Friday, July 1, 2011

Setengah tahun berlalu,

salam...

cepatnya masa berlalu.. dh setengah tahun melewati kita... pejam celik pejam celik nnti rambut pun dh beruban, papa pun dh x ensem... mcm la skrg ni ensem.. haha.. misha pun dh school plus ade ade adik.. wauu... berangankn yg indah2 mmg best.. pergi vacation, shopping tanpa batasan, balik kampung, rehat2 bersama family... ohh indahnya hidup kalu macam tu..

tapi hakikatnya, kene kite kene kerja untuk shopping and vacation.. ngeh ngeh ngeh.. bila pkir pasal kerja, dh melibatkn stress.. kene masuk kursus pengawalan stress la camni.. pasal offer tu?? hmm, nnti kite pkir balik yep, mak ckp kalu boleh xmo sume anak dia jadi tenaga pengajar.. pada aku? i need some new environment, tp xde desprate sgt2 lagi... still in control.. aku suke keje aku skrg.. sukeee... :P

aku paham, papa kerja x tentu masa skrg ni, kadang ade, kadang nan ado.. tp at least dia leh bayar kete, sewa umah, bil2, susu misha, belanja dapur yg x berapa nk berasap tu ok laa.. even x dapat nk janji kan aku percutian yg besh2.. gaji aku?? cukup la aku nk bg mak ayah (patutnye x yah cite.. hihi), segala kelengkapan sang puteri kecuali susu, makan besh2 (kadang2 aku g makan SR mase lunch je, bile papa ajak makan, aku pun wat2 muka dh lame x makan.. ngeh ngeh ngeh)

ok geng, jom kite go trought samaada azam + wishlist aku berjaya tak so far..

dipetik 6 bulan yg lepas.
Azam aku
1. nk lipat gandakan ibadah... nk jadi isteri mithali, nak masak utk papa (azam yg sgt2 nk buat nih)... utk mica, aku rase, aku mithali abes dah.. hihihi - still on-going and in-learning process, blajar xde limit rite... :)
2. nk kuruskan badan... at least macam pas bersalin.. papa cakap.. - juga sedang berusaha, tp mcm xde kesan mendalam lagi.. hukhukhuk
3. nk capai KPI - gold!! atas 70% - baru satu yg dh achieved out to 8.. ok la, yg lain mmg kene tggu end of the year..hukhukhukl
4. nk lebeh berjimat... aku sgt boros... sume mende aku nk beli.. kalu pkir2 balik... duit2 yg barang2 yg membazir tak perlu tu, jumlahnya simply2 leh tunaikan wishlist aku yg no 3 tu... haha - tak dapat la bendung semangat memboros ni..adoii...

ini lar aku rase azam yg sgt2 aku impikan tahun depan..

Angan2 Wishlist aku plak
1. March nnti kn besday mica, angan2 aku nk wat besday utk mica, sbg seorg mama, haruslah nk yg terbaik utk anak.. harapan aku, supaya semuanya goes well.. tp yg paling penting, misha sihat, makin bijak dan makin comel.. aminnn - alhamdullilah.. even kecil2lan, tp aku yakin, misha mesti terharu once she's faham all those things yg mama and papa buat untuk dia ari tu.. :)
2. aku nk suh papa beli camera DSLR.. tp bukan untuk aku, utk papa.. kalu aku punye, nnti aku yg kene pegang.. harapan aku sbnrnye.. nk suh papa minat bidang photog.. so that leh la amik gambar kami anak beranak banyak2,.. kekekekek - x nampak bayang pun lagi.. kikiki
3. aku nk kumpul dana beli beg coach.. pastu harap laki aku, leh menderma sejumlah wang bersamamu utk diriku ni...hihihi - yeay, papa telah tunaikan janji manisnye... my hbag is ondaway to malaysia.. alhamdullilah.. thx dia.. :)
4. aku nk beli mesin jahit.. - tp ni mcm x berapa nk sgt... haha - nk tukar wishlist lain leh tak? exp. nk ipad2 ke.. kekekkeke

so selesai sudah, korang plak mcm mane? bila ngk review session camni, terasa xmo makan nasik 3 minggu.. hikhikhikhik... k la sume..
 
tata

No comments: