Thursday, December 29, 2011

Masam2 Manis 2011

Salam...

2011 bakal melabuhkan tirai very soon.... kirenye kalu ngk wayang tu, tgh kuar subtitle la.. org pun dah start kuar, lampu EXIT kt pintu keluar pun dh menyala... hihihihi

1st thing yg menjelma kt fikiran ni, umo.. umo dh semakin meningkat.. 30 sen sudah.. alamak chaa, mama dh kurang muda lah... cer cha ngk, ade kedut tak.. ^____^.

Dalam tahun ni, ade yg gumbire, ade gak yg tak berapa gumbire, tp alhamdullilah, syukur masih dapat menghirup udara di bumi Allah SWT ni bersama insan2 tercayang... :)

2011 being so nice to me.. syukur.. :)

FEBRUARY - Anak dara dapat kaki.. Alhamdullilah berjalan didalam usia 11 bulan... Mama bz in preparation of misha's birthday.. wat sorang2, mcm ni la.. hukhukhuk..

MAC - Antara yg manis, sweettt sesgt (hahha), ialah organise BIRTHDAY PARTY utk anak dara ku.. Ya Allah, penat lelah sume berbayar lepas ngk semua nye berjalan as planned.. sengkang mata jugak aku wat pagi2, sbb misha tdo kul 12 - 1pg paling awal.. huhuhu...ni antara wishlist aku this year.. syukur ssgt2... dapat buat.. eventho x de la sebuah party yg havoc sgt, tp aku puas.. :)

APRIL - Kejayaan kami mendapatkn HOME LOAN dgn cume mengguna name aku as peminjam juga merupakan memory sy sgt manisss.. bayangkan 7 bank kami menapak.. cube 1 bank yg approved 90% loan kami, even loan x include lawyer fees n MRTA.. (sape2 yg nk wat loan pls include siap2 yep), reason x masukkn, sbb if masukkn automatically x lepas loan tu.. Allhamdullilah, now dh 3 bulan start bayar... :)

Tapi ade jugak berita sedeh pada aku, anak dara kene air panas kt kaki.. akibat leka si mama dan si papa.. ye ke leka... :( nasib baik dh sihat dan x meninggalkn kesan parut.. syukur padaMu, Ya Allah..

MAY - Bercuti dgn opismate n family ke Desaru.. soooo happy... pasni wat jauh sket eak... Melaka ke, PD ke... hihihi ..semua org happy, kenape?? masing2 tau jawapan simpan dlm hati.. ngehngehngeh

Bulan ni juga merupakan meraikan cinta... Anniversary yg ke 2.. sepatutnye g lepak2 kt A farmosa, Melaka for 2 days, tapi kebetulan anak angah nk kuar the same day... Syukur, Naufal di beri name.. lengkapkan sepasang cucu mak ayah.. so Anniversary mak long/pak lonng = Birthday pak long = Birthday Nopal.. soo x lupe.. :)

AUGUST - Happy ramadhan .. Papa bisnes pasar ramadhan.. Masyuk la jugak.. Even kos modal mmg tinggi, tp laki aku ckp, ni harga pengenalan..Tahun depan ade rezeki, kite berniaga lagi.. :)

Tetibe jatuh cinta pada tudung Fareeda.. abes sume tudung aku superseeded.. Smpi skrg masih gila.. Sape yg kenal aku, tau la mcmmane.. hihhi

SEPTEMBER - Selamat Hari Raya... :)

Keredhaan papa bercuti ke SABAH pun salah satu cerita manis dlm idup aku.. tak tergambar gumbirenye aku sbb berjaya pujuk dia.. tapi langit x selalunye cerah kan.. firefly dh wat restructuring so sume penerbangan ke KK adalah dibatalkan.. hancur luluh hati aku.. laki aku ckp, dh x yah... nnti2 pkir lagik.. sentap aku dgn FF.. payment pun dh refund.. buat beli susu ngan pempes pun syiokk kan.. lalalalalla.. owh... ini dh masuk dlm cite yg tak berapa nk manis..:(

Pesta Konvo.. Misha ilang di tgh2 org ramai.. Gilee.. Macam nk mati aku rase.. 30 minit kemudian bru jmpe... dr saat itu aku janji, kene xtra care pada anak aku yg mulut pendiam ni.. Syukur ya Allah, panjang lg jodoh aku dgn anak.. ^____^.. Mcm xnk g lagi pesta konvo.. fobia..

NOVEMBER - Arup nk wat bisness jual kain.. suh aku cari supplier ngan pilih kain.. settle semua, dia fund modal dan start kumpul kain.. bulan 12 baru g amik.. punye la lame akak tu simpan.. hihihi
now dh beroperasi dh pun kt FB..korang ngk2 la yep.. hihih

DECEMBER - Bulan yg agak stress.. mak aku sakit.. aku stress sbb aku sedih.. takut.. :( .. syukur Alhamdullilah, mak beransur sihat.. dan makin sihat.. bacaan semua dh reduced... in fact, ari ni mak x bg arup jaga misha.. dia nk jaga.. dh 3 hari mak masak.. hikhikhik..

dlm mase mak sakit tu, bnyak pengajaran aku dapat, belajar masak, lebih spend time berdoa.. doa..doa.. , lebih rase tanggungjawab.. seb baik aku duk depan umah mak.. angah pun duduk dekat.. so sgt boleh jaga mak.. alhamdullilah.. rase x sanggup plak nk pindah... the best home sweet home that i have now.. :)

k la... cukup sudah setahun berita penting yg nk aku sematkan dlm blog ni..
actually banyak la berita gembira yg patut aku bersyukur.. Alhamdullilah.. dapat bonus.. $$$$$$... masyuk la jugak...laki aku belikan handbag mahal 2 ketul, (tp mebi x biase2 je pada org lain, pada aku mahal dah ni.. huhhu), beli G tab..papa dpt keje...etc.. tahun ni banyak kali gak la g KL.. tp kete tu mcm lepas smpi KL jek.. bila la nk g jauh sket eh papa.. arup ckp, 1 hari kete ni lepas g Penang gak.. tggguuu je la masenye.. :)

ok.. tata semua.. jmpe UJUNG TAHUN atau TAHUN DEPAN.. hihihi

3 comments:

mamaelly said...

eh kita sama eh... three series next year..tak pe..orang kata masuk 30an ni akan bertambah jelita kan..hihihi

ei said...

babe..ko wat home loan dgn bank mne ek.. blh loan just 1 name je ek bg yg da kwin..plis advise me..tq ira..hehe

cira said...

elly - aminnn.. heeee... kene cari collagen la nk tambah jelita ni.. :P

iza - nnti aku wat entry utk umah eak... hihihi