Wednesday, December 12, 2012

Membeli product Tanamera secara 'loose items'

salam..

hi semua.. memandangkan dh menjelang minggu ke 34 nih.. harus lah servey set berpantang mane yg elok kan... jgn jadi mcm mase misha dulu... mmg x luak pun.. hukhukhuk...

dulu aku beli set leesa formula..tak ingat bape isi dlm tu, tp mmg mkn pun sebijik dua ajek.. my mistake.. tp bengkung dia sgt best!!.. serious, leh cover smpi bawah punggung.. so kali ni x yah beli bengkung... jimat sket..

skrg plak, kononnye nk beli barang secara berhemah, nk beli loose items.. dh antara product yg aku sdg eye-ing is Tanamera.. review semua ckp best.. makanya laju2 la aku tnye pakcik google.. ramai juga yg beli set dgn harga rm360.. Tanamera ni bukan jamu based.. ala2 spa gitu.. so sape yg mmg rajin membelai diri mase pantang, leh la lajus2 order.. :)

oh ya, akibat rajin menggogle, aku pun baru tau yg Tanamera ni leh beli secara loose..  pada sesiapa yang berkehendakkan, kindly search this website ya... :)

http://tanamerapostnatal.com/products-page/

akan tetapi, jualan direct dari website cume utk sets sahaja.. rm360 kot.. makanya rajin2kn diri hantar email kepada customer service mereka, dh email anda akan direply dgn kadar segera..

antara harga yg sy dapat ari tu dr customer service mereka:

VCO rm34
Brown formulation soap rm15
Lavendar floral water rm36
Herbal massage oil rm33
Feminine herbal wash rm26.50 (12 uncang)
Herbal bath rm26.50 (12 uncang)
Boreh body scrub rm46
Bengkung rm50

Produk berikutnya hanya terdapat dlm set, tak boleh beli loose:

Firming herbal blend paste (tapel)
Calming herbal blend paste (pilis)
Herbal tea

ataupun ade lg satu website ni, terus boleh beli dr website.. asyikkkkk...

http://www.tanamera.com.my/

perlu diingatkan bahawa purchased above rm100 jek yg akan dilayan.. hikhikhik..

oleh kerana aku  cume berhajat utk membeli 2 jenis products ajek, makanye x lepas la utk order.. hukhukhuk...

tapi akibat rajin mengFB lak, aku baru tau, ade jual retails kat Colours at Mall of  Medini Mall, Nusajaya... dekat jek ngan opis aku... yehaaaa...

aku cume nk beli 2 items ni jek.. wink wink



VCO rm34 - utk melembabkan kulit supaya elak stretch marks, sapu kay perineum dr masa 24 minggu pregnany utk melembabkan kulit dan senang buka (dilate) waktu bersalin supaya kurangkan pengoyakan, minum 1 sudu makan 4 minggu sblm EDD sbg selusuh.

 
Brown formulation soap rm15 - utk mencerahkan kulit sbb ia macam scrub, boleh kurangkan tompok2 hitam/pigmentation yg disebabkan hormon...selalunya kat ketiak, leher, kelengkang, perut. Utk effect paling bagus, sapu VCO kat badan selepas mandi dgn Brown soap, utk kulit yg lembut, halus dan cerah...

ok la... semua..
selamat ber'Tanamera'.. :)
tata


No comments: