Friday, August 5, 2011

ragam pagi misha

salam...

seperti yg kawan2 tau, atau ade jek yg tak tahu, dh nk dekat sebulan kot aku pindah depan umah aku..makanye, proses penghantaran misha ke umah wan dia amatlah pantas dan tuntas.. akan tetapi, aku ingtkn makin sonang kojo.. TAPI cik kak tu lagi banyak akal.. lagi dia namo turun dr dukungan aku sbb nye boleh dikatakan seharian suntuk dia x naik kete berjalan.. ye lah, kalu umah lame, ade la masuk kete jalan sket dlm 5 minit smpi umah aku, skrg ni nan hado...

as usual, malam2 kami bawak la dia hidup udara segar jalan2 naik kete ngk lampu.. utk mengumbirakan hati si kecil ni... laki aku pun skrg rajin amik misha bawak balik umah.. dulu2, mak aku ckp 'jgn lama2 ye rup' wkakaka mak aku x caye kot.. tp lately ni ngk misha safely arrived kt umah mak aku dgn jiwa yg gumbira, mak aku pun dh x kisah.. mak aku cume takut papa x pandai handle anak.. :P

pelik taw anak dara aku ni, kalu duk ngan bb sitter xpe la nk ngamuk camtu kan, ni ngan wan sendiri... wan tinggi suara pun x de.. sume yg dihendaknye dibagi.. manja terlebih.. tp still budak2 mesti tau mak dia nk naik kete dan akan tinggalkan dia... macam2 cara dah, aku ngan mak aku buat... nnti jalan dlm mase seminggu je, nnti kami cube taktik lain.. contoh taktik yg dh dibuat, jom ngk meoww, bukak bbtv, ngk upin ipin, ngk ayu (anak jiran selepah umah), ngk aina (anak jiran belakang umah), mak aku pki tudung, mak aku pki baju kurung konon2 nk jalan.. sume ni berjalan lancar dlm mase seminggu cam tu jek.. nnti lame2 dia perasan yg tu taktik mama dia nk suh dia leka.. kihkihkih.. tapi kalu ade org lain kt umah, dia jeles sket.. tercelit je celah mak aku.. tau jelesss.. kihkihkih.. tp normally kejadian melalak ni kejap je, bila x nampak kete, dia pun diam...

cha, cha... kalu mama x keje, camne nk suping beli baju bajan awak tu.. adesss

tapi 2 hari ni lagi kronik.. semalam dia menangis meraung2, papa bg chance bawak ikut aku.. ok dlm kereta gembira bukan main, berborak je ngan aku... hari ni, she's do the same thing...  melalak meraung2.. nanakk nanakk... mak aku kate pegi jekkk, mak ckp, semalam dh ajar, cam ni laaa... sian mak aku layan misha yg meronta2 tu.. last2 papa kate ok jum.. harap isnin depan dia dh lupe..

budak musyuk yg gumbira dpt jalan pgi2 
boleh pulak bila aku suh dia salam mak aku, dia stop nanges pastu salam skali dgn babai lagi... terus gelak2... adess... main2 tau mica nih... pastu smpi opis aku call mak, then mak ckp, balik2 je masuk sendiri senyum2 mintak susu, terus tidoo... alahai misha, esok wiken kite g ngk papa kt param eak.. misha jerit airr.. airr. airrr.. taw yayang.. hikhikhik

anak korang camnee lak? hihi
k la. selamat menyambut ramadhan yg ke5 kawan2..
tata

No comments: