Friday, October 14, 2011

Bribbons Sale!!

Salam..

Anak korang pki hairband lagi tak? mesti majority vote x pki dah kan... tp anakku aku masih pkikan... ngk la, kalu dia behave elok jek.. dia x cabut pun.. mebi rimas juga jgn rambut yg mencucuk lubang hidung.. kehkehkeh.. bukan mata taw, dh tahap lubang hidung dah... panjang kan.. nk potong, wan ngan atok x bagi, kate nye nk panjang.. padahal nk potong rambut depan jekk.. biar feeling2 cumil mcm mia sara... :)

Last 2 weeks jugak la, bribbons yg dimiliki oleh adik mira yg sgt kreatif tu ade wat september sale.. aku pun ape lagi dh mcm cacing kepanasan... tunggu dia upload gambar then rebut!!.. mostly harga yg ditawarkan adalah almost 50% discounted.!!.. biasenye dia akan upload a few pic utk dilelong.. kite mmg kene pantas dan tuntas sbb dia akan upload at random time.. no one knows.. as a pengikut tegar, aku mcm dh leh agak.. waktu lepas subuh, lunch hour, kul 6 lebih... tp nasib aku x slalu baik, slalu jek dh kene booked!!.. so mcm addicted plak kalu dapat book.. ngeh ngeh ngeh..

At last after seminggu berakhir, aku pun cume dapat 6 items.. sket jek.. headband dapat 3.. yg lain dang anum dah kebas..lajus gila kawan aku tu.. tp dia ade let go gak pada member2 yg x sempat book.. s aku sempat booked a fews items, so aku x eligible nk rebut mase dia wat sub sale.. kekekkeke.. pastu aku amik yg look like anak dara sket.. hikhikhik..

ni la hasil pertarungan aku.. ngehngehngeh

aku suke yg hilam tu.. name dia Pink Gala..
so far baru satu jek sempat aku pakaikan.. nk pkikan semua sayang plak.. penat2 rebut nk wat basahan.. kikiki.. semoga misha nk pakai eak...mama luv u.. :)

cha pilih menu..
oh yee.. aku pun ade share beli dress dr mark n spenser.. yg ni ready stock jek.. dapat 2 lai..so aku amik red, ummi fatihah amik yg lite green... rupenye2 red tu xde la terang sgt.. more to pale.. plus saiz 2-3y besar utk misha and same goes to fatihah.. nampak gaya raya ji nnti jadi jubah with inner la yep..kekekek

lawa jugak details kt dada dia.. :)
owh.. ni saje la.. ade 2 cerita kegilaan aku masa kini yg aku x cite lagi.. tudung fareeda dan kain shantung sulam reben.. later aku upload yep, bila hanger smpi.. lawa sket nk snap pic.. hihihi

k la.. tata..

Tuesday, October 11, 2011

19th months darl!!

salam..

19bulan sudah anak dara mama ni.. 
selamat hari jadi sayang.. 

 5 bulan lagi 2 tahun dah.. 
rasenya mcm baru je lagi gigih wat klip rambut as door gift as 1st besday.. hihihi.. 

macam2 akal baru cube nk explore..

sayang sgt2.. muahh.. muahh.. muahh...muarrrhhhhhhhhhhhh

ma li yut eak..  (read : mama geli perut eak.. kihkihkih)

pls jgn 'hilang' lagi.. kalu misha xde jmpe ari tu..
mama mcm manusia xde nyawa dan jiwa raga.. 
 terima kasih Ya Allah, jodoh kami masih panjang.. 
syukur Alhamdullilah..
(bukan mama jek, semua org sayang kamu..) 

tata...

Ke mana kami 2 minggu lepas?

salam..

ape kabar semua.. hope fine..alhamdullilah, aku pun sihat juga.. :) dh agak lama aku x update blog kan.. tp ade ke yg suke bace blog aku... kalu ade sila bgtau eak.. supaya aku teruja nk update selalu.. muahahhaha..
mood tak de.. mood mencanak2 ke FB... x leh lepas enpon kt tangan.. smpi papa ugut xmo belikan ipad idaman hati, kalu aku terus mcm ni.. 'jgn la dia.. org behave dh pas ni eak.. huhuhu'..

mcm2 acara for the pas 2 weeks... antaranya aku g PD..ngk cik myra cumil cukur jambul..grand habes pelamin dia.. Ya Allah... achik nikah pun pelamin tak lawa mcm tu tau... misha plak entraframe abes, leh katekn gmbar dlm album cukur jambul adik myra tu, ade gmbar mitot... malu mama taw... antara kami beramai2 tu, yg dtg cume aida ngan anum.. yg lain sume ade tuntutan family which is lebih penting, kalu tak,mesti diorg pun akan dtg...tu pun dtg x saing2, aida dtg dulu, pastu aku.. aida kene balik while aku tggu dang anum plak..  :)

tgh2 tu la perantin kecil.. 2 org dayang yg penat sudah... ngehngehngeh...
achik ira cari gmbar kakak rissa sorang xde la... ade gmbar ngan mi jek, nnti mummy saman plak amik gmbar dia.. kekekke.. yg penting kaka rissa asik nk petik flower kt pelamin.. berjaya gak sekuntum bawak balik bt. caves..kekekkke

malam tu kami check in kat legend water chalet.. sini dulu tempat kami berhoneymoon, so skrg bawak misha plak.. malam tu mula2 nk kuar makan, tp lepas pkirkn malas, mmg x pegi.. perut pun masih kenyang, seb baik fara kirimkn makanan utk misha.. ngan ktorg pun makan skali.. nengok2 tv, mandi, solat pastu ZZzZzZZzZ..

 
beshnyee mama tdo atas katil chalet nih.. kekekke
esoknye, lepas breakfast ingat nk mandi pool, tp hujan la plak.. so kami mandi kat jakuzi jek.. sempit wehhh tp baru lah mesra sket.. muahahhaha.. misha yg mulanya meraung2 xnk masuk.. lepas tu xnk naik.. kene plak aku adjust air panas sket, biar dia x kesejukan..

lepas check out, kami g putrajaya.. ngk expo keusahawanan.. tp nothing much yg leh blajar.. beli baju kurung misha jek.. pastu g umah bff.. zai masak mee kari uollsss.. sedap taw even 1st time buat.. (buat ke order haaa..:P)..  lepas maghrib kami pun bertolak balik ke jb..

overall jalan2 kali ni best ssgt.. even papa x bawak aku g butik paridah.. frust aku..tak pe la next time yep.. :)

k la.. tata.... 1st entry done!!
muarhhhhh

Friday, October 7, 2011

Saya nk BE jugakk...

salam..

dan2 terus update belog.. sbb si ibuk norah jones cakap aku jarang updated blog sbb mcm mane rm4 nk change to rm50.. ngehngehngeh... betul la ckp ibu norah tu, takat paling hebat 11 ke 12 posts per month tu x leh nk lawan otai2 yg 30 - 40 posts sebulan.. wowww weeee...

okla... aku wat outline dulu.. cerita aku utk update bulan 10 ni eak.. later aku elaborate.. muahahha

- kemana ade for da last 2 weeks

- kegilaan aku skrg...

- ape yg wat aku x tdo malam.. rebut.. rebut..

- pasal our home sweet home :)

- bisness papa..

- 19 months of Misha

- nilai sebuah persahabatan :)

- misha and words..

eh ira, kalu takat wat outline cam ni.. mesti la type in smpi 20 kajian kes.. ok takat ni dulu.. dpt wat sume ni pun dh cukup happy...

hip hip hoorey!!

k la.. tata...
muarhhhhhhh