Wednesday, April 25, 2012

Sayang tak bertepi

Salam..

hari ni nk cerita pasal misha..anak dara mama yg sorang itu..

sejak aku bz jadi bisnesswomen serta kerja hakiki yg sedia ada ni, misha nampak makin manja ngade2.. manja tu dh sememangnye lah kan..dulu sebulan 2 ok aje.. now aku nk tulis slip poslaju pun xleh.. dh bagi pen and slip xtra pun tak nak.. nak yg aku pegang.. kalu ikut hati mmg la lepuk aje..tp sabar aku masih tebal.. kotak bungkus tudung pun dia nk conteng, tak termasuk dia merengek sepanjang aku ngan arup bungkus parcel.. kejap suh tukar tv, sedangkn mmg cite fav. dia.. hihihi.. last2 suh papa surennder, biar aku bungkus smpi sudah.. papa g entertain misha.. bukan aku xnk tp takut laki aku tersalah pandang ke, tersalah masuk parcel ke.. leceh kan.. tp hubby sy tukang hantar parcel ke pejabat pos yg baik.. selalu ontime.. tq dia :)

nk cerita pasal misha lagi, ini maknanye dia jeles la kan.. paling kronik pg tadi, aku nk start bungkus kul 6pg,dia dh bangun merengek.. suh tdo same dia.. alahai.. terus main2 kotak, nk conteng slip poslaju yg aku yg tulis alamat.. (^___^).. tp tekatkn je hati.. bungkus cecepat.. kalu x bungkus, abes lah kastermer bising, takut lari saje.. hihihi.. alhamdullilah 10 parcel siap dibungkus dlm mase sejam.. apsal aku x bungkus mlm2, sbb malam lagi la misha slalu ajak main.. lagi plak anak dara aku tu tdonye kul 12 - 1 pg.. adeh..
kalu dulu boleh aje, main sorang2 atau ngk tv..skrg ni nk at least attached dgn dia.. so aku bg dia pegang baju aku ke.. sometimes tepuk2 dia ke.. tak kire plak dgn mase aku online, kadang2 bukan x bg papa check payment sume, tp dia x tau history susah nk tolong cover, pulak tu, penah dia reply mcm x frenly aje.. hahahah.. cancel la.. terus aku amik alih tugas sbg salegirl.. papa still kat bahagian packing + logistic.. kikiki..
pasal online plak, at least 1 malam tu mmg la aku ngadap g tab.. takut2 ade yg tnye availability sesuatu barang ke, if lambat reply they may cari kat tempat lain.. huhu.. nnti bad reputation plak.. ecehh.. mcm jual ape aje.. kt office fb kene block, mmg patut lah, if not aku secara x sengaja mengadap sahaja fb agaknye.. huhuhu.. not gud utk pekerja berdedikasi mcm aku ni.. kahkahkah.. so waktu lunch leh la aku layan fb.. kadang2 kalu ade urgent matter or nk check stock, leh la aku bukak g tab jap.. *sorry bos.. tp aku akan pastikan kije dh siap la.. huhu

tak kira time spend if aku g amik stock tudung atau kain..  x nk bawak anak, nnti dlm kete aku terkenang2. misha pun same kan.. so aku angkut aje dia tggu stock.. ade la makan 10jam dlm butik.. alternate la jaga, kejap aku, kejap arup.. actually misha pun banyak berkorban kan, utk merealisasi kan impian aku nk jadi dealer fareeda.. hihihihi...tp kain plak, impian papa yg aku tolong realisasikan.. kehkehkeh.. nk jugak.. misha cool aje dok dlm kete, kl - jb, jb - kl.. kalu penat dia tdo.. tp lasak mmg satu hal la.. bersepah kete.. tp now dh ade tab, senang sket.. dia ngk cartoon aje.. yg penting quota limit internet jgn exceed ye, nnti x leh ngk u tube... harus mengamuk anak aku dlm kete.. hihhi
penat tggu mama amik stock.. hihi

misha bersama cik mawar.. hihi

ni plak amik stock kain.. siap bawak bantal busuk.. hihihi
*isap jarik lagik.. :D
wah.. panjang gak aku berceloteh ni.. tak de pun input yg besh.. cume dedikasi utk anak tersayang.. lately ni, aku dapat rase yg misha rase aku mcm xde mase utk dia.. terlalu kuat online ke mama ni? smpi dia amik tab pastu pangku atas aku.. sorry yayang.. (^___^)

tp percayalah.. since skrg misha ni anak mama papa yg seorg.. kasih sayang kami hanya untuk misha seorang aje.. 2 tahun ni semuanye utk misha.. kerja siang malam pun utk penuhi barang2 misha, even tu kehendak mama.. hihi.. kalu ade adik pun, kasih sayang mama x berganjak sket pun utk misha.. tp bakal adiknnti untung juga,sbb dia ade kakak misha utk menyayangi dia.. (ecehh ckp mcm tgh preggy aje.. hahaha)
amat sayang :)
sedang berehat kt sit blkg..
 ok la.. tata.. karang makin merepek lak.. :D

No comments: