Wednesday, May 2, 2012

Fringe, Earring dan Misha

salam..

2 -3 minggu ni ade x abeh2 ckp nk gunting rambut dpan misha.. smpi mase yg paling tekad, lepas mandi, dh siap2 sikat kedepankan jumlah rambut yg nk diupgrade jadi rambut depan.. tp last2 x jadi, sbb misha gerak2 + mak aku x bg.. hahahaha

nk jadi mcm ni.. since rambut pun dh panjang kan..... :)
wah.. besar hajat mama, nk biar misha tiru rambut adik comel mia sara nih... ngehngehngeh... tapi serius comelll... mak misha suke :)

tp masalahnye, nk bawak g saloon tu ok, tp nk ke anak dara tu stay about 1/2 - 1 hour.. adeh.. harus wat perangai... ke aku buat sendiri, mmgla misha xnk, tp harus la leh lengah2 kan.. nk kalu kt kedai nk ke dia... mcm amik gmbar passport ari tu.. mengucap panjang okeh.... nk gula2 la, roti la, air la... dh siap2 tu, x nk gak.. end up nanges... sbb dh 1/2 jam kan.. kami dh push2 dia... last2 x sempat pun wat passport.. borang sume dh isi, tp kaunter dh closed.. huahuahua... tggu la bile2 free ye.. :D

mak aku ckp, kalu dh ade rambut depan, nnti kene maintain,.. mmg ye pun, kalu tak nnti cucuk2 mata... dilema plak aku.. nk g maintain slalu tu, kalu dia serah diri ok gak.. smpi aku pkir, nk potong mase misha tdo.. kehkehkeh...

lagi satu pasal earring.. aku aim by raya ni, misha dh ade anting2... wahh gadis sungguh.. tapi mcm biase la, mak aku x bg gak.. takut cucu dia sakit.. takut misha tarik2.. bengkak nnti... ades.. 2 dilema aku skrg ni.. mmg ckp mak aku tu betul 200%, bila nk compare dgn jenis x duduk diam anak aku tu, it advisable if x buat dlm waktu terdekat ni.. tapi.. tapi kalu tekad tinggi terus buat, terus dh dpat kan.. kalu rase seram2 gini, hati still terpikir2... x puas!!!..  ke aku under estimate misha.. kot2 dia ok aje.. baik je.. x cube x tau kan..  *masih berharap.. :D

susah tul mak2 ni kan.. cube la jadi mak2 yg rilek2 aje, harus x sawan mcm ni... gedik tul.. kikikiki

kawan2 yg dh ade pengalaman.. pls advise mcm mane korang handle anak dara korang... mak nk handle anak dara mak ni... biar behave sket.. kikiki.. thx :)

subject matters :)
ok la.. tata semua...
jom buat kije...

6 comments:

irenedahayu said...

nimeynya mica.. unty giget pipi boleh....

cira said...

kekek... tengkiu aunty..

tp skrg cha dh slim.. dh berasa dh tulang2 bile dukung... kikiki

sharEna said...

jgn potong depan tu nnti manjang nk kena potong bg x cucuk mata hehehe. naurah ler tu. rm2 oo potong depan aje ekekeke

aku pon xto camne naurah blh behave. mmg jenis dia kot. agagagaga. so xde tips =P

Fadilah R. said...

if nak fringe tu potong je sendiri. senang je. imaan dahi sempit so maybe takan ada fringe kot. biar panjang je sikat tepi. tp mmg tingin nak pki kan subang. samelah dilemanya dia tgh melasak takut lambat baik naya je. dulu time dia baby tanak tindik, now kena tunggu besar sikit kot.

cira said...

ena.... comel la rambut mcm norah tu.. mama misha like.... :)

fad- potong sendiri eak.. nnti la, tggu semangat datang balik... nnti kalu dh tindik iman, bgtips ye... :)

Mama Likha said...

sungguh comel !!