Thursday, August 11, 2011

sudah 17 bulan = setahun 5 bulan

salam...

alhamdullilah... jantung hati intan payung pucuk kolompang aku ni dh meningkat umurnya sebulan lagik.. syukur .. syukur.. membesarkan menjadi anak yg membanggakan agama dan keluarga ye sayang... amin.. :)

opss.. hemo plak hemak ni.. cite pasal progress fizikal..
~ berat rasenye x naik banyak pun.. or tak naik lansung... tp xpe la as long as x turun kan.. huhuhuhu..
~ yg bertambah panjang adalah rambut.. chaaa,, x sabar mama nk ngk rambut misha panjang smpi blkg badan.. yep... aku berhasrat nk biar rambut dia panjang... nnti leh tocang kan..
~ yang bertambah banyak plak ialah gigi... smpi mama pun dh x kira.. rasenye dh 16 batang kot.. tp silalah rajin gosok gigi... rasenye dh berlepek2 ubat gigi tu cha telan.. nk gosok x bg...  tp mama pun terror gak, mase dia melalak tu, senang lagi aku gosok sental2.. hihihi

misha skrg sgt ngade2.. as cucu 1st, masyaAllah kadang2 aku gerun ngk mak ngan ayah aku manjakan dia.. ayah aku sanggup berlari2 sorok nk kuar bilik g keje, takut mica nampak, kalu dia nampak alamat melalak satu jalan tu dgr.. kalu ptg2 tu atuk ajar dia bawak jalan2 naik motor, cik kak tu dh syokk plak kn tetiap ptg naik motor, pantang atuk balik keje, tunjuk kunci motor.. bukak pintu terus diri atas motor... skuter kn ade tempat letak kaki tu.. cantik jeee dia diri.. atuk yg penat balik keje, ni bawak la round2 smpi kedai.. naik kn kuda yg bunyi2 tu.. x cukup skali.. harus 3-4 kali.. atuk melayann je.. bila smpai umah, xmo turun motor, pusing seround dua lagi... atuk x mengeluh pun... asyik ckp, sayang atuk... cha pun ngade2.. asyik kiss atuk je, ngk tv pun sandar atuk.. hihi

klu mak bapak dia ade, baru la servis beralih arah.. hihihi

ngan mak plak... mak aku slalu risau dgn pemakanan misha, kalu aku keje dia masakan utk misha.. kadang2 ade 2 lauk, nape mak? tnye aku... td misha x makan sgt, mak tukar lauk lain.. aiyokkkk budak ngade2 ni...bila aku ckp misha suke makan bubur kt kedai A.. esoknye mak dh suruh ayah g beli plak.. kikiki.. anak aku panas sket je, mak dh call aku suh bawak g klinik.. aku pun gelabah tipun papa, x smpi 5 minit, call balik.. x la long, td baru bgn mcm panas sket.. skrg ni dh sejuk.. kikiki.. mak nihhh.. :)

agaknye betul la org ckp syg cucu ni lain kan... berlebih2 betull.. tp alhamdulillah, layanan tu untuk anak aku.. :)

k la tata.. happy besday yayang... muarhhhhhhhhh..

2 comments:

eRaY said...

elleh shera....x yah jeles kay..sbb dulu pun ko manje tahap gaban gak kay...:) jgn buat2 lupe

LUTH ^_^ LUNA said...

bukan parents ko pun manjakan ko juga ke? tapi elok je besar jadi anak yg igt jasa org tua+sayang mak ayah...so don wori la..mica lahir dari benih yg baik2...insyallah manja2 pun x pe...