Wednesday, July 18, 2012

Welcome My 2nd Trimester

Salam..

Alhamdullilah, adik bb dh 3 bulan ++ dlm perut mama.. alahan mase 2 bulan before, Ya Allah.... tak tertaip dgn ayat2.. dgn muntah lepas makan nye, dgn pening x leh bangun, dgn x makan x minum lansung nye...lansung tak yee...(^____^) dgn perut angin mcm ade bb gerak2 dlm perut nyee mmg lembek tul.. berat pun drop down almost 12kg.. tapi being me, mmg tak nampak sgt pun.. ngehngehngeh

MC lain, EL pun ade.. kalu leh xnk dtg kije.. dgn inspection yg merata.. ade plak CONQUAS assessment dr BCA.. worst part mase lunch time la.. aku mmg x leh bau lansung makanan yg terhidang itu... tahan2 hidung smpi pening kepala.. nk nanges rase.. tp aku tak cite kat sape2 pun... ade sehari aku MC.. * opsss.. aku hutang kawan aku coklat... nnti eak fren.. hihi

Ade inspection ke KL, aku mintak excuse awal2.. sbb aku xleh naik kete lansung.. x kuar umah kecuali g kije... naik kete jek melayang2 nk muntah... adussssss.... serius aku x caye aku akan MS smpi mcm ni skali.. mase misha dulu.. aku mmg kuat.... tp now kire kuat gak tau, sbb aku xde la kategori tdo kat surau, kuat MC atau EL.. cume kali ni toilet jadi tempat ke2 la.. yekkssss

So semalam Boss aku pun baru tau aku preggy.. hihi.. aku x nk la ckp awal2, sbb nnti dia ckp mcm nk menangih simpati or what kan.. dgn 2nd boss pun x tau lagik.. siap ckp, aku ni ade masalah keluarga ke.. sbb dia tnye lain, aku jawab lain.. hahahaha.. aku pening so x leh fokus..

Skrg ni berlansung Internal Audit kt ofis aku.. dan aku sbg sorg auditor la.. actually dh abes dah.. now tgh wat report jek.. smlm ade sorang lagi opismate aku yg preggy, then boss dia ckp, awak x yah g site ye.. since the condition of road tak sesuai utk mother to be.. berdebar hakak tau... teruk sgt ke, sbb aku bakal g site tu.. oh my!!.. so preggy mama yg sorang lagi ni kene la g jugak.. alhamdullilah.. selamat.. jalan mmg mcm raily 4by4.. tp ok jek.. under control.. hiksss

So now, dh masuk minggu ke 13.. so far so good.. check up pun x g lagik.. aku request utk undergo mase lepas raya nnti ataupun bulan puase.. aku takut sbnrnyeee nk g amik darah.. nnti x jmpe urat sbb tgn aku kan gebus.. hihhi.. tp utk adik baby, mama sanggup aje... berani buat berani tanggung.. kehkehkeh

Now dh leh makan.. tp kuar la jugak... tp at least leh makan kannnn.... alhamdullilah... leh main2 ngan misha...kalu tak baring jek.. misha la goda2 aku ajak main..panjat2 aku, tolak2 aku, peluk2 aku, aku tdooo jek.. hihihi.. now leh la teman dia jaga malam.. sayang kakak misha.. :)

Ok la.. till then.. tak de gmbar pun.. harap2 aku dapat puase penuh... amin :)

4 comments:

Hanani said...

siannya mama misha..take care dan bertabah ye..baby sangat strong tu

ZuReeNa said...

congrat cira.. :)

bonda dadif aka akish said...

wowowo....mak sentap hokey.....tergolong MEMBUTA kat surau....

hahahahahahha....

kene bersyukur disitu kerana ko bukan tergolong golongan itu..

:p

Lieya said...

Haaaaa Misya nak dpt adek ye.. best best besttt.... bak sikit aura.. ehehe