Friday, November 25, 2011

Finally..

salam..

finally, smpi gak cukup bulan.. hakhakhak.. gaji dh masuk.. bulan ni rase semput sket... mebi sbb gaji awal last months 19hb.. so sakit... dgn road tax/insurance kete mintak direnew.. seb baik tu duit laki aku... tp ktorg mmg share everything.. dia xde duit, xde duit gak la aku.. ^____^

tp alhamdullilah, dlm pada kering2 tu misha berbaju baru gak.. susu pempes still tidak keputusan.. cume duit aku nk berjimba2, kene sekat.. :D..

lege sgt tp masalahnye 16hb ni dapat gaji lagik.. kene la aku simpan dlm peti besi dah lupekan password wat seketika.. kalu tak sakit la lagik.. alhamdullilah, laki aku pun dh dpt claim.. ceria la sket wiken kami.. tp xleh la nk suka2 sangat, aku risaukan kesihatan mak aku.. semoga mak aku sihat & cergas mcm biase... amin.. :(

p/s - tp laki aku ckp, ckp je xde duit.. tudung beli gak.. cube kira rege tudung2 tu... tambah sket lagi dh leh beli i pad.. aku menjawab, i pad tu lambang kasih sayang dia kt org... hikhikhikhik

k la... tata...

Thursday, November 24, 2011

20mos of misha nur

salam..

lambatnye baru aku update, regarding progress anak dara aku ni... misha nur.. papa dia suke panggil cara gitu... mica nur.. mica nur.. hikhikhik..

ok la.. nk update seringkas mungkin yet memorable utk misha nnti.. better late than never kan... nnti lompong plak @20m.. :)

as 20 month old..

1. sudah pandai mengzahirkan keinginan dgn kata2..some of the sweet words are ayang mama, ayang papa, ayang atuk, etc laaa.., i leee uuuuuuuu... yg lain2 mcm biase la, random words.. :)

2. merajuk / mengamuk no 1.. kalu x dapat harus hentak2 kaki, lembik2 badan.. melalak mcm kene cubit.. smpi wan ngan atok kt depan umah dgr... huhuhuu

3. minat upin ipin to da max... leh ngk 3 jam nonstop.. cite yg same plak tu.. kehkehkeh.. tp lately dh pandai demand... aku bukak 2-3 kali, dia pimpin tgn aku, tunjuk lappy then ckp nanak tu... soh tukar.. kalu lambat, dia tutup lappy tu.. anak sape lah ni

4. makan mcm biase.. nasi kemestian.. x banyak pun.. asalkan merasa..

5. berat mcm x naik sgt..

6. kasut dh saiz 6 / 7 (motip nk bgtau sini... hikhikhik)

7. rambut dh panjangg... tp blum cukup panjang nk tiru suri.. :D

8. dh masuk 2minggu papa jaga, luckly papa kije sendiri.. (time ni aku rase bersyukur yg teramat sgt.. ).. mak aku x sihat.. kene rehat sebulan at least doktor ckp.. darah tinggi naik.. pastu 1st time makan ubat, harus lah badan/antibodi melawan n serasi kan.. semoga mak cepat sihat.. amin... amin.. misha sayanngg wan ngan atuk..

9. yg x syiok, sejak papa jaga dia mcm.. mcm jee... sayang papa lebey lahh.... ^____^ mama is so jelesss..

10. tu jek lah... mama luv misha maaruf... :)

k la.. tata

Wednesday, November 9, 2011

Dialog Suami Isteri #003

salam..

semalam..

suami : dia ni, asyik2 henpon.. henpon..henpon... tangan kt henpon jek.. ape aje la yg diborakkan... kejap FB, kejap2 chat, kejap2 wassap..

isteri : bukan borak ape pun... ngan kawan2 pompuan...

suami : ye lah tu, sale sane, sale sini.. sume bg info.. kalu tak kawan yg bgtau, kamu yg tahu bgtau kan.. tak baik dia.. kalu lah org tu x berapa nk ade duit, skali terpengaruh ngan kamu.. sian taw..

isteri : alaaa dia.. kalu ade duit baru la beli.. kalu xde, cuci2 mate pun hati dh terhibur..org pun cam tu gak..

isteri menjawab lagik : dia mana tau sbb dia nye enpon kn xde fb, kalu boleh mesti dia mcm org gak.. (sengih2, takut kene marah)

suami : org leh je beli kalu nk.. tp malass.. kecik..

isteri : haaa!!! i pad la dia..

suami : kalu cam ni la gayanya, JGN HARAP.. makin teruk nnti...

isteri : (diammm sudah...)

# so kene jaga mulut la pas ni.. muahhahahaha

k la.. tatatta

Tuesday, November 8, 2011

Kehilangan anak

salam..

merujuk kepada tajuk diatas.. 6 hari lepas kami satu family digemparkan dgn berita kemalangan jalan raya yg menglibatkan anak buah aku.. laki aku dpt phone call around pukul 9malam, info mengatakan yg anak buah aku dh meninggal dunia dlm kemalangan terbabit..

dlm pukul 10pm, terus gerak balik kg.. on da way aku sms opismate, khabarkn berita dan aku amik el.. smpi kampung, rupenye 2 org anak buah aku yg terbabit dlm kemalangan.. yg abgnya masih kt ward, dikhabarkn patah rahang... mebi a few days lg akan ditransfer ke hospital muar atau HSA.. since hospital BP xde pakar tulang.

yang hibanya, until now abg x tau yg adik dia dh xde.. dia still ingat adik dia pengsan, sbb dia yg jaga adik dia dr atas  jalan nk g klinik, dia yg berdarah2, while adik lansung xde luka besar.. calar2 je ade.. dia assume adik dia pengsan, sbb smpi klinik dia pengsan smpi la ke hospital BP.. aku x dapat bayangkn bila dia dapat berita ni.. acik ira doakan semoga hafiz tabah ye.. setabah ayah, mak, atuk dan adik beradik yang lain.. (^__^)

mase kt umah abg ipar aku.. aku ngk air mata akak ipar aku x pernah berhenti utk mengalir.. sama dgn ayah dia..  dengan kami semua.. .. aku x sanggup nk ngk akak ipar aku nangis.. air mata dia ketepi setiap kali sebut name arwah.. boleh pulak, kawan2 dtg umah nk ajak g sekolah agama petang tu.. ade peksa kan.. terkedu kawan dia tu..

melihat peristiwa tu, ya Allah aku x sanggup.belum lagi..sayang aku pada misha belum cukup aku curahkan..ilmu dunia dan akhirat belum penuh aku sematkan.. ya Allah, semoga aku dapat membesarkan anak2 ku dgn sempurna dan penuh kasih sayang.. amin..

p/s - misha pernah hilang ditgh2 org ramai di pesta konvo pd waktu malam.. pengalaman 1/2 jam tu buatkn aku extra caution skrg.. sgt2 beware.. biar lenguh tgn aku dukung, biar dia gigit2 aku kalu aku dukung.. asalkan x kabur dr pandangan mata... aku pun x leh ingat sgt kejadian tu.. takut... :(

update - abg dh tahu, tp dia pun still x ingat kejadian yg berlaku.. trauma mungkin, bak kate doktor.. semoga anak saudara ku tabah... perjalanan hidup dia masih panjang... insyaAllah.. :)

k la.. tata...

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha

salam...

sy nk ucapkan Salam Aidiladha kepada semua... :)

tata..

Tuesday, November 1, 2011

Idaman Hati

salam..

cerita pasal idaman hati, sila lupakan dulu wishlist henbeg baru, niat nk upgrade henphone, nk tambah tudung.. opssss... nk g bercuti jauh sket (frust sejak FF wat restructuring excersice.. hukhukhuk.. aku nk g KK je jahh..), perabut idaman, etcc..later kite pasang angan2 balik yep..

skrg ni ade sgt2 nk 3 mende ni.. sumenye utk kepentingan misha and papa.. bukan aku pun..ecehhhhh...

PERTAMA : OVEN

aku nk wat pavlova laaa wehh... kalu dh reti leh buat cream puff lak.. owhh.. sgt mengidam.. dh start servey.. alaah.. xde la mahal sgt.. rm99 pun ade.. mahal lagik tudung paridah kan.. hakhakhak... so kene rehat jap dr 'booked' tudung.. tp yg elok aku ngk dlm range 250 - 300 la.. 39L kot. nnti leh bakar ikan ke.. boleh ke ek? ke kene masak kt microwave.. aku dh confius ni, kalu microwave , function dia utk panaskn lauk je ke? tp mostly kt umah kawan2 aku ade microwave tp xde oven.. so mane lg penting.. soklan buduss2 ayam sket, microwave xleh wat cake kan? (larikkk la tutup muka.. :P )

nnti xde la pavlova aku rupe ginikk..

cerita disebalik gambar - al kisah, oven mak aku ni xde button suhu.. yg ade cuma time setting and kedudukan api.. frust taw, tp aku wat gak.. akibatnye, aku x tau nk dapatkn 200c dulu sebelum reduce to 120c.. hahaha.. aku main hentam.. akibatnye, masukkan jek, x smpi 20 minit, meringue aku dh kembang gebus.. akibat x caya, aku pun kerat... skali x crunchy mcm member2 ckp.. aku masukkan balik.. hahahahha... jgn ikut okeh..

lepas tu plak, whipping cream, si dikda dh terover whisk, terus terasing lemak ngan susu.. iiyyeeekkk.. buang sajee... ^____^

abaikan la eak.. kalu korang rajin, tolong la reply.. actually for those yg have commented dlm entry2 sy, sy sgt terharu + tak sangka.. tp sy x publish sbb x sempat lagi nk reply.. thousand sorry ya.. :)

KEDUA : DVD PLAYER

ini lagi satu, padahal xde la mahal sgt kan.. ari tu beli cd upin ipin ngan barney sume episod.. skali lupe xde dvd player.. hahah.. misha duk usung la over cd tu.. 'mama pin pin ma'.. alahai sian anak aku.. hikhikhik

* sket je cite pasal dvd player nih.. sbbnye, aku x idamkn sgt, tp sayang nye pasal, kene cari satu utk anak dara..

KETIGA : I PAD2

yang ni mmg aku nk nk.. tp utk misha... betulll... dia kn suke ngk iklan, video clips, upin ipin, boboiboy, etc.. so kalu ade tu, cha leh la ngk dr situ jek... ngk kawan2 mica sume ade... chet.. ayat 'semua' tu x leh tahan.. kehkehkeh...  aku dh gather all the information + price.. kalu papa tnye jek nnti, cecepat la aku tunjuk bijaksana.. aku nk beli online tp laki aku nk beli kt kedai.. ok lah, ikut kata sponsor la..

tak tau la, ape kepentingan pada aku, utk FB je la kot kan.. kalu dapat yg ni, yg no 2, aku wat2 lupe jap.. hihi..

ok la.. tu je 3 mende yg aku nk sgt2 wat mase ni.. leh kate ari2 aku sebut.. hakhakhak.. harap2 la ade rezeki aku, samaada guna duit sendiri atau dr penaja.. amin.. :)

k la..
tata