Tuesday, June 5, 2012

Bawal jugek

salam

ari ni ade la 4 - 5 org geng blogger yg up status pasal tudung bawal ni.. aku pun rase terpanggil nk share pengalaman aku.. chee wahh.. :)

aku dan bawal..
sayang aku pada bawal ni mase 1st time aku masuk UTMKL.. mase tu aku heran taw, mane la diorg ni beli tudung2 yg cantek ni.. aku dh la 1st time pki tudung mase masuk U.. aku bawak 3 lai je tudung dr taman u.. itu pun beli dr pasar malam hari jumaat, sabtu dh bertolak ke kl.. kaler yg aku beli oren, biru, hijau.. tepuk dahi mak aku ngk kaler yg aku beli.. kahkahkah....

smpi2 sane, mase alumni, chomel2 je diorg ni pki tudung bawal mase minggu haluan siswa (orientasi week), aku pki tudung sekolah.. wakakakakakka.. sempoi aje.. bile pikir balik, maluuussss. kekeke... memula aku x kenal pun tu tudung bawal, dlm hati aku, ape la tudung yg cun ni, ade sulam2 tepi...shantek sgt dimata aku, aku pun tnye la budak yg pki tu.. diorg ckp ni tudung bawal.. beli kt kelantan.. mostly org kelantan / terengganu yg pki... ade gak yg bgtau aku tudung ni mahal.. woww..teruja aku nk cari tudung mahal ni..keekkekeke...  dlm mase 3 - 4 minggu pastu (mase ni dh pandai nk jalan2, ade yg jmpe tudung ni kat Jalan TAR, terus ajak roomate aku g.. aku x beli banyak sgt la.. sbb mahal jugak harga dia.. dlm rm30 - rm50.. yg rm 20 aku x kenan pulak.. (^ _____^)

sejak itu, aku pun menjadi 'bawalina' sejati, mase kuar yg batu2 tu, 1st time aku beli kaler putih kat pesta konvo utm.. mahal rm70... rase cun abes.. hahahaha... lame2 tu, dh ade yg murah kan Jalan TAR.. happy face :)

lepas kuar batu tu, pantang ade batu yg baru mmg aku akan carik.. aku suke yg ade batu sbb berat... lame kelamaan harga pun x mahal sgt... ... mase trend shawl, syria, etc kuar pun aku tetap setia dgn title 'bawalina' sejati...cume kadang2 ade pki tudung ariani, sbb senang jaga... nak2 bila balik umah MIL..

smpai la. bile tudung fareeda yg nyata jelita tu kuar, aku dh x pki bawal + ariani tu.. mesti bawal2 tu sedih ngan aku... mmg banyak gila laa.. nk jual pun mase xde org nk.. ngehngehngeh.. awal jatuh cinta dan curang ngan bawal sejak bulan August 2011 kot.. lepas tu 1 per 1 tudung aku, aku wakaf kat dikda...

tetibe now kuar, 2 tone, 3 tone, leapord, printed.. teruja plak aku nk mendapatkan nye balik.. arup pun suke aku sgt if aku pki bawal.. tapi hati masih 80 / 20... 20% je kat bawal .. hihihi..

papa ckp, aku comel if pki tudung bawal.. nampak muda remaja.. tapi aku rase jelita if pakai fareeda.. hakhakhakhak..

ok la.. ni je entry x bergambar dr aku...
tata
* jom sambung wat 5S

1 comment:

Syafinas said...

salam perkenalan