Tuesday, October 23, 2012

Vacant Possession.. :)

salam..

Alhamdullilah, sekejap lagik nk g amik kunci rumah.. Syukur ssgt, sbb ni la antara wishlist 2012 sy... :)

Dengan ini, start bulan ini kami dh kene bayar full.. no more interest sahaje ye... plus umah sewa yg sedia ade.. pitam...

Nk cecepat pindah pun xleh.. aku nk bersalin dulu.. hikhikhik... pastu nk pasang KC, grills, cornice, langsir sume makan mase kan.. but no major reno pun.. tentatively we have plan to move out in February 2013.. lameeeeee lagik.. still nk dok depan umah mak aye lagik.. :)

Barang2 umah plak, of coz dlm hati memberontak nk semua baru.. oleh sbb nk yg baru2 saje, merasa lah aku umah kosong bergema nnti.. tp akan make sure, tetiap bulan ade barang yg bertambah smpi complete la raya nnti.. so house warming mase raya je la eak geng... :D

Tu la nk tips kat kawan2, mcmane korang penuhkan umah korang, beli installment, cash, 3-4 kali bayar kat kedai perabut, beli sesikit? kalu kes aku ni, bilik master jek penuh dulu, bilik lagi 3 kosong jek.. tp dh servey2 dh katil kakak.. hihi.. bacis things tu dh bayar deposit mase homefair ari tu, now continue bayar seskit smpi la pindah umah.. aishhh.. x sabar.. :)

But ape2 pun, penat jerih nk dapatkn home loan masin segar dlm ingatan, and we deserved it!!.. Alhamdullilah tahun depan kakak ngan adik leh pindah masuk umah baru.. rezeki anak2..nnti tukar kete plak.. kahkahkah... bg papa bernafas dulu la yep...

~ to date adik baby dh nk masuk 7 bulan.. alhamdullilah.. membesar dgn sihat dan sempurna di dalam sane ye sayang.. mama pun dh start boleh makan2 dah.. hihihi

tata... jmpe lagik..

4 comments:

Ann Ilias said...

Auwww bahagianya dh dpt kunci rumah
lepas ni entry deco-deco pulak ye
:))

Maria Rajab said...

maria pn nk pindah umah minggu ni..xbeli ape2 lg..hehe..umah tu byk nk kena buat lg..hehe..

LUTH ^_^ LUNA said...

normal ira baya2 kita ni masuk rumah kosonng lagi. kalu masuk rumah dah penuh tu x payah nk kagum sgt..mesti hutang juga...slow2..janji hati tenang duit x hilang...

sharEna said...

aku dulu beli cash jer kot...seb baek dpt bonus pastu asb nyer % habi..x suke hutang2 nie..biar sikit2 la..tp yg pntng beli teros yg ada kualiti sbb nk pakai lama