Thursday, December 29, 2011

Masam2 Manis 2011

Salam...

2011 bakal melabuhkan tirai very soon.... kirenye kalu ngk wayang tu, tgh kuar subtitle la.. org pun dah start kuar, lampu EXIT kt pintu keluar pun dh menyala... hihihihi

1st thing yg menjelma kt fikiran ni, umo.. umo dh semakin meningkat.. 30 sen sudah.. alamak chaa, mama dh kurang muda lah... cer cha ngk, ade kedut tak.. ^____^.

Dalam tahun ni, ade yg gumbire, ade gak yg tak berapa gumbire, tp alhamdullilah, syukur masih dapat menghirup udara di bumi Allah SWT ni bersama insan2 tercayang... :)

2011 being so nice to me.. syukur.. :)

FEBRUARY - Anak dara dapat kaki.. Alhamdullilah berjalan didalam usia 11 bulan... Mama bz in preparation of misha's birthday.. wat sorang2, mcm ni la.. hukhukhuk..

MAC - Antara yg manis, sweettt sesgt (hahha), ialah organise BIRTHDAY PARTY utk anak dara ku.. Ya Allah, penat lelah sume berbayar lepas ngk semua nye berjalan as planned.. sengkang mata jugak aku wat pagi2, sbb misha tdo kul 12 - 1pg paling awal.. huhuhu...ni antara wishlist aku this year.. syukur ssgt2... dapat buat.. eventho x de la sebuah party yg havoc sgt, tp aku puas.. :)

APRIL - Kejayaan kami mendapatkn HOME LOAN dgn cume mengguna name aku as peminjam juga merupakan memory sy sgt manisss.. bayangkan 7 bank kami menapak.. cube 1 bank yg approved 90% loan kami, even loan x include lawyer fees n MRTA.. (sape2 yg nk wat loan pls include siap2 yep), reason x masukkn, sbb if masukkn automatically x lepas loan tu.. Allhamdullilah, now dh 3 bulan start bayar... :)

Tapi ade jugak berita sedeh pada aku, anak dara kene air panas kt kaki.. akibat leka si mama dan si papa.. ye ke leka... :( nasib baik dh sihat dan x meninggalkn kesan parut.. syukur padaMu, Ya Allah..

MAY - Bercuti dgn opismate n family ke Desaru.. soooo happy... pasni wat jauh sket eak... Melaka ke, PD ke... hihihi ..semua org happy, kenape?? masing2 tau jawapan simpan dlm hati.. ngehngehngeh

Bulan ni juga merupakan meraikan cinta... Anniversary yg ke 2.. sepatutnye g lepak2 kt A farmosa, Melaka for 2 days, tapi kebetulan anak angah nk kuar the same day... Syukur, Naufal di beri name.. lengkapkan sepasang cucu mak ayah.. so Anniversary mak long/pak lonng = Birthday pak long = Birthday Nopal.. soo x lupe.. :)

AUGUST - Happy ramadhan .. Papa bisnes pasar ramadhan.. Masyuk la jugak.. Even kos modal mmg tinggi, tp laki aku ckp, ni harga pengenalan..Tahun depan ade rezeki, kite berniaga lagi.. :)

Tetibe jatuh cinta pada tudung Fareeda.. abes sume tudung aku superseeded.. Smpi skrg masih gila.. Sape yg kenal aku, tau la mcmmane.. hihhi

SEPTEMBER - Selamat Hari Raya... :)

Keredhaan papa bercuti ke SABAH pun salah satu cerita manis dlm idup aku.. tak tergambar gumbirenye aku sbb berjaya pujuk dia.. tapi langit x selalunye cerah kan.. firefly dh wat restructuring so sume penerbangan ke KK adalah dibatalkan.. hancur luluh hati aku.. laki aku ckp, dh x yah... nnti2 pkir lagik.. sentap aku dgn FF.. payment pun dh refund.. buat beli susu ngan pempes pun syiokk kan.. lalalalalla.. owh... ini dh masuk dlm cite yg tak berapa nk manis..:(

Pesta Konvo.. Misha ilang di tgh2 org ramai.. Gilee.. Macam nk mati aku rase.. 30 minit kemudian bru jmpe... dr saat itu aku janji, kene xtra care pada anak aku yg mulut pendiam ni.. Syukur ya Allah, panjang lg jodoh aku dgn anak.. ^____^.. Mcm xnk g lagi pesta konvo.. fobia..

NOVEMBER - Arup nk wat bisness jual kain.. suh aku cari supplier ngan pilih kain.. settle semua, dia fund modal dan start kumpul kain.. bulan 12 baru g amik.. punye la lame akak tu simpan.. hihihi
now dh beroperasi dh pun kt FB..korang ngk2 la yep.. hihih

DECEMBER - Bulan yg agak stress.. mak aku sakit.. aku stress sbb aku sedih.. takut.. :( .. syukur Alhamdullilah, mak beransur sihat.. dan makin sihat.. bacaan semua dh reduced... in fact, ari ni mak x bg arup jaga misha.. dia nk jaga.. dh 3 hari mak masak.. hikhikhik..

dlm mase mak sakit tu, bnyak pengajaran aku dapat, belajar masak, lebih spend time berdoa.. doa..doa.. , lebih rase tanggungjawab.. seb baik aku duk depan umah mak.. angah pun duduk dekat.. so sgt boleh jaga mak.. alhamdullilah.. rase x sanggup plak nk pindah... the best home sweet home that i have now.. :)

k la... cukup sudah setahun berita penting yg nk aku sematkan dlm blog ni..
actually banyak la berita gembira yg patut aku bersyukur.. Alhamdullilah.. dapat bonus.. $$$$$$... masyuk la jugak...laki aku belikan handbag mahal 2 ketul, (tp mebi x biase2 je pada org lain, pada aku mahal dah ni.. huhhu), beli G tab..papa dpt keje...etc.. tahun ni banyak kali gak la g KL.. tp kete tu mcm lepas smpi KL jek.. bila la nk g jauh sket eh papa.. arup ckp, 1 hari kete ni lepas g Penang gak.. tggguuu je la masenye.. :)

ok.. tata semua.. jmpe UJUNG TAHUN atau TAHUN DEPAN.. hihihi

Tuesday, December 27, 2011

Cira Cotton

salam semua,

pada semua cotton lovers, pls check 
pls add ya... pastinye price menarik menanti anda... :)
from mama misha with love.. semoga biz ni, berkekalan hendaknye... amin....

actually dh start, since last week, kain pun dh tinggal sket.. Alhamdullilah... TAPI akan masuk stock baru soon...stock dh ade, tp lum amik gmbr..

ok lah.. update from tab, adalah sgt x syiokk.. tp sbb nk update sesagt xtggu mlm dh.. hihi
tata...

Wednesday, December 21, 2011

JJCM #003 Selera Johor, Plaza Larkin

Salam...

Last wiken, terasa bebenar nk makan kacang pool dan yg aku tau, kacang pool tu ade kat somewhere in Larkin.. so informed my hubby about my 'dream'..haha..luckly he said, okeh, ... :) (smileeee)

As I know, it's located @ Larkin and near to Bomba, Larkin.. However, my hubby have made a desicion without my permission. (perlu ke?).. hihi, so we went to Plaza Larkin.. For your info, Plaza larkin is very near to Station Bas Larkin.

I have been here a few months back, mase tu misha kecik lagi.. so after a year kot, we came back and if i'm not mistaken, dulu aku mcm x perasan pun ade kacang pool tu.. hukhukhukhuk

Perasaanku adalah sgt xcited, can u imagine a lot of Johor's food in front of you... The food are soooooooo heaven... All stalls are offered you the food from johor namely Laksa Johor, Rojak Asma, Mee Rebus, Asam Pedas, Kacang Pool.. :), ABC, Mee Bandung, etc.. and the taste are good!!.. My hubby said, owner kedai2 ni, mmg dipilih bebetul oleh pihak pengurusan utk mensajikan makanan sy sedap utk pelanggan.. tp mmg x dinafikan, semua ade rasa.. (nk pegi lagikkkk)..

Ok lah.. jom layan gambar.. :)

mee rebus special
Rojak Asma..
Laksa johor
penyebab utama smpi sini : Kacang pool :)
nasi goreng special utk misha.. cooked bg mama..hihihi
sedap weh... about the kacang pool, rasenye mcm xde pun unsur2 kacang dlm tu.. ke aku yg x pandai rase.. hihihi.. unsur daging yg ade.. sedapnyeee.. mcm x cukup jek.. makan ngan roti bakar.. i want moreee... :)

k la.. kalu ade mase, datang la sini.. bestt..
tata

Thursday, December 15, 2011

Selesa + Comey

salam..

comey tak sandle ni kawan2 ku sekalian??


mama misha nk lah!!!
huhuhu.. sorry lah, mak mica ni asyik2 cite pasal nafsu membeli belah dia.. susahnye jadi wanita nih.. nafsu ade 9 kan... :D

actually x tau pun selesa ke tak fitflop ni, tp yg pasti ia sgt comel.. kan semua.. ngk kondisi tapak dia, nampak mcm super duper comfortable.. ngehngehngeh.. tak pasti mane lokasi kt Malaysia ni... tp online shop ade.. retails : rm299.. sale : rm260.. ade a few online shop yg jual fitflop ni.. tp kalu beli tru US spree lagi worth kan..

ades... sabar lah wahai hati.. kite jadikan ini salah satu wishlist 2012.. :)

antara sebab yg menguatkan semangat nk ade sandle ni, ialah.... :D

anak dara munye... :)
same kan... okeh la.. same sket jek.. hikhikhik... harap2 leh la melaram raya tahun depan.. rayaaa?? mcm lame sgt jek.. hikhikhik.. cantik kasut ni utk mama preggy... so cecepat la kene preggy.. hwahwahwa...

oklah semua... smbung wat kije lagik..

tata... :)

YES.. i'm coming... :)

salam semua..

hari ni ari terakhir aku berkerja untuk minggu ni... nk tau sbb apeee? sbb aku akan ke Butik Fareeda, Bangi.. yehaaa.. ade ape kt sane? Fareeda mengadakan 'Crazy Sale' menjelang cuti sekolah nih.. puas pujuk bapak misha... finally he said YES.. happynye bukan kepalang.. yippeeee...

harga yg ditawarkan mmg ssgt2 puas hati rm80(2 layer) and rm100(3 layer)... however, each walk-in customer hanya boleh beli 5 pcs je... huhuhuhu... tp kalu aku g Bangi ngan Shah Alam dpt 10pcs kan.. hikhikhik... tp bukan utk meniaga taw... pakai sendiri jek.. papa pun xkn nk layan aku g SA plak... tp kalu kt Bangi x dapat, harus aku guda arup g SA.. fuhhhh...

member2 aku tggu aku kt butik.. diorg kul 9 dh nk terpacak kt sane.. berbekalkn roti ngan susu kotak, takt pengsan x breakfast.. :D... gila kan.. hikhikhik.. aku lepas subuh baru gerak.. tapi harap2 lah ade 2-3 helai yg bawak balik jb ni... kalu x dapat selai tp yg pelangi tone tu.. aku nanges depan butik.. hakhakhakhak..

utk yg nk kirim, mmg x dapat nk janji la.. takut yg sy berkenan 5 helai.. kuciwa plak kawan2 semua.. hikhikhik




lawaaaaaaaaaaaaaa kan... pape pun Fareeda mmg 'Drive Me Crazy' lah...

aku mmg amik tudung layer jek.. selendang x lepas piawai laki ku.. aku pun x pandai pakai, rase mcm tercekik.. :D.. doakan aku dapat 2-3 lai yep.. :)

tapi.. tujuan asal ke sana ialah sbb nk amik stock kain cotton.. kawan2.. kami nk start bisness jual kain, sbb dia ngk bini dia asyik bawak balik kain pasang je.. so dia suh aku cari lubang, dia offer modal dan nk jualkan.. semoga bisnes ni, permulaan yg baik utk tahun 2012.. amin...

leh wat tambah2 modal nk beli perabut umah baru... yeayyyy 2012 is coming very soon... :)

dgn lafas bismillahirrahmanirrahim... ni la sebahagian drpd our 1st Batch..

imported from vietnam.. :)
nnti aku informed sini eak, kalu dh upload kt fb... berdebar lak rase.. aku ni bukan ade minat niaga yg menebal.. tp berkat ceramah free hari2 dr papa misha.. tanam la sket2..  dh asben minat sesangat, kene la support.. :)

k la.. tata semua
muahhhh.. :)

Tuesday, December 13, 2011

Dulu dan Hari Ini..

salam semua...

failed utk menghasilkan entry semalam.. aku dh verangan nk wat 1 entry / day (weekdays saje.. :D).. tp semalam x update lak.. tak pe.. ari ni aku update 2 cite.. huahuahua..

semalam g JJ, aktiviti wajib kalu lalu area pizza/kfc ialah naik machine masuk duit tu.. (ape name dia eak??) skrg sgt phobia ok nk lalu kfc/pizza.. sbb machine tu port kt sane.. smpi tutup2 mata misha tp dia dh tau... hakhakhak

kalu dulu..
usia : 8 months
- takut2 nk naik...
- berdiri jek.. tangan statik je..hikhikhik
- enjut2 badan ala kadar... :D
- muka pun ketat jek.. TAPI xnk turun... pantang suh turun.. melalak la dia...

sekarang
usia : 21 bulan
- wahhhh... dh terror naik sendiri ..
- masih lagi PANTANG nampak.. makanya jarang la kami makan KFC/PIZZA kat JJ taman u.. :D
- bukan xmo bg naik, kalu skali naik, SUSAH gile nk berenti.. kalu 5 kali naik, pastu rela nk turun sendiri dh syukur sesangat.. haha
- skrg joget ikut lagu... ecehehh.. kejap diri kejap duduk.. dh leh jeling2 org kiri kanan..
- even ade 8 kot machine ni, dia ttp pilih machine yg same.. best sgt kekdahnye.. :D
- paling terbaru, kebolehan mintak token kt uncle yg jual token.. huahuahua... dtg kt kaunter pastu ckp.. 'nak' sambil tadah tangan.. bayar je lah weh.. mane la dia tau amik kt situ ntah.. kikiki.. ktorg baru plan nk dudukkn dia jek, thinking yg if xde token, x gerak then dia nk turun.. skali dia g mintak la plak.. hadoiii...

yg same dari dulu smpai sekarang ialah kegemaran naik mende alah ni x penah luntur... mcm mane la nk stopkn eak.. mak aku ckp, sape suh ajar... huahuahuahua..

mane nk beli machine ni eak... sewa ke.. nnti every time nk main, masukkan duit.. dh ala2 menabung la jugak... sape2 anak nk naik, leh dtg umah acik ira.. hikhikhik

k la... tata.. :)

Thursday, December 8, 2011

......

salam..

....... sbb tak tau nk letak title ape.. motip nk taip pun tak de.. hari ni hari biase2 saje... selepas hampir sebulan setengah sgt pack.. smpi intenet pun x sempat sgt nk bukak kat ofis.. ari ni aku rase feel yg rilek2 sajek.. eventhough ade mende nk kene kejar, but from my side i done my job, tinggal project team response saje.. :)

bahagia tul.. :)

pgi td g pejabat pos kejap sbb amik barang dr kak lin.. barang dh terbang ke pusat pengumpulan sbb mak xde kt umah semalam.. ho yehh.. baju bajan tu dh diorder dr bulan 10 lagik.. murah2 jek.. lambat pun aku x kisah sbb x urgent nk pki.. order ngan kak lin mmg lambat sket.. tp price dia sgt best... mmg akan cari dia lagi, kalu wish list dh penuh nnti.. hikhikhik

order kali ni datang dr crazy8.com.. besau2 lah baju dr sini.. 2 tahun pun besar lagik, beza dgn gap/on/carters/osh kosh/guess... mcm utk 3 tahun.. blik ni nk try pkikn, kalu muat leh terus basuh, kalu tak masukkan dalam plastik baju2 baru.. hihihi

cumil kasut ni.. nampak mcm besar..harap2 muat lah..
skirt pokodot.. dlm gmbar nampak cun.. tp x berapa nk cun.. ^___^
sy nk let go sandel ni.. original ON.. tp tag, label, plastik sume dh xde..
reason nk let go - ade 3 pasang same size.. dh misha pun mcm dh x muat sgt in this saiz..
kalu nk komen eak.. murah2 jek.. rm20.. hikhikhik
ade lah lagi bberapa helai td skali parcel.. cost x smpi 150 pun.. ade kasut, tee (3), legging, skirt, short (1)... best kan.. x semestinya mahal taw kawan2 yg disayangi.. :)

ok la.. nk maintain feeling santai2 ni smpi 5.30pm.. pastu nk balik... harap2 xde pape tugasan utk aku utk ari ni yep mr boss.. hukhukhuk

tata semua..

Wednesday, December 7, 2011

Penangan Tudung Fareeeda..

Salam..

Hi semua...

Pernah diceritakn dulu kegilaan aku terhadap tudung spesis ini.. bermula dgn 4 lai kan.. membiak jadi 9 helai.. tp in total skrg x yah la aku sebut eak.. ^_____________^

Mula asben aku marah, sbb tudung ni agak costly.. mmg pun.. bukan main agak2 jek.. tapi betul la org ckp, kalu dh suke, pejam mata x beli pape.. beli tudung jek... beli baju anak pun dh x lajus mcm dulu.. dlm kepala aku ni asyik pkir tudung..tudung.. tudung.. hebat tul penangan dia.. smpikn aku dh berjaya menguda kawan aku.. sarah + dang anum.. diorg pun gila dh mcm aku.. tp diorg baru gila, so design diorg banyak yg latest compare ngan aku..kehkehkehkeh..skrg ni diorg lagi banyak dr aku taw.. yg bestnye rumah dekat ngan butik.. so bila2 mase leh terjah... aku mampu mengirim je la kalu ade duit + design yg berkenan dihati.. :)

Tapi yg bestnye, dh ade 2 lai aku let go... mmg x pki or baru pki sekali.. then laku plak tu.. best.. best.. sbb kadang2 kaler yg kite nk let go tu sebenarnye howt kaler..of coz la aku jual murah sket.. tp ok lah... asalkan x semak mata aku ngk.. lawa tp x leh pki.. reason : pendek + pendek.. hihihhi

Skrg ni, terjebak kt saiz xl.. ok la.. suke aku labuh cantik, but a bit mahal dr standard size.. ade sorng kak seller ni, aku perasan 2 lai beli dr dia, tudung dia labuh bawah paras dada, x same saiz dgn yg aku beli kt butik atau seller lain.. mebi dia custom made nk labuh sket, so that aku x yah la beli yg xl tu... hikhikhik... jimat wang ringgit.. tp biase lah, mmg manjang abes je if akak ni upload...

add FB kak lang : Fareeda Warnaceria.. :)

Ade sorang member UB aku ni plak.. kalu korang beli mesti dapat brooch.. matching dgn tudung yg korang beli.. eventhough aku baru selai beli dr dia.. tp dia baik je.. melayan ..dia pun x emo sgt.. i like.. (serius kalu jadi pembeli, kalu ngk seller asyik post kt fb emo2.. kite jadi mcm 'takut' nk berurusan.. so aku akan pilih seller yg cool2 sajek.. peace... opss.. miera ade jual hanger jugak yek.. antara yg murah kt online pernah jmpe.. rm15 (10 pcs)..

add FB miera cumel lote : Cyrus Amiera :)

Ha... akak sorang ni plak comey jek.. umah dekat ngan aku.. aku shopping fareeda xl dr dia lah.. so aku leh walk in jek.. tp masalah nye bile walk in ni, book satu.. balik bawak 2 lai.. huwaaaaaa... pandai tau akak ni guda aku.. dan aku baru tau akak ni mama 3H.. mama blogger jugak.. hikhikhik... so sape2 yg dok skudai leh la shopping ngan akak ni.. :) ade jual hanger gak.. pun rm15 (10pcs)

add kak ni : Fareeda Arena D'Boutique

Entry ini juga didedikasikan pada my very 1st fareeda scarf seller..  aku beli dr sorang sis yg tinggal kt putrajaya..tp dia jarang plak ade stock.. murah je aku beli dr dia mase raya ari tu.. yg latest ni dia ade upload design baru, pun paling murah antara yg lain.. syiokk.. tp biasa lah, yg murah slalu abes mcm pisang panas.. hihihi

add dia : Almahijjaz Butik

ade ramai lagik agen fareeda yg ade kt FB.. korang just taip fareeda jek, bersusun list name yg keluar.. hehehehe.. pelik tapi ajaib taw, kalu fav seller ni, skali dia upload, berebut2 org book.. kalu dpt book, sebagai pembeli adalah satu kepuasan.. best ssgt.. hikhikhik.. gedik gila.. :P

owh ade sorang lagi..

sis ni cumil jek.. dia pun cool jek.. x penah berborak pun.. nad kalu skali upload mmg banyak gebabom.. 47 new photos la, 70 new photos la.. tp jarang la ku berjaya.. penaah beli 2 lai jek dr dia.. hikhikhik.. rambang mata taw..pernah aku dh cuba booked, then rasenye aku yg 1st, tp dia ckp booked by somebody else... sedeynye.. dia ckp dia akan restoked utk aku.. aku baru 1st time nk belikn mak aku, dh jadi mcm ni.. sedey wooo... then dia kotakan janji.. selang beberapa hari, dia dapatkn selai utk aku.. happy sgt.. :)

add nad : fareeda NadiaAyu

sorang lagi, cik pepel ni.. jarang upload.. kalu upload pun sket jek.. tp murah taw.. ade penah dapat beli 2 lai (soffiya 3 layer + mawar tone) just rm205 jek.. aku mintak disc lg rm5.. lajus je dia ckp ok.. suke... :) so sbb cik pepel baik, sy dedikasi kan entry ini utk cik pepel.. hikhikhik.. mase tu time sale gila2 raya dulu.. syiokk taw.. hihi

add cik pepel : ungu purple closet

eh mcm banyak saje seller yg ko dh beli ni mama mica.. patut la asben menjeling2.. hikhikhik.. ok lah, sudah stop sejak dpat idaman hati last week.. stop smpi ujung tahun ni yep.. peace papa... :P

tp aku puji la servis semua agent2 yg pernah aku berurusan, semuanye cepat.. quality tip top.. parcel pun lawa x kemet teruk.. teruskn usaha anda.. kami sentiasa menyokong.. peace.... :D

note : pada sape2 yg saya tak highlighted kt sini, bukan awak x best tapi mebi x pernah berurusan atau baru selai.. so xde berapa ade bonding.. tp sy tetap cuci mata kt Fb korang.. wajib!!

sekadar gmbar hiasan :D
k la semua.. panjang lebar dh aku menaip draft dr malam..
tata.. muaarrhhhhh

Tuesday, December 6, 2011

sedetik lebih

salam...

saje nk share lagu ni..
by Anuar Zain

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu


Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

--------------------------------------------------------------------------------------------

Arghhhh... stress aku nk pkirkan hala tuju mane aku nk letakkan anak aku ni... nursery or bs.. 2-2 tak sanggup.. ade tak bs yg sebaik mak aku.. ye mak aku bs, jaga budak belas2 org dah.. tp bukan in one time la..paling besar dh kije dan beranak pinak..

Mak dh ok sket skrg.. mebi dh makin serasi dgn ubat.. mak pun dh x down mcm dulu.. ye lah, tetibe disahkan ade darah tinggi.. dia mcm down.. tp aku explain, tu penyakit biase, sume org baya2 mak pun ade.. makan ubat and control makan.. insyaAllah, leh baik... bukannye terus kite x leh menjalankn hidup mcm org lain.. boleh jek, tp ade ubat la.. tu jek.. so mak dh calm down.. dh ok dh skrg.. luckly aku duk dekat ngan mak.. leh la ngk2kn..

Luckly jugak, my kekanda keje sendiri.. so ade time utk jaga anak.. TAPI, hw time flies, dah nk masuk sebulan laki aku jaga anak.. alhamdullilah.. 3 hari dia masak, 2 hari bubu mekdi.. 2 hari masak balik.. ok la tu papa.. hikhikhik.. thx sbb nk jaga anak.. :)

Tapi, aku rase mcm aku sekat kebebasan laki aku.. keje sendiri banyak kene keluar, jmpe org.. ngeteh.. bincang, discuss, caru lubang bisness.. alhamdullilah, dok umah pun, ade kawan yg masih call, tnye kabar cume kegiatan laki aku terbatas, kadang2 dia bawak jek cha.. hikhikhik

So rasenye kalu mak lum recover sepenuhnye, aku mcm la.. macam jekk nk cari nursery/bs utk anak dara ni.. tapi masalah nye budak yg nenek jaga, paham2 je la manja dia mcm mane.. kt umah xde sape penah marah/larang.. karang kt tempat org, kene marah, makan/tdo/main ade time.. jem la anak aku.. mesti dia stress kan.. murung plak jadinye.. kalu kene cubit ke, marah ke.. alahai... anak aku dh besar dan dh ade akal sendiri.. kalu dia pecahkan pasu labu sayong umah macik bs cam ne.. kristal2 ke.. kalu kt umah sume dh xde.. kasi kemas.. x kn aku nk suh org yg bakal jaga anak aku kemas umah dia.. sbb budak lain ok jek.. xde pun usik2 barang perhiasan.. (^____^)

Sesuatu yg tak pernah aku pikirkan selama ni.. patut la, mak2 leh mengalirkan air mata mase 1st time nk antar anak g nursery/bs.. aku baru nk alaminye...

Misha boleh kan..mama cari achik yg baik2 jek utk misha eak.. muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dan doakan wan cepat sihat, leh jaga misha.. misha dh besar kan, leh tolong wan amik pempes, kemas bantal, kemas tilam, sket ari lgik wat susu sendiri.. ecehhhhhhhh...

k la.. saje jekkk nk taip isik hati ku ini..
tata

Sunday, December 4, 2011

ombak rindu

salam..

seriously perasaan membuak2 aku nk g ngk cite ni mmg tahap maksimum..dulu2, aku pernah terdetik, klu kuar movie, mesti nengok!! tp apakan daya, anak dara yg semakin banyak akal ni susah nk kawal dh.. last aku bawak mase KL gangster... ngk wayang pun, kami still subscribe kt Astro first sbbnya kami x puas ngk..  misha kuar masuk wayang..  agaknye kalu ade cite upin ipin baru dia bleh stay behave smpi abes kot.. huhuhuhu

tetiba mr papa setujuk nk ngk but in 1 condition, misha mesti tdo mase movie tu berlansung.. makanya, laju2 la aku g MBO, cari tiket midnite... kononnyeee... baik punye plan, lepas ngk maharaja lawak mega, terus g u mall lah.. tp....

12.30pm uollsss... wekkkkkkk
tapi akibat kepenatan yg maksima, aku tertido while laki aku 2 kali kejutkn aku.... aku siap ckp 'xpe la.. xnk g'.. uuwwwwaaaaa... kerana mulut badan binasa.. punye la misha dh siap, tinggal angkat masuk kete jek... geram gak aku ngan laki aku, nape x simbah je aku dgn air.. (tp agak2 kalu aku kene simbah dgn air, aku majuk tak? hikhikhik)

makanye, sedey la mama mica... sedih x dapat ngk hariz.. hakhakhak... try guda2, laki aku... harap2 la nk bawak lagik... org bebetul nk ngk dia.. pls.. plsss.. plsss...

to anak,

ari ni mmg x leh laaa... arup ade project wat air utk org kawen,, huaaaaa...
kalu kite g siang hari, misha jgn la wat perangai eak.. namo la turun naik tangga...nnti org yg marah.. potong feel diorg nk feeling2 harris n izzah.. hikhikhkhik..

k la... ade harapan lagik, tayangan lame lagik kan... fuhhh.. fuh...

tata semua.. muahhhhh

Friday, December 2, 2011

jeng jeng jeng

salam kengkawan mama..

mama pesan jmpe org tua kene salam..hehehe

ari ni cha yg nk taip.. nk bgtau yg cha taip ni guna g tab mama.. owh ye, papa x belikn i pad utk mama, sbb mama mcm malu2, mse kt machine store ari tu..papa plak lebey nk kn g tab..mama ikut jek.. tetibe mama baik plak, ikut cakap..huahuahua..

pastu kn, cha skrg ni nk ngk pin pin, kt sini jek..kalu x dpt, kite jerit la, tp kadang2 mama bg, kadang2 mama ckp bateri kong.. ntah betul ntah idak..hakhakhak.. papa ngan mma asyik la suruh cha ngk kt lappy.. x aci kan.. ari tu dgr2 beli utk cha... ^____^
tp susah la taip it sini..x syiok jek...kalu lappy tu smpi trcabut2 keybod kite buat.. mama dulu2 geram, skrg dia dh redha.. (sbb dh ade yg lain lah tu... )

ok la... jmpe lagi yep.. x slalu kite menaip ni...

tata... muahhhhhhhhh