Tuesday, January 31, 2012

Win Win Situation

salam..

ecehhh.. ape la yg nk dimenangkan itu ye..

actually, td ade ade booked basket trolley + kitchen set utk misha.. it cost me about rm160.. aku mintak kurang rm150.. dia bg.. dalam hati aku, mesti sbb aku slalu bagi kurang kt kastermer aku, so that dia pun terus je lembut hati bile aku mintak.. ngehngehngeh.. alhamdullilah..

bila dh mintak invoice, call papa (baik pulakk aku ari ni.. :P), mcm terasa yg laki aku x bg beli.. so mmg betul pun, dia ckp, nnti menan makin bersepah... alaaa beli basket kan, nnti cha simpan la masuk dlm tu.. :P.. tp mainan misha skrg mmg bersepah2.. lego tu dh 2 basket aku beli.. asyik la hilang.. (^___^)

bila nk transfer payment, dh mintak TAC number, dh dapat sms... then tetibe aku pilih satu jek.. betulll korang.. :D.. aku amik kitchen set.. so arup mesti xde la marah sgt sbb aku x beli semua..

win-win situation pada situasi aku skrg :
dia lege aku beli 1 jek.. aku lege sbb dapat gak beli even 1.. hahahahhaa..

after said sorry kat seller tu, dia ckp basket trolly eta mid feb.. yehaaa.. xde la ralat sgt aku x beli.. kikiki.. sbb xde.. so bulan depan leh la beli.. kehkehkeh..

so gini la lebey kurang bentuk dapur cik misha..

lebih kurang.. x same ye.. ngk ni budak besar yg pegang.. cha punye mebi utk toddler. :)
harapnye misha suke la ye.. agak lame x membeli mainan misha.. asyik beli buku, colouring book, pencil color, tudung.. (eh itu mama.. :P) .. ngk misha kalu g umah sape2 yg ade menan ni, ralit dia dok main masak.. harap2 bila dapat sendiri punye main baik2 yee.. tunjukkan minat yg mendalam so that, papa terbukak hati nk beli yg lain.. ngehngehngeh

ok la.. sedikit entry yg tak berkualiti dr sy
tata..

Wednesday, January 11, 2012

Menjelang 2 tahun l 22 bulan

salam..

ni adalah entry ber'scheduled' khas utk misha.. sbb aku takut terlepas cm last month.. hakhakhak.. bulan lepas mama xde wat entry utk besday misha.. sorry yep.. huhu


happy 22rd months old anje..

semoga sentiasa berada dalam kesihatan yg optimun..
akal fikiran yang cergas.. namo majok2 slalu eak.. hikhikhikhik

we luv u..

muarhhhhhhhhhh

misha @ 22 months old
1. merajuk
2. mengarah
3. memaksa.. tp kdg2 nampak kiut bile ngk muka dia paksa2 kite... ngehngehngeh
4. dh boleh kayuh beskal.. (perluke bgtau. kikkiki)
5. klu bg sudu, dh agak banyak jugak yg masuk ke mulut
6. counting? lum lagi.. plssss cha, kawan2 sume dh reti 1 - 10 in both malay & english taw.. cha baru one to four.. ngehngehngeh
7. dh kenal binatang.. tapi panggil cat (meoww cat), panggil dog (meow dog), silap mama la, mula2 ajar cat as meow.. huahuahua
8. bercakap? ade words yg dh dipaham maksudnye..
9. melawa? dh ade baju/clip yg dia pilih2 x nk pakai.. geram tau...
10. susah nk mandi, cebok.. nannnakkkkk.. nannaaakkkk... aishhh.. bercinta okeh..

ok laa.. tu jek..
tata semua..
muarrhhh,,

p/s - sila add CIRA COTTON eak.. :)

Saturday, January 7, 2012

Agak Berjaya

Salam,

Di kala ini, aku aku sorang2 ni, teringin plak nk wat entry malam2.. kehkehkeh.. misha dh tdo.. papa? ngeteh laa... balik b4 1am yep.. kalu x, xnk bukak pintu..ngehneghngeh

Aku nk ceritakan kejadian td... kejadian di mana buat pertama kali nye aku membiarkan misha nanges tanpa aku pujuk + ikutkn je ape yg dia nak... hati aku menanges same, ngk dia memberontak + menanges x henti2.. lagi menyeramkan kalu mak aku dgr.. kikiki..

Puncanya dia nk suap makan sendiri.. big no utk waktu2 penat cm ni.. penat nk kemas nasi bersepah2 1 umah.. even cha dh pandai suap, tp at last mesti main2.. aku mmg x larat nk layan bersepah tu utk malam ni.. Malam ni, ngk arup x sokong cha.. mebi dia pun malas nk kemas.. heeeee..

Aku ckp elok2, cha, bukan x penah suap sendiri pun kan.. Utk malam ni je sayang.. Mama penat, nnti cha wat sepah.. bersemut.. dh la umah kite ni, air masak pun semut berkenan.. pelik betul.. ^___^... korang ingt dia makan saman? selama ni, kalu nanges jek, aku surrender.. ok.. ok.. nah.. nah.. nah.. smpi 1 tahap aku rase dia dh manja melampau.. sket2 nk nanges2.. x dapat ape yg dihajati.. menanges.. aku ckp, cha.. x semua yg kite nk, kite leh dapat.. tp kadang2 malu nk ckp ngan anak cam tu.. sbb aku pun kalu nk barang, sawan  1 badan... so kene la behave skrg, utk jadi contoh yg terbaik utk anak... hikhikhik

Ok dekat nk setengah jam menangis.. sedey sgt x dapat suap sendiri.. smpi papa dh g berasap, g solat.. still nanges.. aku diam jek... No means No... ecehhhh... 1st time nih..kesian ko, nk akann...nk akan... katenyeee... aku suap, nk amik sudu....  pastu dlm mase nanges tu aku bg makan.. mula2 x nak.. pastu dh ok.. aku pujuk2 lagi.. aku dudukkan atas sofa.. dh lembut dah.. kesat air mata.. terus nk makan smpi abes.. lege... Alhamdullilah... kalu kite bebetul doa dan meminta.. InsyaAllah ade jalan nye.. syukur... :)

Harap2 cha makin behave ye yayang.. xspecially kat mall..kalu boleh mama xnk marah2 cha.. apetah lagik nk lepuk2... x sampai hati... mudah-mudahan usaha nk mengajar anak secara lembut dah halus ni dipermudahkan olehNya...amin..

 Ni dah tdo, kesian plak ngk muka dia...esok pg kite g playground eak.. main buai.. sayannggg misha..

salam kasih sayang dr mama utk misha..
tata

Thursday, January 5, 2012

Welcome 2012

salam..

~~ HAPPY NEW YEAR 2012 ~~

Kemana anda di malam New Year yg lepas? Aku tidak ke mana.. tidak seperti tahun lepas, aku masin sawan lagik, mintak laki aku jalan malam2.. even x smpi dataran pun.. sbb jam dh kt Angsana.. hikhikhik.. pusing balik kt Angsana.. tp tahun ni, laki aku yg sawan ajak aku kuar.. misha pun tdo awal.. dr celik bijik mata kul 8 pg, x tdo smpi kul 10 lebey malam kot.. harus la cha pengsan awal..

Malas gila nk kuar, nampak sgt zaman remaja yg penuh rasa nk bergumbira/joli2 dh berlalu.. alahaiii.. x best nye... hikhikhik.. takde rase nk kuar malam, nk g ngk bunga api.. mane.. manee.. sket pun xde.. malass jawapaan standard aku.. mmg faktor usia betul la... mungkin ada baiknye...Paling tak pun, aku ade ajak arup makan Mekdi kt skudai.. tp skali lagi, aku malas nk bersiap.. hukhukhuk

Ok la.. tu cume kisah malam tahun baru.. ade banyak hari lagi nk aku lalui utk 2012 ni.. wishlist tahun lepas? alhamdullilah almost tercapai, yg mane wishlist terakhir aku ialah dapat gold dlm KPI.. termakbul gak even tak dapat 75% and above.. tp as stated as gold pun dh rase bersyukur sgt2 dh.. penutup yg baik 2011... syukur Ya Allah.. :)

Wishlist tahun ni cm nk kene 'entry'kn sbg kata2 semangat utk diri sendiri.. insyaAllah akan menyusul.. hihihi..

Di usia 30, semoga bertambah amal ibadah, bertambah kematangan, bertambah rezeki, bertambah ceria :D, laki bertambah sayang, misha bertambah bijak, bertambah baby,  amin... hikhikhik

Ok la tata....
Muaarrhhh....