Thursday, March 1, 2012

10 hari lagi

salam...

Alhamdullilah... March sudah menjelma.. Ini bermakna, lagi 10 hari, usia misha akan meningkat ke angka 2... syukur.... terima kasih Ya Allah, anugerah terindah ini tidak akan kami sia2kan.. insyaAllah..

Lagi 10 hari,
kalu 2 tahun lepas, aku bz dgn inspection.. boleh aje, if aku nk skip, aku rase teammate aku sgt memahami, tp aku sgt2 xcited nk join inspection, sbb tu la 1st project kami utk CONQUAS assessment... menjelang seminggu lebih sebelum hari yg sebenar tiba, kami boleh dikata setiap hari turun site yg same, turun naik tangga, mcm nk terberanak pun ade... tp xcited tetap ade untuk merasai debaran bersame2 dgn project team  & contractor.. poyo jek mama misha.. haha
1st time outing... :)
Lagi 10 hari,
kalu setahun yg lepas, aku bz terpkir2 persiapan besday misha.. actually time ni sume dh nk ready.. tp mama peningkn ntahapeape matters... mcm nk wat majlis tunang plak eak.. hihi.. alhamdullilah.. semua pun went well.. besday misha last year mmg dh masuk dlm wishlist aku taw.. gedix.. hihi

happy 1st besday darling..
* cume ade gmbr ni je dlm pc office ni *

Lagi 10 hari,
Still thinking of sambutan besday misha.. tp sbnrnye mmg x plan lansung pun.. buat gila aku datang, tetibe aku nk buat.. mau sawan arup melayan.. ok lah.. tahun ni aku nk jadi yg baik2 aje... x ngaruk2.. hihi.. dh janji pun xmo buat tahun ni.. :P

Saye memikirkan tentang kek misha, baju ape nk pki, hadiah misha (mcm dh terbayang.. :D), makanan di hari kejadian.. tp cume utk majlis yg kecik ajek.. utk aku n family.. ade sape2 nk datang ke? aku segan nk jemput sbb majlis x seberapa... kalu ade yg nk datang komen la entry ni eak.. kalu mummy blogger nk dtg ke.. ngehngehngeh...

Tapi saya juga senang memikirkan party hari jadi misha utk tahun depan.. my oh my.. ape nk ngan mak misha ni.. berangankan mase tu kami dh berpindah ke rumah baru, insyaAllah, malam wat kenduri doa selamat, siang wat besday party.. harap2 misha dh ade adik time tu... tp kalu mase tu mama tgh tggu hari? alamak tetibe cloud berangan aku terpadam...^____^

Ok nk sambung berangan jap, kalu mase tu aku tgn tggu hari.. aku rase boleh je aku wat besday pawty.. kalu tgh pantang lepas sebulan, aku dh kuat.... kalu baru seminggu.. maaplah misha.. mama mmg lembik time tu.. kehkehkeh.. tp syiok gak mase lepas hari... nnti aku mesti selim... okla.. stop berangan.. hahahahhahah

Harapan impian jadi kenyataann.. kalu berangan biar bebetul best.. supaya boleh convert jadi wishlist.. heeee... ok la.. wishlist utk adiah besday aku cume nk belikan misha adiah ni... tapi papa dia dh beli beskal plak last week.. ape kejadahnye budak kecik ni, ade 4 beskal pada usia 2 tahun kan.. hukhukhuk.. mebi kene tukar lah... tp nk sematkan gak la beskal idaman mama ni dlm blog..

rm189.90 kat toy r us.. *jom beli b/p misha. hihi*
harap2 papa nk beli la beskal ni, klu dia xnk, kene la tukar lain.. ape eak nk beli... potty bowl train yg ade lagu2 ke? kikikiki... x yah la cha, secara natural sudah la ye... ke set drum? memekak plak kan.. ke i pod.. mahal la plak, tp leh share2 mama ngk cite korea. (dan2 minat cite korea..hahaha).. xpe la.. ade 10 hari lagi kan.. kalu xde pape nk beli.. simpan duit dulu.. raya leh beli gelang.. eh. eh... gelang kan? investment jugak... haa... gud idea... serious laju2 je aku taip gelang td, now baru dpt idea.. kehkehkeh

ok la.. to besday gurl..mama ngan papa nk bgtau yang kami...

amat sayangkan kamu.. muarhhh.. :)
ok la.. korang.. jom balik.. tata... :)

4 comments:

aziyana said...

subhanallah comelnye misha..ni bila dh jadik anak dara mesti cun melecun

cira said...

alahai ibu husna ni.... tq... :-)
biar perangai + ilmu dunia akhirat pun cun same.. amin... hihi

LUTH ^_^ LUNA said...

thn ni x pyh buat grand..tunggu mica punya 3rd besday tau..confirm aku dtg..hihi

cira said...

hihi...

insyaAllah... kalu kesihatan memuaskan.. - ecehhh... mcm feeling2 preggy plak time tu.. kehkehkeh