Tuesday, December 6, 2011

sedetik lebih

salam...

saje nk share lagu ni..
by Anuar Zain

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu


Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

--------------------------------------------------------------------------------------------

Arghhhh... stress aku nk pkirkan hala tuju mane aku nk letakkan anak aku ni... nursery or bs.. 2-2 tak sanggup.. ade tak bs yg sebaik mak aku.. ye mak aku bs, jaga budak belas2 org dah.. tp bukan in one time la..paling besar dh kije dan beranak pinak..

Mak dh ok sket skrg.. mebi dh makin serasi dgn ubat.. mak pun dh x down mcm dulu.. ye lah, tetibe disahkan ade darah tinggi.. dia mcm down.. tp aku explain, tu penyakit biase, sume org baya2 mak pun ade.. makan ubat and control makan.. insyaAllah, leh baik... bukannye terus kite x leh menjalankn hidup mcm org lain.. boleh jek, tp ade ubat la.. tu jek.. so mak dh calm down.. dh ok dh skrg.. luckly aku duk dekat ngan mak.. leh la ngk2kn..

Luckly jugak, my kekanda keje sendiri.. so ade time utk jaga anak.. TAPI, hw time flies, dah nk masuk sebulan laki aku jaga anak.. alhamdullilah.. 3 hari dia masak, 2 hari bubu mekdi.. 2 hari masak balik.. ok la tu papa.. hikhikhik.. thx sbb nk jaga anak.. :)

Tapi, aku rase mcm aku sekat kebebasan laki aku.. keje sendiri banyak kene keluar, jmpe org.. ngeteh.. bincang, discuss, caru lubang bisness.. alhamdullilah, dok umah pun, ade kawan yg masih call, tnye kabar cume kegiatan laki aku terbatas, kadang2 dia bawak jek cha.. hikhikhik

So rasenye kalu mak lum recover sepenuhnye, aku mcm la.. macam jekk nk cari nursery/bs utk anak dara ni.. tapi masalah nye budak yg nenek jaga, paham2 je la manja dia mcm mane.. kt umah xde sape penah marah/larang.. karang kt tempat org, kene marah, makan/tdo/main ade time.. jem la anak aku.. mesti dia stress kan.. murung plak jadinye.. kalu kene cubit ke, marah ke.. alahai... anak aku dh besar dan dh ade akal sendiri.. kalu dia pecahkan pasu labu sayong umah macik bs cam ne.. kristal2 ke.. kalu kt umah sume dh xde.. kasi kemas.. x kn aku nk suh org yg bakal jaga anak aku kemas umah dia.. sbb budak lain ok jek.. xde pun usik2 barang perhiasan.. (^____^)

Sesuatu yg tak pernah aku pikirkan selama ni.. patut la, mak2 leh mengalirkan air mata mase 1st time nk antar anak g nursery/bs.. aku baru nk alaminye...

Misha boleh kan..mama cari achik yg baik2 jek utk misha eak.. muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dan doakan wan cepat sihat, leh jaga misha.. misha dh besar kan, leh tolong wan amik pempes, kemas bantal, kemas tilam, sket ari lgik wat susu sendiri.. ecehhhhhhhh...

k la.. saje jekkk nk taip isik hati ku ini..
tata

2 comments:

Muzel Zay said...

mcm2 kene pkir kan..hmm..xpe2..mudah2an semua nye brjln lancar yeh..muahh utk mica gak! :-)

cira said...

ye la muz..fening... fening..

btw, thnks singgah bace.. :P