Friday, December 28, 2012

36 weeks

salam..

ok, berjmpa lagi kite.. hihi..

alhamdullilah, menjangkau usia kandungan yg ke 36minggu.. syukur ya Allah..

tentang baby..
semalam g check up, baby is doing fine.. alhamdullilah..  air ketuban ok, kedudukan uri pun dh naik, kepala dh masuk kat laluan keluar... hikhikhik berat estimated dlm scan 2.87kg.. doktor estimate akan naik seminggu 200g,  .. hopefully bersalin nnti besar lebih kurang kakak misha.. amin..

oleh kerana semua ok, doktor pesan next week dah leh plan utk bersalin.. ops... tak mo cite.. hikhikhik

updates dr last week, alhamdullilah  ade yg berkurang..

list dr last week :

1. nk beli kain kapas (3 ela) - 3 helai bedung antar tempah 
2. gugu swaddle (perlu tak eak? hihhi) - xmo beli lah
3. pempes NB...
4. nappy balm
5. selipar mase kat klinik. 
6. air selusuh.
7. cari balik akar fatimah
8. set berpantang..
set berpantang pilihan aku kali ni ialah
a. krim herbanika barut dan minyak herbanika dr nona roguy
b. gamogen gamat dr healin
c. set berpantang bersama shaklee..
d. pilis + param brand wak minah.. hihihi
e. luctol

air zam zam pun dh jmpe kat angsana.. alhamdullilah.. tinggal nk buat air selusuh ngan rendam akar fatimah.. ari tu aku mencari gamogen kaler merah tu, sold out plak.. dh 3 booths aku g.. nnti wiken ni cari lagik..

last minutes preparation, tp syukur ssgt semuanya dipermudahkan.. baju cha pun aku dh basuh.. rendam varnish dulu.. sakit pinggang.. mak ckp, lawa2 lagi baju anak ni long.. aku x bgtau sbnrnye ade baju yg x sempat pakai.. hikhikhik..

list ni sgt membantu utk aku.. :)
sape nk, leh bgtau.. ecehhhhh

kuikuikui..
barut adik pun dh siap.. aku order kat kak rosniah dr anggun flora.. ahad ni COD kat umah dia..

polkadot pink for baby... :)
ok, mama ngidam nk belikan adik bb swing ni.. tapi risau plak, if adik baby xmo swing2 dlm ni.. so smpi skrg la pending... musim sale pun dh nk abis.. kalu tggu adik lahir, mmg beli with normal price lah.. sgt merugikan.. tapi if beli, takut rugi..

dulu, aku belikan cha fisher price rocker chair tu.. x nk naik, melalak letak atas tu.. maybe sbb dia rocker, just vibrate jek, bukan swing.. misha rase x syiokk kot.. kehkeh..aku dh let go kat mudah.my.. sbb sakit mata, jadi tukun jek.. hikhikhik.. dilema plak..

ade sape yg beli baby swing ni tak? leh share experience, anak ok tak?


contohnyeeeee...

ok, semua kaler pink.. tetibe kalu kuar boboy, kite shopping lagik!!.. yeay.... hihihi

tentang kakak
alahai, hari2 sayu memikirkan dia.. I had so many mixed emotion, when i'm thinking about her.. hrmmm... it's about time to her to have adik.. smpi skrg bila tnye nk adik tak?, dia ckp nanak.. aye sayang mama papa.. sket2, mama nk peluk leh tak? mama nk ciyum leh tak? aye nk tdo sini, pangku mama.. :((

setiap mlm, bile nk tdo, aku ckp misha nnti kene tinggal 1 malam dgn wan ye.. mama nk g keluarkan adik ni.. (ayat sgt x besh.. kikiki).. dia bangun.. haaaaa, nk kuarkn adik ke?? aye nk ikut mama.. aduss.. aku x penah lagi, xtdo ngan dia even 1 nite.. hukhukhuk..

harap nnti misha sgt happy bila dh jmpe adik.. semoga cha jadi contoh yg baik kat adik2 dia nnti.. amin..

sumpah aku sayu betul la... sobsobsob

ok la.. tata semua...
jmpe lagi di minggu 37.. insyaAllah.. :)

No comments: