Saturday, January 29, 2011

semua misha punye

salam..

ari ni nk share plak pasal shopping online.. tapi bukan kat blogshop ye kawan2.. aku ngan kawan2 forum yg dikasihi telah maju setapak lagi dlm arena shopping online.. kami pakat2 online kat http://oldnavy.gap.com/..
kawan2 aku ni plak sehati sejiwa ngan aku.. makin menjadi2 lah.. kuikuikui

selepas dua 2 malam aku godek web ni.. ade la a few items yg aku berkenan dan terus wat list.. best betul la dok sane, sokmo ade sale,. patut la baju Aiff lawa2... kekekekke

ni la list yg aku quote kat kawan aku tadi..





yg ni ade less.. beli 2 lagi less $2.50each

yg ni $6.00

yg ni $6.00

yg ni $5.00

yg ni $5.00


$2.75
so totalnye bersamaan $ 29.97.. murah gak kan.. x 3.2 kot.. pastu kami share postage lar... pada mulanya mmg ade lagi  wabsite yg best2.. tp sbb nk buat ubat lepas gian (bak kata fara) so kami stick to 1 website dulu.. yg lain later2 k.. sebenarye ade banyak baju yg cantik2 tp dh sold out.. sedey taw.. ni nk try2 je beli... kalu success bleh try lagi.. hihihi,, (try2 ko 5 lai ek ira... )

2 web yg baju and sale dia hot2 tu adalah seperti dibawah.. happy viewing...

1. http://www.kohls.com
2. http://www.childrensplace.com/

hrmmm.. kawan2 ade lagi tak yg best2... share plss...

dalam suka suki kami mengorder tu, ade satu masalah lar... paypal macik fara kene tggu 2-3 hari lagi utk verification.. harap2 sume goes well.. takut nnti ade yg tdo mimpi2 baju jek.. penat weii.. 2 ari teleng pale pilih2.. bile pilih, esok ngk dh abes.. ade kenan, tp xde saiz..ade yg ari ni sale $14.. esok nye dh rege asal...

cabaran tu wei.. kekekekkekeke

k la tata...
with luv, mama misha

Thursday, January 27, 2011

wishlist no 4..

salam..

ari ni nk hebah2kan yg wishlist no 4 aku dh partly tercapai.. sbb ape aku kate partly, sbb aku x beli pun mesin jahit.. tp aku beli barang2 jahitan... ekekke

sbnrnye, hati ni mcm dh berminat dgn seni felt craft.. kalu kawan2 sekolah, mesti ingat yg aku suke buat card la, buat duty roaster kelas la, last skal aku hias goodies kawin aku sendiri.. ahamdullilahh... puass hati mase tu..lantas dgn lajunya aku g order kat sini... last tuesday, alat2an jahitan aku pun sampai...

ni la isi kandungan parcel yg aku dapat...


ngk tu ade tgn yg sibuk..
best beli starter pack ni, sbb sus n felt ni sediakan tutorial for those yg bebetul dummy mcm aku nih.. hahah..cara2 jahitan, pattern, alatan2 sume lengkap tau.... tp as of skrg ni satu pun aku x buat lagik.. korang ngk la cik kak ni.. dia lg busy dr aku.. aku budak je fail ni, dia pun sibuk dekat... pastu berebut2 ngan aku...

cha2... sbnrmye..sbnrnye.. mama nk blaja wat ni, sbb nk wat goodies utk besday cha nnti.. kuikuikui.. besar harapan aku kann.... harapan setinggi gunung taw... ape2 jek la utk anak dara kesayangan semua ni... hihhi

ade budak berebut ngan mak su dia..
 p/s  1- banyak plak nk kene pkir.. mintak quotation skali rm380 utk 2 hours daa...mahal kannn... baik aku beli pool, suh mica n the gang masuk dlm tu.. kuikuikui..
kalu majlis2 ni aku teringat kt At, slalunye dia mesti ade... tp sejak dh g UK nih, xde dah ahli tetap, kalu ade majlis kat umah aku.. aku tau ti, mesti ko rindu nk makan roti jala mak aku kan.. kekekekkekeke

p/s 2- actually, wishlist ke 3 tu pun partly tercapai selepas papa belikan aku beg longchamp yg ade kumbang  ngan rerama kaler itam... tp aku nk coach sbnrnyee... tp akibat x sabar.. longchamp pun longchamp laa... akibat dr tu, coach aku kene beli sendiri... padan muka.. haha

k la sume.. tata..
with luv, mama misha

Monday, January 24, 2011

sy nk tu.. sy nk tutu

salam..

hi la status aku kat fb, minggu lepas.. kisahnya, nk cari tutu utk misha.. kn ke lagi 2 bulan besday dia.. insyaAllah kami sekeluarga nk buat sedikit majlis kecil2an.. ini pun sebab skali dgn majlis doa selamat adik aku pregnen 7 bulan... alhamdullilahh...

dalam mind aku, sememangnye dh set tutu crawler dr baby gap utk dipakai oleh sang anak.. unfortunately, tutu crawler tu out of stock kat sume outlet.. sedey hati macik taww...

aku usahakan gak la, jmpe kat satu belog ni.. tapi... abes color yg jadi pilihan hati x available plak ... !@#$&$&$*..  ni lar, tutu yg aku berkenan nk mampus sesangat tuu... cube bygkan, mica yg debab tu pki.. mesti tergelek2.. tp if mase tu dh dapat kaki lar.. hopefully dh!! amin...


lagi satu ni pun aku adore sesgt.. ke sbb baby ni chomel so that aku terpengaruh.. kuikuikui..



xpe lar.. masih ade masa lagi ni.. tp susah2 pkikn gown layered jek.. kat trudy n teddy pun yg gorjes2 sgt dah.. ayat pelembut hati...

kalu sape2 ade jmpe @ jual , bgtau ai k.. muarrhhhh in advance..

k la.. tata..

with luv, mama misha

Thursday, January 20, 2011

playgym

salamm..

Ari ni, macik cira nk share mainan yg  macik rase sgt worth to buy pada macik laa.. macik beli playgym ni mase mica umo 3-4 bulan rasanyaa.. playgym ni bagus untuk attract baby kepada color, bunyi dan bentuk mainan tu sendiri...

ni lar menan nye....


ni mase baru beli... mica tgh tdo, aku xcited nk try kat dia.. kekke

boleh main mase baring...
happy kan muka micaa.. hihihi

boleh ngk muka sendiri mase menyiarap...

dh besar sket, still leh guna gak.. main sambil berdiri..
 yg last ni, leh main dgn bantuan papa jek.. kalu aku, xde lar aku nk buat cam ni.. aku kan mak yg safety first.. kekekek

cha... takutt ekk...
Best kan.. Alhamdullilahh, at last ade gak mainan yg x membazir.. kuikuikui.. so ape tggu lagi, jom le beli ye kawan2..

p/s - aku masih lagi kagum ngan diri sendiri sbb aku x beli playmat tu.. x sangka wess... ekekkkeke...skrg tgh gigih tahan hati jgn beli pushwalker..kuikuikui
k laa.. tata

with luv, mama misha

Wednesday, January 19, 2011

spirit booster

salam..

boring je hari2 aku di awal tahun ni.. muahahaha..
ira, awak x leh mcm nih.. kene la bersemangat nk facing hari2 mendatang... aku ingt aku je, tp opismate aku pun same gak.. hihi

ni nk tepek lagu yg menaikkan semangat aku ni.. aku x perasan pun yg lagu ni tercalon dlm AJL10.. walaupun x menang, tp tetap menang di hati aku.. hhahahah

semoga terus semangat dan jangan menyerah kalahh...

semangat nk jadi isteri yg x selalu melawan... kadang2 xpe... kekekkekek
semangat nk bg full support kat papa.. no matter what, i'm always with u..
semangat nk jadi anak yg menceriakan mak ayah
semangat nk jadi mama yang sporting... 'panjat... xpe.. panjat lar..., gigit barang, gigit larr '(dlm hati.. @##$$$$#@.. mama takut cha jatuh la yayangg)
semangat berkerja, mari laaaaa....
semangat nk kurus... kuikuikui

Lirik Pelita – A.P.I (OST Hooperz)

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya

kredit to http://www.1liriklagu.com/lirik-pelita-a-p-i-ost-hooperz/
tp bile ngk pix budak ni, terus x bersemangat nk keje. kekkekekek


p/s - sy sudah semakin redha dgn keputusan papa 7 bulan lepas.. *wink*

k la tata
with luv, mama misha

Friday, January 14, 2011

My 10th months baby

salam..

alhamdullilah.... rase mcm baru je update tentang misha on her 9th months besday... ayat klise.. how time flies... tp mmg betul pun... cepatnya masa berlalu, misha lagi 2 bulan dh nk setahun. syukurr ya Allah... :)

update pasal misha xde la bnyak sgt.. progress dia leh dikatakan same jek mcm last months.. cume akal je dh makin panjang... contohnye...

1. bila aku tnye, 'sape nape misha, angkat tgn...' dia akan angkat tgn mcm ni..

tegakk kan... kekekkee.. papa ckp, dh leh g school dh nih.

2. dh pandai main Rock A-stack yg aku belikan mase umo 6 bulan.. kalu dulu dia sibuk gigit2, skrg ni dh reti nk masukkan..

3. at last, nak gak dia main cak cekur udang gamit.. tp aku guna lagu lain, twinkle.. twinkle little star.. hihi..

4. jalan masih blum lagi.. berdiri lepas jek dah..

5. start makan nasi lembik.. kene letak kat pinggan yg kite2 makan. kalu letak kat mangkuk princess dia, hampess jek xlayan...

6. dh start nk kiss mama.... tp blum pndai kiss lagik.. bile sebut kiss. kiss... dia muncungkan mulut mcm nk kiss..

7. tu je kot... nothing much progress but make me impressed... hihhi

k laa.. tata...

with luv, mama misha

Wallpaper

salam..

banyak post ade dalam draft..masih x cukup bahan bukti nk publish.. ihihi... ari ni nk cite pasal wallpaper kat handphone.. semalam mase tea break, kami berbual la sesama sendiri... sampi la satu topic yg agak best utk dibentangkan... tentang wallpaper kat handphone..

dia cakap, lecturer course tu ade wat kajian.. lebeh kurang mcm ni...

kalu lelaki itu :
belum berkahwin gambar yg akan dipaparkan selalunya - kete, wajah sendiri, permandangan, gambar ngan awek/tunang

dh kawin - slalu letak gambar kete atau anak

kalu perempuan plak
belum berkahwin selalunya akan gunakan gambar - ber2 ngan boyfren, wajah sendiri

tgh preggy - gambar bb comel, wajah sendiri, dgn husband

kalu dh ade anak - gambar anak laaaa.

pastu kami pun belek2, betul laaa... kami masing2 letak gambar yg tergolong dr kumpulan masing2... tp pelik, nape lelaki susah nk letak gambar isteri kat wallpaper hphone dia.. inikan plak kat fb..

balik2 tu aku tnya maaruf, dia ckp, xde intention pun nk letak... letak gambar anak dah laa.. tp mmg xde jawapan utk itu..

sememangnya gambar ni yg terpapar dlm wallpaper sy skrg ni..


korang plak gambar sape? hihi

k la.. tata..

with luv, mama misha

Wednesday, January 5, 2011

welcoming 2011

salam...

awal2 tahun for sure sume org pun ade azam kannn.. aku pun same.. ade azam tp plus angan2 wishlist... kekekeke

Azam aku
1. nk lipat gandakan ibadah... nk jadi isteri mithali, nak masak utk papa (azam yg sgt2 nk buat nih)... utk mica, aku rase, aku mithali abes dah.. hihihi
2. nk kuruskan badan... at least macam pas bersalin.. papa cakap..
3. nk capai KPI - gold!! atas 70%
4. nk lebeh berjimat... aku sgt boros... sume mende aku nk beli.. kalu pkir2 balik... duit2 yg barang2 yg membazir tak perlu tu, jumlahnya simply2 leh tunaikan wishlist aku yg no 3 tu... haha

ini lar aku rase azam yg sgt2 aku impikan tahun depan..

Angan2 Wishlist aku plak
1. March nnti kn besday mica, angan2 aku nk wat besday utk mica, sbg seorg mama, haruslah nk yg terbaik utk anak.. harapan aku, supaya semuanya goes well.. tp yg paling penting, misha sihat, makin bijak dan makin comel.. aminnn
2. aku nk suh papa beli camera DSLR.. tp bukan untuk aku, utk papa.. kalu aku punye, nnti aku yg kene pegang.. harapan aku sbnrnye.. nk suh papa minat bidang photog.. so that leh la amik gambar kami anak beranak banyak2,.. kekekekek
3. aku nk kumpul dana beli beg coach.. pastu harap laki aku, leh menderma sejumlah wang bersamamu utk diriku ni...hihihi
4. aku nk beli mesin jahit.. - tp ni mcm x berapa nk sgt... haha

with luv, mama misha