Tuesday, August 16, 2011

persiapan raya

salam semua..

pejam celik, pejam celik.. dh 15 ramadhan.. alhamdullilah... mood raya dh mula datang.. kuih2 raya yg aku order pun lg seminggu nk dapat.. baju kurung dh settle dh.. cume ade 2 lai lagi yg x jahit sbb org x sudi..keh keh keh.. boleh je kalu aku guda akak tu lebeh sket.. tp nnti la pas raya, sbb kalu antar skrg dia rush buat, hasilnye x begitu memberangsangkan.. :P

last week muka gembur2 baju misha..nk start basuh skit2, kalu tak pengan papa ngk.. ngeh ngeh ngeh .. ade beberapa lai x smpi lagi, tp xpe, bukak antara baju penting pun.. opss.. ade jugak 2 lai lagi dr mak datin sarah.. juga brooch raya.. sian aku x dpt lagi, kawan2 aku dh goyang2 ngan brooch masing2.. kekeke

hasik kelik kelik..
ni partly aku kumpulkan, malas nk suh akak tu post sket2.. padahal sket jek kan.. tp asyik name aku jek naik..wkakaka .. nampak tak ade baju blogger juge.. pada hari parcel dr k.syu ni received, sepatutnye ade 2.. kasut papa ngan baju bajan misha, so aku pun suh pos 1 ke umah, 1 ke opis.. sendiri buat, sendiri takut nk received.. ekekke.. pasla kasut papa, tu kire hadiah anni la kan... sian dia, aku amat jarang, belikan papa ape2, bila aku tnjuk kasut ni, kenan plak dia... kenan sgt2 plak tu.. dh x pki x sempat raya..

misha tak mo pki sandal tu.. keras lagi kan.. nnti nk suh dia gigit la, misha kn suke gigit sliper.. ^______^... ni gmbar misha kene paksa pki dress ngan sandle raye.. :)

alhamdullilah, part misha dh complete, tinggal nk paw papa kasut jek.. papa peliss eak.. tuk papa biase la... dia sume pun x nak... xnk sudah la ye... asalkan baju melayu aku dh wat kn sepasang, dh kira raya dh dia tu.. ingt nk belikan t-shirt la.. tp harusla tggu gaji... mak dh pokai ni..

skrg ni aku gila ngk tudung plak..laki aku ckp, pas satu.. satuu... seb baik dia ckp camtu, sejuk hati.. kalu dia terus ckp xyah beli, sedih gak hati.. aku berkenan ngan tudung fareeda..nyata jelita.. pee wit.. jelita la aku kalu pki raya nnti.. ekkekekke.. baru beli 2 lai.. lum leh kire ade collection lagi.. mahal la tudung tu... mcm biase, kene tggu gaji kalu nk menambah... :P

nnti kene gak feeling2 raya, g JJ ke, ariani ke.. belikn tudung mak, belikan alas meja baru.. langsir x de nye tukar, umah aku bukan ade org dtg pun... aku pki langsir umah mak aku je.. nnti basuh lawa la balik.. kitebeli langsir mase pindah umah baru la ye... lameee lagi tu... hihihi

sebagai penutup, aku jmpe gmbar ni dlm hphone laki aku.. see, misha ade car seat... present mase aku bersalin.. tp dia namo duduk.. skrg ni, kalu aku xde dia dok diam2 smbil pki seat belt.. behave sgt.. masuk je aku dlm kete, terus ubah perangai... xpe la.. ape2 pun, mama tetap sayang awak.. namo notty2, nnti mama bg adik karang.. ngeh ngeh ngeh
last year, mase nk g buka pose kat luar..
oh, i miss moment buka pose kt luar.. sejujurnya tahun ni sekali pun xde buka kt luar, maklum la papa niaga kt PARAM.. sambutan alhamdullilah.. leh la paw tudung fareeda selai.. ops.. mama tumpangkn kasut clarks misha sepasang eak.. kuikuikui

k la... tata..

No comments: