ramai.. semoga ianya kekal hinga selama2nya.. insyaAllah... mcm sebelum2 ni aku meroyan kan mcm2 kan.. last2 besday cake pun cincai2 jek.. aduss.. siap anak mama.. aku akan beli jugak kek sebijik utk misha.. insyaAllah..

plan aku nk beli kek baskin robbin berkecai, bila dia ckp tahan dh suhu luar selama sejam jek.. kami ni nk g makan2, nk merayap dulu.. adesss.. last2 beli cake SR jek.. tp misha mmg balun 1 slice tu dia punye ajek.. kehkehkeh.. tp mmg x semenggah dah.. kuciwa.. ^____^

tapi aku yakin misha happy semalam.. :)

mula2 jalan kt atas, while arup solat aku bawak g toy r us.. ngk ngk ape yg dia nak... ingat nk belikn baby alive..skali cha takut plak... ok pilih benda lain.. lege cha amik yg murah2 sajek.. (^____^)

kesayangan mamapapa...
budak yg diraikan.. :)

beskal idaman mama..kehkehkeh..tp kaki x smpai lagi..
ok besar sket baru leh beli...
misha nak ini jek... dgn book.. gud gurl... :)
 kemudian, g makan... mula2 nk order skali utk kids, td sebelum g misha dh makan smpi kenyang.. mmg betul pun.. misha x nk makan.. mak ngan bapak dia dh lapar x hengat.. kehkehkeh...

misha bace buku yg dia minta kt toy r us td.. :)

bergurau ngan papa... gelak lebar.. hihi
sedey ngk kek x semenggah ke yayang.. sorry eak..
nnti kite g beli lain eak.. *promise*
~ sbnrnye tgh sedey, mama x bg pegang lilin tu.. panassss
comot pun xpe.. it's ur day.. muaahhhhh
mama punye @ nandos * kentang cha punye
big boss punye * nasik kene share ngan cha..
hrmm... secara keseluruhan of coz aku x puas hati sbb still xde kek sebijik utk anak ku... tp aku rase misha pun gembira ari tu.. x wat ragam sgt.. slalu aku ingatkan budak 2 tahun kene jadi gud gurl... harap terkesan dlm hati..kikiki

to misha:
happy 2nd birthday anakku, mamapapa sayang misha.. love.. love and love.. jadi lah anak yg solehah, yg membanggakan ibu bapa & keluarga, kakak yang baik.. hihihi... even ade 2-3 adik lagik nnti.. sayang mama & papa x akan pernah berubah.. insyaAllah.. :)

ok la.. uolsss... tata..... :)

Thursday, March 8, 2012

Menjelang usia 2 tahun

salam..

menjelang usia 2 tahun si anak yg tinggal 3 hari je lagi ni, mcm2 plak plan yang tak menjadi.. aduhai... pada mulanya, nk wat majlis kecik2 kan.. ajak anak2 mak jaga, anak2 jiran tetangga dln 2-3 org, dgn my small family.. semua dh prepare dh... mak plan nk masak, aku dh order cake barbie doll berdiri tu utk misha, time pun dh set pd pukul 2 petang, ahad.. :)

sememangnye tahu, yg dikda tgh study week.. aku pun berjaya pujuk dia balik, just for misha's birthday... dia pun agreed.. but then, semalam dia bgtau x jadi balik.. sbb final just around the corner..kesian gak.. karang x score, aku plak rase bersalah.. even sepatutnye preparation study mesti dr awal kan.. (ayat mcm x penah study last minutes.. kahkahkah)

so cancel.... cake pun baru pagi td aku cancel.. so tahun depan je lah ye cha... insyaAllah.. nnti ramai leh dtg umah kite.. skrg ni if buat pun kt umah wan... kehkehkeh...

esok plak insyaAllah aku akn ke bangi amik stock tudung dan maybe cottton skali... sabtu snap pic then leh upload.. harap2 ok la upload dr G tab, sbb lappy dh leh masuk muzium.. ^ ____^..

ahad plak, cadangnye nk g bawak misha g makan2 aje.. beli cake, cari kedai makan2, bawak dia g beli mainan ke.. ngk la mane papa nk bawak kami nanti... ngehngehngeh.. nak bg misha happy sgt2, dan nk misha tahu mama dan papa sgt gembira dgn kehadiran misha.. tapi sebelum tu nk g amik kotak / plastik utk bungkus kain dan tudung.. baru jumple supplier ni.. harga sgt reasonable... :)

hopefully misha paham kenapa no birthday treat utk dia this year.. sebagai mak, pastinya aku mengharapkan supaya misha have fun on the day itself.. hari meraikan ulang tahun yg ke 2...

gmbar bawah ni mase outing 2nd time.. kuar g teman mak ngah fittings baju kawen.. mase ni misha blum 2 bulan, aku blum naik kije.. now, misha dh masuk 2 tahun.. mak ngah pun preggy anak no 2.. misha sabar sket eak.. nnti mama bg adik.. hahahahhahaha

dulu, misha dan headband x leh dipisahkan...
comel kann... mama misha... selim jek muka..
*motip nk bgtau diri sendiri yg comel.. hahhaa
k la.. lg banyak gmbar lepas2 ngk.. makin sentap.. kahkahkah
tata... :)

Friday, March 2, 2012

Wit Wit ~~~

salam..

wit wit... saje nk bgtau yg sy dapat BE lagik.. agaknye Mr Nuffnang ngk sy agak rajin bulan ni mengupdate blog.. ngehngehngeh... oh yee.. pagi2 tadi aku bukak2 ye, ade 2 BE baru.. alhamdullilahhh.. even nilainye aku pun x berapa nk paham dan tgh study lagi ape itu CTR, BE, ME... rajin gak aku bace2 cam ne nk cash out.. ecehhh.... ade hati... hahahaha


akhirnye dapat gak aku merasa perasan bila dapat BE..
*syiokkkk... *

BE ke4 ialah dari Maxis Internet Facebook Data dan yg latest ni UIP The Lorax.. tqsm ye mr nuffnang.. cume yg masih menjadi persoalannye name duit saye masih lagi rm3.50... hahahha... ntah la, asalkan ade BE tu pun, hatiku berbunga riang... :)

ok la.. tata.
korang pun dapat BE lagi tak? hihi

Thursday, March 1, 2012

10 hari lagi

salam...

Alhamdullilah... March sudah menjelma.. Ini bermakna, lagi 10 hari, usia misha akan meningkat ke angka 2... syukur.... terima kasih Ya Allah, anugerah terindah ini tidak akan kami sia2kan.. insyaAllah..

Lagi 10 hari,
kalu 2 tahun lepas, aku bz dgn inspection.. boleh aje, if aku nk skip, aku rase teammate aku sgt memahami, tp aku sgt2 xcited nk join inspection, sbb tu la 1st project kami utk CONQUAS assessment... menjelang seminggu lebih sebelum hari yg sebenar tiba, kami boleh dikata setiap hari turun site yg same, turun naik tangga, mcm nk terberanak pun ade... tp xcited tetap ade untuk merasai debaran bersame2 dgn project team  & contractor.. poyo jek mama misha.. haha
1st time outing... :)
Lagi 10 hari,
kalu setahun yg lepas, aku bz terpkir2 persiapan besday misha.. actually time ni sume dh nk ready.. tp mama peningkn ntahapeape matters... mcm nk wat majlis tunang plak eak.. hihi.. alhamdullilah.. semua pun went well.. besday misha last year mmg dh masuk dlm wishlist aku taw.. gedix.. hihi

happy 1st besday darling..
* cume ade gmbr ni je dlm pc office ni *

Lagi 10 hari,
Still thinking of sambutan besday misha.. tp sbnrnye mmg x plan lansung pun.. buat gila aku datang, tetibe aku nk buat.. mau sawan arup melayan.. ok lah.. tahun ni aku nk jadi yg baik2 aje... x ngaruk2.. hihi.. dh janji pun xmo buat tahun ni.. :P

Saye memikirkan tentang kek misha, baju ape nk pki, hadiah misha (mcm dh terbayang.. :D), makanan di hari kejadian.. tp cume utk majlis yg kecik ajek.. utk aku n family.. ade sape2 nk datang ke? aku segan nk jemput sbb majlis x seberapa... kalu ade yg nk datang komen la entry ni eak.. kalu mummy blogger nk dtg ke.. ngehngehngeh...

Tapi saya juga senang memikirkan party hari jadi misha utk tahun depan.. my oh my.. ape nk ngan mak misha ni.. berangankan mase tu kami dh berpindah ke rumah baru, insyaAllah, malam wat kenduri doa selamat, siang wat besday party.. harap2 misha dh ade adik time tu... tp kalu mase tu mama tgh tggu hari? alamak tetibe cloud berangan aku terpadam...^____^

Ok nk sambung berangan jap, kalu mase tu aku tgn tggu hari.. aku rase boleh je aku wat besday pawty.. kalu tgh pantang lepas sebulan, aku dh kuat.... kalu baru seminggu.. maaplah misha.. mama mmg lembik time tu.. kehkehkeh.. tp syiok gak mase lepas hari... nnti aku mesti selim... okla.. stop berangan.. hahahahhahah

Harapan impian jadi kenyataann.. kalu berangan biar bebetul best.. supaya boleh convert jadi wishlist.. heeee... ok la.. wishlist utk adiah besday aku cume nk belikan misha adiah ni... tapi papa dia dh beli beskal plak last week.. ape kejadahnye budak kecik ni, ade 4 beskal pada usia 2 tahun kan.. hukhukhuk.. mebi kene tukar lah... tp nk sematkan gak la beskal idaman mama ni dlm blog..

rm189.90 kat toy r us.. *jom beli b/p misha. hihi*
harap2 papa nk beli la beskal ni, klu dia xnk, kene la tukar lain.. ape eak nk beli... potty bowl train yg ade lagu2 ke? kikikiki... x yah la cha, secara natural sudah la ye... ke set drum? memekak plak kan.. ke i pod.. mahal la plak, tp leh share2 mama ngk cite korea. (dan2 minat cite korea..hahaha).. xpe la.. ade 10 hari lagi kan.. kalu xde pape nk beli.. simpan duit dulu.. raya leh beli gelang.. eh. eh... gelang kan? investment jugak... haa... gud idea... serious laju2 je aku taip gelang td, now baru dpt idea.. kehkehkeh

ok la.. to besday gurl..mama ngan papa nk bgtau yang kami...

amat sayangkan kamu.. muarhhh.. :)
ok la.. korang.. jom balik.. tata... :)

FB : Fareeda Cira (Shahira Humaira)

salam semua,

alhamdullilah, last week ira dapat dr Fareeda HQ kt bangi tu... permohonan utk jadi dealer dh diluluskan.. akan tetapi skrg baru di lantik as reseller utk tempoh percubaan sebulan... insyaAllah akan buat yg terbaik utk customer warga JB mainly Nusajaya, Taman Universiti, Skudai and also for my online kastemer.. :) even Jb - Bangi jauh dan ramai reseller yg dilantik, tp in positive way, sy berfikir yang rezeki masing2 kn... insyaAllah dapat buat yg terbaik... :)

so kawan2,  do like my page ye dear...
 
fb pages : Fareeda Cira (Shahira Humaira)
tak kenal maka x cinta taw... sape yg nk tau lebih lanjut boleh like fanpage Fareeda.. Nyata Jelita... kalu nk tnye saye pun buleh.. hikhikhik... nk kenal jenis2 tudung pun sy leh bg tution free.. dh ramai gak kawan sy yg terjebak sbb saye.. ngehngehngeh...

ok la.. semoga sy suksess utk bisness yg satu ini.. insyaAllah... amin.. :)