Friday, August 26, 2011

Cerita satu malam

salam..

Alhamdullilah... kite dh nk raya kan.. yea yea... syukur, masih lagi akan beraya bersama insan2 tersayang... schedule balik kampung mebi slightly change tp rasenye papa akan buat yg terbaik utk semua.. insyaAllah... harap2 aku dpt beraya mcm biase... amin.. tapii... if bebetul mmg xleh, aku redha menyambut raya bersama suami dan anak tercinta kn bandar jb ni... meriah juga.. kawan2 aku pun ramai tak balik.. nnti lepas abes keje, kite berdezub balik yep papa... amin... :)

cerita satu malam yg aku ni cerita ni, sebenarnye cerita malam semalam... aku happy sgt sbb dapat buka pose kt luar... bukan apeee, aku kn x penah buka pose kt luar sepanjang bulan pose ni... betulll taw.. sbb laki aku kn niaga pasar ramadhan... tapi semalam dia cuti, penat niaga mebi plus jb cuti..kepada pemenat2 ribena laici papa, harap berjmpe di ramadhan tahun depan yeee... semoga semua puas hati... tp tahun ni harga pengenalan taw... hikhikhikhik (cheh.. memandai je aku.. :P)

kami berbuka kt singgah selalu sajek.. buffet murah jek.. rm20/person.. papa ajak kawan 2 org... sajee.. memeriahkn suasana... misha pun sgt behave... aku dh suap siap2, lepas tu dh azan, aku bg pinggan letak nasi ngan telur + ayam padrik.. licin gak anak aku suap.. gud gurl lil' angle.. :)

jom layan gmbar..
utk en maaruf...
site order
manis-manisan

utk saye..

utk papa

site order plus kawan papa punye

pada aku, okey la utk rm20... lauk banyak ade 40 jenis, tp dia buat sket2... laki aku frust x dpt udang goreng butter... aku ngk dia mcm x top up banyak2... lgipun buat single lane jek.. org Q mcm ape jek... kalu ade buat 2 lane, ok gak kan.. even lauk same... tak pe la,, rm20 kannn... banyak songeh plak.. nk sedap g hotel sane.. :P

mase papa borak2 aku bg main kuda 50sen tu.. tp ko jgn harap la dpt 50sen je... 4 kali okeh... kikiki.. lepas tu nk balik maghrib jap... nampak plak trolli giant.. misha suke gila naik trolli.. stroller yg mahal2 beli xnk naik.. siap rikues nk masuk.. lepas tu nk xnk turun... melalak2 xnk turun.. terpaksa la laki aku bawak pusing2 jap... kikiki
namo turun.. namo.. namo.. siap bontotkn papa lagi..
lepas tu aku guda2 papa ajak g angsana.. laki aku ckp okeh.. plus nk amik jubah tempah ari tu.. woww weee.. lepas isyak kami gerak.. smpi2 sane manusia punye la ramai.. ramaiii sgt.. jmpe gak jiran2 aku.. kikiki.. smpi2 terus g tempat yg dituju...

frust bukan main bile papa ckp jubah aku mcm jubah konvo... ho mai goddd... sampai hati ko eak... lepas tu suh akak tu kecikkn dulu sabtu amik, plus misha nye jubah lum siap.. semalam ko suh amik, ckp dh siap.. aiyohh.. so kite lupakan cite jubah yg menyayat hati itu.. :(

terus g Poney.. saje jek.. betul saje nk cari baju si gendut nopal.. comel2 plak baju boboi2 ni.. kak mica plak lasak bukan main..abes sume baju dia acu kt badan... lari sane sini..naseb la misha murah senyum, kaka kedai poney x marah.. senyumm jek.. tp kalu mama x beli mmg kene sedas dua kot... agagagagaga... pastu belikan legging kaka mica selai ngan baju selai.. yg happy nye dapat beli baju cumil utk nopal.. hihihi

mini shoppaholic!!..
lepas tu, ngk jam kul 10.45, tp kedai x tutup pun.. dgr2 announcement tutup kul 12mlm.. yeay.. jum teruskn perjalanan... terus g cari kasut misha.. mula2 ngk satu kedai tu, mmg xde yg berkenan.. terus g kedai atas.. lame gak memilih dlm 1/2 jam.. tp biase la nk raya mmg dh x banyak pilihan.. rugi tak beli mase awal puasa ari tu... banyak gila pilihan... so sad... tp laki aku insist nk belikn anak dara dia kasut sepasang... wal hal aku dh belikn 3 pasang dh sandle ngan kasut... ok la layann jek..

turun bawah balik.. beli kueh raya kt mak.. dh murah dh skrg ni... mak ckp kueh raya x banyak jenis.. mane tak nye, aku beli tart 4 balang, ayah 4 balang, mak aku 4 balang... pastu ayah aku order 2 balang lagi tart.. mandi tart la umah aku raye ni... tp 2 balang dh masuk perut.. hihi.. semalam jmpe la 3 jenis.. plus carikan mak popia simpul.. nk kembung gak perut aku rase sample.. konon2 nk cari yg tersedap.. hihihihihi

lepas beli kuih muih, patah balik kt kedai kasut yg 1st tu.. ade kasut pink tu lawa.. ade lampu2 lagik.. tp laki aku ckp susah nk matching baju.. mmg pun, tp aku gedikkn lampu2 dia bila misha pijak tu.. xpe yang, nnti mama belikn ek.. tp bukan skrg.. hhihihih.. tetibe ngk kt sini ae 2-3 pilihan yg berkenan.. td ko x nampak plak.. huhuhuh.. ape si misha buat mase kami pilih kasut.. dia g main ngan kasut boy, pastu campak2... seb baik la, kakak kt situ pun x marah. dlm dlm hati sape tahu.. papa pun kemas balik bila misha wat onar.. ihihi

susun balik anak..
lepas dh bayar.. ngk jam kul 11.45mlm.. balik la wess, angsana dh nk tutup ni.. hihihihi, tp masih ramai lagi org dlm tu taw... baju kurung readymade pun lawaaa.. nnti kene g balik sbb nk amik jubah konvo aku tu..^______^

smpi2 umah, mak ingat dh sahur.. padahal aku singgah sbb belikn adik aku mekdi.. bg skali kuih mueh tu.. kalu kt umah aku, abes la misha wat bola... ni la hasil nyeee...
 

sarang semut tu nampak sedap.. harap2 betul la sedap yepp.. :)
utk anak dara mama dan anak teruna mak long.. :)
k la.. semua.. nk siap2 kn keje sebelum bercuti laamaaaa... yeahaaa..
tata dan SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR BATIN... 0 - 0 eak...
muarrhhhhhhhhhh

1 comment:

Aishah Rahim said...

Selamat Hari Raya Cira. Maafkan salah silap kita ye?

Nanti jemput datang rumah tau. :)