Wednesday, August 24, 2011

Tudung raya

salam..

pastinya semua pun tgh berpusu2 merebut masa yg tak kurang seminggu ini, utk memenuhi persiapan hari raya kan.. kalu org key yel, g jalan tar.. kalu org jb g mnee? angsana laa.. kalu x g angsana, x rase meriahnya nk sambut raya.. hikhikhik... even aku x beli pape pun.. asalkan dpt jalan2..hukhukhuk

note : tahun ni x g angsana lagi bulan puasa.. plus x buka pose kt luar pun lagi.. ^___^

aku plak mostly beli tudung online.. sengal yg amat rasenye... mcm la xde kt jb ni.. tp mmg xde... :P aku try call stokist yg namanye listed dlm fb fareeda, tp org tu bilang, salah number.. kesian aku kan... terus la order selai.. bila received.. lawaanye, wangi plak tu... terus jatuh cinta... order lagi selai.. pastu selai lagi.. end up selai lagi.. cukup la 4 lai utk raya ni.. aku order dr seller yg berasingan, so rugi sket kos postage.. nk wat camne, kaler yg available xde pada seller yg same...

note 2 : aku suke effort yg agent fareeda ni buat, ke3-3 seller yg dh smpi letak dlm bekas kek 1kg tu... gud job so that kain x rosak, awning x kemet... :)

semua parcel dh smpi except for yg selai ini.. dia mentioned yg 'Item to be collected at Counter Delivery'..so sad.. maksudnye aku kene amik sendiri kt pusat pengumpulan pos laju la nih.. call umah, adik ckp xde slip.. sbb x sabar2, aku call pos laju... ni la sedikit sebanyak perbualan kami lepas bg salam bagai...

aku - sy nk tnye la, sy check tracking number and mentioned Item to be collected at Counter Delivery.. tu maksudnye ade kt sane eak tp kt rumah xde dapat ape2 slip pengesahan pun? (gila x profesional aku ni.. kikiki)

abg pos laju - awak check kt nee?

aku - internet.. (mestila intenet kannn.. aishhh - ckp dlm hati)

abg pos laju - bg number tu sy check kan..

lepas bg dan dia check..

abg pos laju - haa, barang tu ade kt sini la.. ape dlm tu? nk pki raya ke?

aku - tudung... a ah mesti la nk pki raya...

abg pos laju - barang tu ade sbb ari ni kan banyakk sgt brg sampai..

aku - ohh.. ok2..

abg pos laju - mahal ke tudung tu?

aku - errrr... (apsal la abg ni.. aku dh feeling2, dia nk songlap ke ape ke.. tak baik kann aku ni tp aku dh risau sbb dh terbagitau ade isi kandungannye.. )

abg pos laju - insyaAllah, esok la diorg currier.. esok petang dpt la.. kalu x dpt call balik..

aku - thx..

actually baik sgt budak ni, sbb layan aku.. thxx... sbbkn, sebelum2 tu aku call number lain, haram x angkat pun... thx abg pos laju... harap2 dh smpi la by petang ni .. amin.. :)

ni la tudung nye tu... baju aku banyak hijau.. so gedix la beli selai.. hikhikhik

harapnye jelita la aku d pagi raya.. kuikuikui
k la.. tata.. muarhhhh..

No comments: