Friday, March 23, 2012

Tak tenang di sini

salam..

akhirnye jam menunjukkan pukul 5.20pm... serious pikiran aku melayang kat umah... kalu aku pun leh melayang, mmg dh lame dah aku melayang2 ikut suke.. hihihi...

alahai.. sedihnye hati, x tenteram bila anak dara ku yg baru seorang tu x sihat.. hukhukhuk.. 2 hari sudah cuti..xpe la cuti habes, asalkan anak depan mata.. hari pun kalu leh namo g kije, tp apekan daya aku cume pekerja yg ade boss... huhuhu

bayangkan la anak yg satu minit pun x duduk diam leh terbaring melepek aje.. makan xnk, susu dia ckp ulut akit.. ulut akit... sambil tunjuk dlm mulut.. sob sob sob.. demam x tentu.. paling panas aku capture 39.1c.. panas kan.. aku pun rase bahangnye.. merengek dan cuma nak aku ngan papa je.. wan, atuk pun nanak.. adusss..

tapi yg merisaukan aku, misha x selsema ngan batuk.. teringan pulak kisah 7-8 bulan yg lepas, misha kene demam disebabkan ade bakteria jahat dlm perut.. mmg mase tu panas gila badan dia.. doktor ckp, panas sbb dia tgh melawan bakteria2 tu.. sian anak mama..

bawak g klinik, leh plak check no fever plus dia pun active mcm xde pape. tersipu2 aku balik.. (mase ni simpton cerry berry lum datang, so ingat just demam biase.. balik just continue ubat yg saje2 mintak 2 minggu lepas..) skali balik klinik tu muntah2, berak2, smpi jadi lembik.. alamak, teringat balik mmg sah la ade bakteria ni...

malam g klinik balik.. doktor bagi ubat special tu lagik.. sbb ape aku kate special.. sbb dia ade ice dalam pack tu.. store dlm fridge tempat beku plak tu.. hihi... mase check tu, misha dok sendiri.. cumil sgt rase (ecehhh).. slalu aku pangku, ni dia panjat kusi serah diri... suh bernafas, leh plak dia tarik nafas dalam2... gud gurl... hihihi....

pastu bile bukak mulut... Ya Allah, banyak nye mata ikan... :( kalu aku pun x tahan..doktor kate mouth infection juga... ye la, misha dh umo 2 tahun ni pun kuat mengutip tau.. sume mende nk masuk mulut... selipar pun pernah.. ho em gee.... makanan2 saje disepah2kn pastu kutip.. mcm mane nk educate misha yek kawan2.. nk kate x paham.. paham... sbb kalu nk mengutip tu, dia cepat2 masuk mulut, sbb dia tau aku marah..

ni la bakteria baik yg misha kene makan selama 5 hari..
haii laaa... cepat baik ye cha... wiken ni kite nk g amik mak su.. kalu cha x sihat wan x bg bawak cha.. boring la mama dalam kete.. cha xde.. sape nk join mama makan kopok2.. kikiki... sorry dia, ngan kamu pun best jek, tp aku misha lagiii bertambah2 best kan... bahagia ber3... (ayat cover bebeh.. kikiki)

ok la.. semua.. aku nk balik..
luckly it's friday.. happy wiken uoolsss.. :)

2 comments:

nanonano said...

siannye, get well soon yer mica,

ei said...

beb..petua mak aku, ko hiris halia tu pastu taburkan kt keliling dia tp jgn bg dia nmpk, nti bila dia kutip tergigit rasa halia, msti dia stop mngutip lagi..cuba la, mne tau berjaya..get well soon misha..