Thursday, March 8, 2012

Menjelang usia 2 tahun

salam..

menjelang usia 2 tahun si anak yg tinggal 3 hari je lagi ni, mcm2 plak plan yang tak menjadi.. aduhai... pada mulanya, nk wat majlis kecik2 kan.. ajak anak2 mak jaga, anak2 jiran tetangga dln 2-3 org, dgn my small family.. semua dh prepare dh... mak plan nk masak, aku dh order cake barbie doll berdiri tu utk misha, time pun dh set pd pukul 2 petang, ahad.. :)

sememangnye tahu, yg dikda tgh study week.. aku pun berjaya pujuk dia balik, just for misha's birthday... dia pun agreed.. but then, semalam dia bgtau x jadi balik.. sbb final just around the corner..kesian gak.. karang x score, aku plak rase bersalah.. even sepatutnye preparation study mesti dr awal kan.. (ayat mcm x penah study last minutes.. kahkahkah)

so cancel.... cake pun baru pagi td aku cancel.. so tahun depan je lah ye cha... insyaAllah.. nnti ramai leh dtg umah kite.. skrg ni if buat pun kt umah wan... kehkehkeh...

esok plak insyaAllah aku akn ke bangi amik stock tudung dan maybe cottton skali... sabtu snap pic then leh upload.. harap2 ok la upload dr G tab, sbb lappy dh leh masuk muzium.. ^ ____^..

ahad plak, cadangnye nk g bawak misha g makan2 aje.. beli cake, cari kedai makan2, bawak dia g beli mainan ke.. ngk la mane papa nk bawak kami nanti... ngehngehngeh.. nak bg misha happy sgt2, dan nk misha tahu mama dan papa sgt gembira dgn kehadiran misha.. tapi sebelum tu nk g amik kotak / plastik utk bungkus kain dan tudung.. baru jumple supplier ni.. harga sgt reasonable... :)

hopefully misha paham kenapa no birthday treat utk dia this year.. sebagai mak, pastinya aku mengharapkan supaya misha have fun on the day itself.. hari meraikan ulang tahun yg ke 2...

gmbar bawah ni mase outing 2nd time.. kuar g teman mak ngah fittings baju kawen.. mase ni misha blum 2 bulan, aku blum naik kije.. now, misha dh masuk 2 tahun.. mak ngah pun preggy anak no 2.. misha sabar sket eak.. nnti mama bg adik.. hahahahhahaha

dulu, misha dan headband x leh dipisahkan...
comel kann... mama misha... selim jek muka..
*motip nk bgtau diri sendiri yg comel.. hahhaa
k la.. lg banyak gmbar lepas2 ngk.. makin sentap.. kahkahkah
tata... :)

1 comment:

LUTH ^_^ LUNA said...

kalu ko buat grand2 party pun mica x fhm..what u expect???simpan je duit tu buat beli handbag..hihi...