Wednesday, December 7, 2011

Penangan Tudung Fareeeda..

Salam..

Hi semua...

Pernah diceritakn dulu kegilaan aku terhadap tudung spesis ini.. bermula dgn 4 lai kan.. membiak jadi 9 helai.. tp in total skrg x yah la aku sebut eak.. ^_____________^

Mula asben aku marah, sbb tudung ni agak costly.. mmg pun.. bukan main agak2 jek.. tapi betul la org ckp, kalu dh suke, pejam mata x beli pape.. beli tudung jek... beli baju anak pun dh x lajus mcm dulu.. dlm kepala aku ni asyik pkir tudung..tudung.. tudung.. hebat tul penangan dia.. smpikn aku dh berjaya menguda kawan aku.. sarah + dang anum.. diorg pun gila dh mcm aku.. tp diorg baru gila, so design diorg banyak yg latest compare ngan aku..kehkehkehkeh..skrg ni diorg lagi banyak dr aku taw.. yg bestnye rumah dekat ngan butik.. so bila2 mase leh terjah... aku mampu mengirim je la kalu ade duit + design yg berkenan dihati.. :)

Tapi yg bestnye, dh ade 2 lai aku let go... mmg x pki or baru pki sekali.. then laku plak tu.. best.. best.. sbb kadang2 kaler yg kite nk let go tu sebenarnye howt kaler..of coz la aku jual murah sket.. tp ok lah... asalkan x semak mata aku ngk.. lawa tp x leh pki.. reason : pendek + pendek.. hihihhi

Skrg ni, terjebak kt saiz xl.. ok la.. suke aku labuh cantik, but a bit mahal dr standard size.. ade sorng kak seller ni, aku perasan 2 lai beli dr dia, tudung dia labuh bawah paras dada, x same saiz dgn yg aku beli kt butik atau seller lain.. mebi dia custom made nk labuh sket, so that aku x yah la beli yg xl tu... hikhikhik... jimat wang ringgit.. tp biase lah, mmg manjang abes je if akak ni upload...

add FB kak lang : Fareeda Warnaceria.. :)

Ade sorang member UB aku ni plak.. kalu korang beli mesti dapat brooch.. matching dgn tudung yg korang beli.. eventhough aku baru selai beli dr dia.. tp dia baik je.. melayan ..dia pun x emo sgt.. i like.. (serius kalu jadi pembeli, kalu ngk seller asyik post kt fb emo2.. kite jadi mcm 'takut' nk berurusan.. so aku akan pilih seller yg cool2 sajek.. peace... opss.. miera ade jual hanger jugak yek.. antara yg murah kt online pernah jmpe.. rm15 (10 pcs)..

add FB miera cumel lote : Cyrus Amiera :)

Ha... akak sorang ni plak comey jek.. umah dekat ngan aku.. aku shopping fareeda xl dr dia lah.. so aku leh walk in jek.. tp masalah nye bile walk in ni, book satu.. balik bawak 2 lai.. huwaaaaaa... pandai tau akak ni guda aku.. dan aku baru tau akak ni mama 3H.. mama blogger jugak.. hikhikhik... so sape2 yg dok skudai leh la shopping ngan akak ni.. :) ade jual hanger gak.. pun rm15 (10pcs)

add kak ni : Fareeda Arena D'Boutique

Entry ini juga didedikasikan pada my very 1st fareeda scarf seller..  aku beli dr sorang sis yg tinggal kt putrajaya..tp dia jarang plak ade stock.. murah je aku beli dr dia mase raya ari tu.. yg latest ni dia ade upload design baru, pun paling murah antara yg lain.. syiokk.. tp biasa lah, yg murah slalu abes mcm pisang panas.. hihihi

add dia : Almahijjaz Butik

ade ramai lagik agen fareeda yg ade kt FB.. korang just taip fareeda jek, bersusun list name yg keluar.. hehehehe.. pelik tapi ajaib taw, kalu fav seller ni, skali dia upload, berebut2 org book.. kalu dpt book, sebagai pembeli adalah satu kepuasan.. best ssgt.. hikhikhik.. gedik gila.. :P

owh ade sorang lagi..

sis ni cumil jek.. dia pun cool jek.. x penah berborak pun.. nad kalu skali upload mmg banyak gebabom.. 47 new photos la, 70 new photos la.. tp jarang la ku berjaya.. penaah beli 2 lai jek dr dia.. hikhikhik.. rambang mata taw..pernah aku dh cuba booked, then rasenye aku yg 1st, tp dia ckp booked by somebody else... sedeynye.. dia ckp dia akan restoked utk aku.. aku baru 1st time nk belikn mak aku, dh jadi mcm ni.. sedey wooo... then dia kotakan janji.. selang beberapa hari, dia dapatkn selai utk aku.. happy sgt.. :)

add nad : fareeda NadiaAyu

sorang lagi, cik pepel ni.. jarang upload.. kalu upload pun sket jek.. tp murah taw.. ade penah dapat beli 2 lai (soffiya 3 layer + mawar tone) just rm205 jek.. aku mintak disc lg rm5.. lajus je dia ckp ok.. suke... :) so sbb cik pepel baik, sy dedikasi kan entry ini utk cik pepel.. hikhikhik.. mase tu time sale gila2 raya dulu.. syiokk taw.. hihi

add cik pepel : ungu purple closet

eh mcm banyak saje seller yg ko dh beli ni mama mica.. patut la asben menjeling2.. hikhikhik.. ok lah, sudah stop sejak dpat idaman hati last week.. stop smpi ujung tahun ni yep.. peace papa... :P

tp aku puji la servis semua agent2 yg pernah aku berurusan, semuanye cepat.. quality tip top.. parcel pun lawa x kemet teruk.. teruskn usaha anda.. kami sentiasa menyokong.. peace.... :D

note : pada sape2 yg saya tak highlighted kt sini, bukan awak x best tapi mebi x pernah berurusan atau baru selai.. so xde berapa ade bonding.. tp sy tetap cuci mata kt Fb korang.. wajib!!

sekadar gmbar hiasan :D
k la semua.. panjang lebar dh aku menaip draft dr malam..
tata.. muaarrhhhhh

8 comments:

Totie@Tomy said...

lawa2 ar tudung fareeda ni...

sharEna said...

pergh..semua tudung tu koleksi ko ek? power seyh...sian mica hahaha

cira said...

totie - tu la awak.. gile dh nih... siap mimpi2.. hakhakhak


ena - semua ke.. ke tak ek.. ke semua eak.. hikhikhikhikhik.. misha kene berkorban utk mama jap.. hikhikhik

nanonano said...

jeling2 kat besan,
xde ke yg dah bosan pakai dlm byk2 tu??
*kelip mata laju2*

Muzel Zay said...

ira..rekomen satu tpt yg paling bagus and size yg ttup dada..eheh.. nk cube ahh.. tq :-)

Muzel Zay said...

Ira..rekomen la mana2 blog yg jual tdung ni fareeda nih..ke kt fb jek?? Ade mase jengah2 la kt blog sy yeh http://mysecret-muzel.blogspot.com/ :-)

cira said...

besan.. xde lah.. yg xnk selendang.. tp dh jual... :D

mus.. :)
awak add kt fareeda warnaceria taw.. dia punye saiz standard, mmg labuh sket dr yg lain...

blog xde.. slalu agen kt fb jek.. ataupun direct butik...

armouris said...

lagi info tentang tudung - Cara Mudah Pilih Tudung Untuk Dipakai