Sunday, September 11, 2011

Raya tahun ini ~ 2011

salam..

raya dh 2 minggu baru nk cite.. apo lahh.. bukan apeee.. cite raya sbb kami tahun ni tak beraya sgt.. tp berjalan sakan.. smpi kl sbb antar dikda.. penat wooo, cuti abes dlm kete sajekk.. hihihi..gmbar raya ade kt camera dikda, dikda bawak plak g kl without transferred to my external h.disk.. ^_________________^

ni route kami tahun ni..
jb --> rengit --> n9 --> jb --> rengit --> jb --> rengit --> n9 --> kl -->jb..

yeahaaaa.. sakan kn.. abes seminggu cuti akak taw.. tp xde la banyak umah g beraya.. to date, baru 7 buah umah.. collection misha pun x memberangsangkn sgt.. share terbesar pun dtg dr family sendiri.. hehe..

tapi, ape-ape pun, alhamdullilah aku dpat beraya bersama keluarga tersayang.. tahun ni merupakan tahun ke3 aku beraya sbg isteri dan merupakan raya ke2 buat misha..

sehari sebelum raya, misha dpt 'adiah', dapat benjol kt dahi.. siannn dia.. melalak mcm ape.. aku mmg la cuak, sbb mase tu aku je ade kt umah.. misha terjun dr sofa.. aku kt dapur, usually dia x terjun.. acah2 ajek.. tp ari tu terlepas kot.. sejak dr kejadian tu, bukan makin takut, makin terror plak wat terjunan.. positively aku harapkn, 'senaman' tu leh watkn kaki/otot dia kuat.. amin.. :)

balik kg, misha behave jek (ye ke? kikiki).. tp akan diluar kawalan kalu dia jmpe tangga.. almaklum laa, umah xde tangga.. kt rengit pun same.. tau2 dh kt atas.. tp mase turun, seram sket.. sbb dia melangkah mcm org dh besar.. so far, x penah turun sendiri.. aku pun berdoa, biar misha berpkir panjang, sblum wat keputusan.. kekkekekeke

sepanjang raya ni ade la lebih 100x kot dia turun naik tangga umah kg ngan umah rengit.. leteyy wooo... pegang xnk lansung.. last2 mase kt umah gadong, siap 3 org stanby kt tangga, ayah aku, pakcik aku + laki aku.. stanby jgn jatuh.. cepat la umah kami siap.. ade tangga, so pas tu anak aku xde la jakun sgt.. kihkihkih..

pasal makan plak, misha beraya sungguh, sume mende aku bg asalkan dlm instinct aku, x boleh membuatkn perut dia meragam.. suke betull dia.. tp air masak mmg slalu kene re-fill.. kalu tak, serba x kena dia.. kering tekak dahaga.. mcm org tua jek.. huhuhuhhu..

asyik cite pasal misha jek.. meh cite pasal aku plak.. oleh kerana x beraya sgt.. maka banyak la baju raya yg x pki lagi.. tudung raya pun berbaki 3 lai lagi x rasmikan... nnti aku susun atur balik jadual, nk pki g open hauss.. :P .. raya ke 4, jmpe anum kt kfc, simpang renggam.. syokk woo... anak2 dh besar... kenal dang hanum, since kami lum kawen lagik.. hehehe.. tahun lepas jmpe waaz, kt kfc, jusco tebrau.. usia perkenalan kami ber3 same jek.. :P.. diorg ni kawan yg jarang berjmpe, tp ari2 berhubung..besar pengaruh diorg ni dlm idup aku.. wakakkaka.. ade lagi 3-4 org yg se'spesis' ngan diorg ni.. harap2 la kawan smpi tua yep.. peaceee!!!
cha berbaju kurung..
boring je cite aku ni.. ^_____^. malas nk wat diary hari raya.. sbb banyak berada dlm kete jek..
k laa... selamat hari raya semuaaa.. muarrhhhh

1 comment:

amendvinfo said...

orang Rengit, BP ke?