Tuesday, June 21, 2011

Rindu mak su

salam sume kawan2 mama,

ari ni biar cha plak nk mengomel.. kalu aunty2 sume nk tau, mak su cha dh g sambung blaja... jauh tau tempat tu.. cha antar ari tu.. tapi lupe plak mane tempat dia.. hihi.. cha panggil mak su cha 'dik da' as cha dgr mama, papa, wan , atuk sume panggil mak su tu dgn panggilan dik da..

dear mak su..

mak su g mane?? cha ngk bilik mak su kosong je.. pagi2 cha masuk bilik mak su dulu, tapi mak su xde.. slalu nya mak su ade tdo.. bila cha kejut, terus mak su bangun.. :(

atuk kate, pas ni mesti pas mandi pagi, baju cha dh x matching sbb wan x sempat nk matching2 kan.. slalu mak su yg buat.. semalam cha jerit2 panggil ' dik da' 'dik da' mase pas mandi, tp mak su x kuar pun mcm selalu amik cha untuk disiapkan.. cha rindu mak su laaa...

semalam wan suap makan, cha duduk je diam2 x lari2.. sbb cha siam kt wan.. ade naufal lagi.. cha xleh notti2 dgn wan.. nnti wan penat..

ptg tu, slalu kn cha tdo ngan mak su, tp cha ngk bilik kosong.. cha tdo depan pintu mak su... wan ckp,'sayang meh la sini... tdo ngan wan..acu dikda xde laa.. acu dikda g blaja..'.. mak su g manee? :(

nnti pasni sape la yg rajin nk amik gmbar cha.. x banyak la koleksi gmbar cha lepas ni.. huhuhu.. ohh.. mak su cilok bantal cha eak.. jaga baik2 tau, bila rindukn cha, sila peluk eak.. mak su g blaja eak.. blaja rajin2 tau.. nnti cha g kl ngk mak su eak.. tak pun mak su balik je naik bas.. nnti wan ngan atuk amik mak su kt sri putri..

minggu ni balik tak? balik laa tau...

miss u...

mica..

ok la aunty2 sume ni la gmbar kite ngan mak su kite... rindu la ngan mak su kite ni.. 

muarhhhh....
k la.. sedey la.. mak su minggu ni balik taw,.. hehehe
tata

Gembiranya rasa hati

salam..

hati gembira bukan kepalang kurasakan minggu ni... ini adalah kerana, start dr last wiken aku akan menerima parcel by parcel hasil drpd jalaan aku saban hari dgn personnal shopper.. kira2 ade la 15 ke 16 item yg on da way to Malaysia.. tp ade yg dah sampai.. 3 lai dress (aku pernah post ari tu) plus sehelai baju dari crazy8.com (c8)..

aku sgt happy sbb kaler baju tu sgt lawa compare dr dlm website.. baju kemeja kotak2 yg sgt kiut pada pandangan mata aku.. aku amik saiz 2T.. sepatutnya aku amik 18 - 24m should be ok with my dotter.. tak pe la dh order kan.. leh pki lama... (ayat penyedap hati.. hihihi)..
gmbar dlm website
gmbar sebenar.. mama like.. :)
tutup kisah baju c8.com.. aku nk bercerita pasal jeans plak.. aku dh lame berkenan jeans ni, tp mostly sold out.. tak lama pastu nampak gmbar seluar tu kt fb shop jihah.. pre-order la plak,. tp xpe la since ETA dia kurang 2 minggu dr taikh aku booked tu, luckily paling murah dr mane2 yg aku servey.. alhamdullilah..

dlm website
actual photo
alamak, dlm gmbar mcm x cun plak suar ni.. tp in reality mmg lawa, jeans dia lembut jek.. suke2... recommended utk mummy2 beli.. seb baik aku amik saiz 12 - 18m.. tu pun masuh lagi labuh utk misha.. harap2 dh molek dipakai masa raya... amin..

semalam smpi lagi 4 lai baju Old Navy yg aku order dr k.syu smpi.. aku place order size 18-24m utk semua.. paling aku xcited ialah swimming suit si kenit.. tapi bila ngk alahai comelnye nye baju ni.. kecik la plak... seb baik swimming suit ni stretchable so muat la untuk misha.. muat2 je.. mesti x leh pki lama.. hukhukhuk... xpe la.. nnti kite beli lain eak yayang.. :)

kusyuk makan roti...
yang lain2 ok la.. just nice... boleh gak simpan untuk raya, tp kalu nk pki skrg pun boleh.. hihihihi.. next time aim fot 2T year mama... lepas ni, aku kene bahagi2kn address parcel to receive, since mak dah tnye2, asyik ade je pos laju smpi budak pos laju tnye mak, anak macik ni beli ape.. kihkihkih...

ok la... diharap entry ni dapat membantu mummy2 kt sane nk shop online.. (membantu ke? kikiki)
k la.. tata...

Wednesday, June 15, 2011

Misha's 1st time : introduction to the pool

salam...

May lepas, department ku telah berjaya organized cuti-cuti Malaysia yg sgt sempoi yet sgt memorable..Ye kami sgt gembira.. we meant it!!.. sgt puas hati apabila geng dpt berkumpul.. bukan senang woo, nk set date yg supe leh commit... lepas dh ade date, tempat plak fully booked.. oh.. sgt mencabar iman.. memula mcm dh give up.. tapi my kaka angkat tak putus semangat.. cari dn terus cari, di kala aku dh putus semangat.. luckily tatik was helps kak lin utk cari a few place.. tatik sgt terror jmpe satu resort ni, dah kak lin terus make a called and confirmed book..ohh.. lupe nk bgtau.. we went to DESARU...

of coz la aku x cited nk cari swimming suit utk misha kan.. cari2 last minit, x jmpe yg lawa sgt.. biase2 jek.. x nampak mcm swimming suit sgt.. tp ok lar, type of swimming suit gak... tak sabar aku nk introduce misha dgn air.. teruja betul.. nk ngk expresi misha tak kawan?? jom layan gambar....

are you ready yayang??
konon2 belikan mainan nk main pasir, skali smpi pantai, mama plak x sporting bg cha explore by herself.. kikikiki.. ye la, x sanggup ngk misha masukkan pasir dlm mulut.. adusss... next time yep...kite main kt pool je dulu eak yayang..

muka biasa2 saje..
x excited pun dia...
in fact, ade satu mase tu misha tertido dlm buoy.. hikhikhik...agaknye sedap kot sejuuk2 tu... bebetul lelap taw.. sabar je la mak...

rupe2nyaaa...

cha  happy bila x masuk dlm buoy.... gumbira dia tepuk2 air.. silap aku gak, x beli pelambung yg kt lengan tu...kalu tak, lepaskn cam tu jek.. terapung la dia.. cam anak kak lin.. comeyy jek... nnti kite g cari ye cha... agaknya nnti baru la misha xcited.. hehehehe

bila dh naik ke darat..lagi la happy, leh lari serata alam...

hrmmm... silap jangkaan aku, anak aku akan xcited bila masuk dlm air.. dia wat muka selamba jek.. nnti nk try bawak g pantai plak..a ri tu x cecahkan dia kt pantai sbb diorg kate airnya rasa gatal.. sian plak kalu misha gatal2, x tdo malam plak nnti...

p/s - thx to kak lin n husband sbb jadi ketua majlis.... they did a very good job... di saat, sume xmo/x reti/x tau arah mana nk di tuju, husband kak lin take a lead.. tp next time kak lin dh xde dlm department aku.. sob sob sob.. sedeynyeeee.. tp in positive way, i'm happy for her.. she deserved to get better position.. x adil kalu aku terus wat dia serba salah.. ini pesanan laki aku pada aku.. hukhukhuk.

k la.. tata.. xmo sedey2 ye.. kite enjoy!! :)

Tuesday, June 14, 2011

Dh macam activiti family plak : KL gangster

salam...

ari tu aku ade informed yg mak x bg bawak cha masuk wayang lagi due to she got fever after having a movie marathon with us...tapi.. bila KL gangster launch.. aku terkinja2 nk pegi ngk.. rupenye papa pun same.. ngeh ngeh ngeh

semalam aku menyuarakan hasrat nk ngk KL gangster lepas office mate aku sanggup x ngk AF final sbb ngk KL gangster. diorg pun dok puji melambung2 cite tu.. skali maaruf kate 'jom.. tp misha tinggal..' ok fine... pegi beli tiket kul 8.45 malam, dgn tujuan leh balik awal terus fetch misha n balik umah..

sesampai sahaja di rumah, ngk muka anak yg mcm x puas hati sbb mama papa smpi lambat (after maghrib), terus rase nk bawak dia.. aku suh papa wat susu ngan isi botol air putih.. aku tukarkan pempes + pakaikan baju lawa sket... mak ckp, 'eh, nk bawak ke? anak batuk tu... '.. aku balas 'bawak mak.. sian cha...' hukhukhuk.. mase nk siapkn tu misha melalak2 je wat perangai.. sbb tdonye terganggu... mak ckp dia baru sekejap je tdo.. ni baru bangun tu yg bad mood.. tak pe la mak.. kalu kt umah mak nnti dia mengaruk plak, sian mak nk rehat.. tp aku tau mak aku x kisah pun kalu misha nk tdo sane pun..

gangster kenit mama
smpi u mall..misha plak terus segar.. adusss... maybe ramai org kot.. sibuk la dia ngk org sane sini... ngk2 panggung kami dh leh masuk.. beli mineral ngan pop corn terus masuk.. hari isnin malam pun ramai org eak.. aku pn sanggup x ngk juvana taw... hihihi

dalam panggung tu dlm 45 minit pertama, aku dh mula puji misha dlm hati.. 'baik anak mama'.. duduk je bila dipangku... harap smpi abes cite... tup2 pastu dia mula boring... tnk turun bawah plak, aku turunkn, pastu nk naik balik.. aku bawak bantal busuk dia, tp x jalan.. mmg bukan time tdo dia kan.. lepas tu nk g kt papa, mulut bising plak tu... nyanyi2 riang.. bila tgh sepi, jelas tul suara dia.. aku tau, mesti ade yg hangen.. (tp pls jgn belogkn eak.. hihihi)..

lepas g kt papa (laki aku dok tepi), dia g selak langsir pintu masuk tu..dh silau org belakang2 ni.. papa g betulkan.. selak dia kuar masuk .. terus laki aku bawak misha keluar.. papa ckp, 'kalu tau nk bawak misha, amik kul 10.45mlm, time dia tgh amik mood nk tdo...'  sorry la dia.. hehe.... kejap2 tu maaruf masuk balik, misha dh slow sket aku bg susu.. dia nk duduk atas pangku tp dlm 10 minit je.. last2 biarkn je dia duduk kt laluan tangga tu.. hati tak tenteram tp xmo keluar... heheheh..

lepas nk kuar tu, laki aku ckp ngan misha ' jgn geng mama kn, konon beria nk jaga anak... tp sibuk ngk screen'  haha... dh dia kt tepi skali.. kalu org yg tepi skali org yg akan kuar ngan misha.. okey2. . org bg permit kamu ngk semula ngan kawan eak.. hehehehhehehe

kesimpulannye di sini, cite tu best gila... seram you seth tan pujaan hati jadi gangster.. kekekkekekek.. zizan plak lawak memanjang.. rasenye sume yg kuar dr mulut dia aku nk gelak.. haha..tp aku x dpt menghayati nye 100%.. seriusly aku x sempat perasan pun kawan aku yg jadi org kuat 'King' tu.. sorry eak kawan... lagi plak, pop corn pun x sempat makan.. ngeh ngeh ngeh..

k la.. tata

Saturday, June 11, 2011

hari ni sy 15 bulan la mama

salam..

hari ni dh 1tahun 3 bulan.. quick update from mama, since lappy dh 'on', terus je la wish.. if not, for sure akan langkau 3 - 4 hari...

`1222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222q'  - see mama xde mase byk bile misha pun nk menaip same... hihihihi

happy 15th months birthday sayang...

dalam umo2 ni kalu misha nk tau, misha susah tul mama nk kawal... jgnkn mama, papa pundh terkena ari tu kt JJ, haha.. cha xmo berdukung.. bila letakkn berlari g mane2 ntah.. bila dicekup, misha melalak mcm kene cubit.. mama ngan papa takut misha hilang disebalik baju2 tu... xmo mcm tu lagi taw..

pastu, minat misha kt upin ipin makin menebal, smpi some of the action misha dh hafal... mane tak nye, mama download episod 5 'esok raya!!' je dlm hphone, smpi cha nk hafal dah.. sbg bonus, mama dh download 3 lagi episod semalam supaya misha x boring nnti... hihihi

ari tu kn, misha demam sbb mama ngan papa bawak g ngk wayang secara marathon.. memula kite ngk pirate of the carribean, pastu mama gedik2 nk ngk Nur kasih... balik tu misha demam agak panas.. sorry eak.. wan pun marah mama, jgn bawak misha g ngk wayang lagi.. alaaaa cam ne ni.. KL Gangster kuar dah... nampaknye kene ngk astro 1st la kan.. nk tinggalkn cha, adus x sanggup... tp mama gedik gak nk g ngk ML kat jb next week... mesti wan x bg kan.. huhukhukhuk

skrg ni misha dh rajin bercakap sket, compare bulan2 yg lepas.. wan kate demam ari tu,demam nk banyak ckp.. hehe.. kalu nk something,
cha tunjuk ngan mulut ckp..nak..nak..nak..nak... smpi la dapat...
kalu ber2 ngan mama, cha nk barang.. cha ckp mammma nak... slow je.. berdezup mama g beli.. vangga anak pandai ckp. kikiki
kalu xmo makan, susu, ataupun dh xmo main.. cha ckp nanak....
ngk adik naufal poo poo.. ckp ckp. eeee yakkkk.. eleh cam la dia x yak yak.. hihihi
ade la lagi a few words yg regularly kuar dr mulut misha.. constantly dgn action yg same, so mama assume misha faham ape yg misha ckpkn tu.. heheeh

misha skrg ni kn, dh leh mama harapkn sket2.. tp sket2 je taw.. takat kalu suh amikkn pampes, remote, hphone,sikat, bedak, tuala, dh leh laaa..tapi.. kene cakap 'clever gurl'..nnti misha akan enjut2 bangga.. hihihhi.. kalu mama kate, jom cebok atau mandi.. sekejapan cha dh ade depan toilet... tp nahas la kalu x jadi mandi, ngamuk la misha.. lagi satu peel misha skrg ni, suke baring bile mandi.. ni mesti syok swimming mase kite g desaru tu kan.. sorry la yayang, umah kite xde swimming pool... nnti mama suh papa pam kolam cha tu eak.. hihihi

paling suwwet, cha dh pandai jeles yg membuak2.. ye la, cha kn dh ade adik... even anak mak ngah pun, tu adik cha tau.. ingat tu.. cha pandai plak, selain mak ngah ngan pak ngah.. sape2 yg dukung naufal, cha mesti merajuk.. nk2 kalu mama atau atuk.. cha mesti baring smbil hempas2 kaki.. smpi mama x berani nk dukung naufal.. misha xmo cam tu tau... kasih sayang kami sedikit pun x berubah pada misha.. :) mama tau, cha nk kiss naufal, tp cha x pandai kawal badan lagi, tu yg cha seakan nk terkam naufal.. seram mak ngah ngk.. hihihihihi... kite doakan naufal membesar sihat ye sayang... :)

ni nota untuk misha bace nnti..berjela2 but so memorable...syukur alhamdullilah di atas kurniaanMu ini... :)

k la..tata...

Thursday, June 9, 2011

Jom g beli kain..

salam..

kawan2 sume dh sibuk antar tempah baju kt tailor ke? aku lum lagi.. ari ni baru nk tempah... pagi tadi lepas asing2kn baju mane nk wat kurung modern dan baju kurung.. kira punya kira, mcm tak cukup la plak.. ish.. ish..ish.. dh janji bagai ngan boss (papa) xmo beli kain lagi.. tapi.. tapi.. camne.. mmg x cukup.. ade 5 lai jek..
dh la salah satunye jubah.. ntah bila la nk pki... kikiki

cer kwan2 kira..
1. raya pertama - sure dh masuk fb kan baju tu...
2. raya ke 2 - smpi ke 5.. wajib kt kampung.. harus la aku rotate baju raya yg wat untuk g keje.. kikiki
3. raya gathering ade 2 kali plak tu.. staff ngan client.. client tu aku slalu jadi ussherette...
4. open house tetiap minggu, x knnk rotate baju yg same...

so aku pandai2 decide yg x ckup... hukhukhuk... nk g beli la, since jakel pun ade sale lagi kan...

tentang jubah plak, aku berkenan nk wat jubah mcm najjah.com .. lawa2, tp harus la saiz aku xde kan.. kene la tempah sendiri..mula2 antar tempah jubah dulu.. suh kakak tu wat 200% same mcm dlm gambar... kikikiki.. dh siap tu nk antar jahit bead kt kakak kawan aku plak.. harap2 la baju ni memuaskan hati sendiri paling penting hati papa.. amin.. :)

dr butik najjah.com..
skali mase jalan2 kt butik najjah.com ni, tatik @ cik dinda berkenan design baju ni plak.. lawaa la kain dia.. baju dia cam kurung modern biase jek..kain dia yg aku berkenan tu..  tatik dh tempah pastu dh siap dh.. lawa jah... kenan sgt2 aku.. leh la tiruk pas ni.. hikhikhik..

ni la baju idaman hati tatik tu..

sweet kan... :)
p/s - kredit to najjah.com.. kreatif la korang.. tp xde saiz untuk saye... hukhukhuk

harap2 nnti lawa la aku pki.. yehaaa...

tak sabar nk ngk misha pki jubah.. :)

k la. tata... :)

Tuesday, June 7, 2011

pre raya shopping

salam...

korang2 sume dh start shopping raya untuk anak2 lum? sure paling tak pun kain baju raya dh beli tp blum hantar tempahkan..kes same la cam aku ni.. aku angankan kebaya untuk si kenit..design dh ade.. cume nk antar kt tailor je blum ada masa.. kalu aunties nk tau, cha pun ade jubah tau untuk raya ni...thx to mama aurelia sbb belikan kain tu kt jakel kl.. jauh tu import.. kikiki

oleh kerana aku dh start terjebak dgn SPREE kt US nun... so tak leh tak,kalu ade offer harus la aku serah diri g ngk website2 yg sdg offer tu.. dulu mase shopping ngan kak dar, mmg masyuk abes... murah betul... kak dar mmg terbaek la so far... tp x bermakna yg lain tu x best, ade yg quote best price.. kite sbg pembeli kene rajin minta diorg quote then compare.. :)

so, ini la barang terjahan aku so far.. sume pun untuk anak si maaruf ni.
dr crazy8.com


suar idaman hati mama misha.. hihi



penganti tee yg xde stock..

selai lagi kaler grey tp xde stock sudaa...


from carters.. quality gmbar agak kureng...


last but not least.. swimming suit iollss.. kikiki

setakat ni je dulu.. jeans x beli lagi...ade la pelunag nk join others spree kan... hikhikhikhik

oleh kerana tak tahan asyik2 cik misha je dapat, maka aku pun berani mati beli baju yg nampak nye mcm besar plus amk saiz paling besar.. kikikiki.. harap2 la muat ye kawan.. murah jek... ade yg rm35-37 jek till ur door step.. murah kan..

ni la yg rm35 ke rm37 tu
kotak2 lagik??? kikiki

ni je la dulu yep.. sebenarnye barang2 ni lum smpi pun lagi taw... hakak kene tggu dgn penuh kesabaran.. kikikiki...

aku ade mentioned kn, sape personnal shopper2 ni sume... kalu malas nk selak2, komen sini eak... nnti aku reply.. kikiki

k la.. tata


Friday, June 3, 2011

Mari mencuba

salam..

hari ni nk cerita pasal diri sendiri plak.. pada sape2 yg kenal saya, sy ni tak la begitu taksub nk menguruskan badan.. biase2 jek.. kalu ade product yg boom dipasaran, laju2 sy beli plus jadi ahli lagi.. tapi untuk consume amatlah sukar.. sangat tak berdisplin.. akibatnya pembaziran berlaku.. barang pun smpi xpired disimpan dalam kotak.. sayang nk buang sbb mahal..

sebelum kawen.. antara product yg saya beli ialah SENDAYU TINGGI, JDM5.. ye sendayu tinggi mmg sesuai dgn saya.. berat sy turun agak banyak.. itupun makan x teratur maklumla student kn.. tp lepas abes blajar, badan naek balik.. sbb rase malas nk truskan.. mase nk kawen sy order JDM5 terus jadi ahli kalu beli 3 kotak.. rege rm450.. sekotak pun x abes.. berat mula2 nampak mcm susut tp bila tak amalkan cara pemakanan yg sihat,.. produk yg saya consume tu tak bertindak balas dgn baik la.. so xde penurunan berlaki.. alahh..x banyak packet pun..so xleh nk measure keberkesanannya untuk saya.. aku juga ade minum sejenis fyber , phyto fiber name dia kot.. tp mkin lame, dh immune, so aku stop.. lgi pula, aku mcm bergantung ngan mende alah ni untuk membuang..so better stop la kan..

selepas kawen, sy terus mengandung.. syukur alhamdullilah, merasa gak sy bunting pelamin.. ye lah, org ckp kalu badan besar susah nk pregnen... rezeki sy awal plak.. tp mmg ye, ade kawan2 sy yg badan besar tp x pregnen smpi 5-6 tahun perkahwinan.. alhamdullilah buat saya.. :)

dalam mase pregnen tu... x lalu makan.. lansung x lalu taw.. makan cuma sket jek.. naik dlm 2-3 sudu.. lauk pun sesudu cam tu.. ringan je badan mase tu, korang bayangkn aku susut dekat nk 15kg dlm mase 3 -4 bulan.. pastu naik sket2 x smpi 15kg pun.. badan makin susut, perut je makin naik.. smpi la bersalin... paling selim aku penat dpt la.. huhuhuhuhuhu.. lagi kecik dr zaman anak dara taw.. kiut sgt.. wakkakakaka

sebelah kiri adalah sebulan sebelum kawen... sebelah lagi mase pregnen 5 bulan..
semakin lama, selera makan aku makin membuak2.. kikiki.. dh macam mase anak dara.. makan pape pun sedap je kt tekak aku.. mak ngan laki aku sudah risau.. hikhikhik... naik dan naik dan naik.. papa penah ckp, kalu aku leh turun smpi pas bersalin pun dh okeh.. sape la tak nk kurus kan.. aku pun cari la produk2 yg terbaek abad ini..  beli jamu susut perut makan seminggu jek.. sbb nampak xde pape.. skali ade opismate aku introduce Debella lichitin.. ade yg consume dh turun almost 7kg.. wow.. impress beb.. terus cari, ptg tu jmpe akak tu kt JJ.. mahal jugak.. rm2++ untuk 10 hari.. x mampu aku jah.. beli untuk 10 hari jek.. ade jugak yg ckp aku susut.. tp x mampu nk teruskan.. papa nk sponsor pun aku rase x berbaloi... nk berbelanja biar la ikut poket sendiri kan... baik beli baju misha, kihkihkihkih..

and last but not least.. anum introduce satu lagi ubat pemangkin untuk kurus.. harganye x mahal sgt.. affordable la.. rm49.90 untuk consume 10 hari.. kalu sebulan baru rm150 kan.. ok la kan..x salah mencuba. aku pun x sube product sebarangan.. papa ckp, ok ke nih.. ok laa.sbb anum pun keje kt sirim.. motip ??? kikikiki.. inilah product tu ye kawan2.. harap2 berkesan la untuk aku.. start minum minggu depan la.. diet plus puasa ganti skali.. kuikuikuik..

SOFTEA ORANGE FIBER DIET DRINK..
k la.. wish me luck!!
tata

Thursday, June 2, 2011

Addicted to..

GARDENIA DELICIA BUTTERSCOTCH BREAD


Salam... 

korang pun sure selalu makan roti ni kosong2 je kan.. x yah tambah kaya, jem, planta, butter, etc.. sedap kn roti ni.. dulu mase mula2 mengandungkan misha, tetiap hari aku makan roti ni.. dh la mase tu mmg laku mcm pisang panas, smpi aku hafal hari2 yg sepatutnya pekedai restock stock roti nih.. kikiki

dan kini... 

pewaris tunggal aku plak yang suke sgt2 makan ni.. pantang nampak, automatik tgn dia akan tunjuk smbil cakap ' ma nak..ma nak...'.. smpi tahap mak dan aku kene sorokkan taw... kalu tak, harus dia melalak kalu x dpt.. makan abes plak tu.. sket2 dia kunyah smpi abes.. 

suke ngk dia makan, tapi elok ke eak korang??sbb kadang2, makan nasi waktu malam pun dh xmo.. makan roti..roti.. roti... satu bantal roti ni abes dlm mase 2 hari jek.. ayah aku suke beli, as long as cucu dia makan.. rajin dia beli.. kadang2 beli untuk umah aku same.. kikikik....lagi satu makanan kegemaran misha ialah kueh karipap.. sgt melayu okeh..tapi aku bg bile dh buang inti la... :)

semalam introduce anakku dgn kids cheese sticks yg kt  JJ tu.. memula dia jilat2, pastu muka lain, kening kerut... terus cmpak... rugi dh rm10.. esok nk bg lagi.. makan same2 biar misha rase mcm berebut2.. baru la syok nk makan.. yeay... tp masalah nye mama x makan cheese buta2 camtu jek.. adusss laa.. kikikiki

korang dh start bg anak junk fud ke? mcm twisties, lollipop, cheezel, mc d, KFC, etc.. aku? takat kentang, ais krim, nugget kt mc d tu dh laa...yg lain2, takut cirit atau sembelit plak.. hakak kn mama jakun.. kikiki

k la.. tata...