Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan

salam..

Ku mengharapkan Ramadhan, Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui, Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah, Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu, Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Ni bait2 lagu Harapan Ramadan by Raihan, entah kenapa setiap kali mendengar lagu ni, hati aku sedey hiba.. mengade jek kan.. hukhukhuk... 

Alhamdullilah, sekali lagi dapat aku melalui bulan ramadhan dgn insan2 tersayang.. tp dgn situasi yg berbeza.. Kak ngah dh ade jb :) tetapi dikda plak yg bersahur , berpuasa dan berbuka puasa sorang2 kt sane.. ye, mmg ade kawan, tp still lain kan.. td dia msg nk Milo mak.. :( aku xleh cite kt mak tu, meleleh air mata mak aku nnti.. hikhikhik...

Tentang harapan ramadhan aku, aku berharap sgt2 yg aku dapat masakkan sahur utk maaruf, sbb aku x dapat masakkan juadah berbuka utk dia.. since papa kn niaga kt pasar ramadhan.. 1st task dh settle, td berjaya masak even bgn lambat sket.. gegas2 aku masak cam tgh jogging.. so take note, esok masak nasi terus yeee... sahur tadi laki aku rikues sotong masak kicap dgn bendi goreng berlada plus udang..tak tau la sedap ke tak eak, tp laki aku mintak masi nk tambah.. aku pun bg nasi aku, since aku pgi2 camni x berapa nk lalu makan.. :P

lagi satu besar harapan aku, supaya bisnes maaruf dapat sambutan, biar dia gembira.. aku suke kalu ngk dia puas dgn ape yg dia buat.. nnti aku pun dpt la habuan sket... kikiki.. gud luck papa, semoga dia gembira dgn ape yg dia buat, even org slalu usik2, sebut cam ni. air... air.. airr. airrr.. airrrrrr... (jerit cam org tgh jual air.. hhhihihi), i'm ur supporter k.. 

last but not least semoga kami sekeluarga dapat menjalankn ibadah puasa dgn sempurna.. amin..

selamat menyambut ramadhan all my Muslim frens.. :)
 
k la.. tata

p/s - xde cite pasal mica pun.. hrrmmm... tolong bg kerjasama je anje... hikhikhik

No comments: