Tuesday, July 5, 2011

C.O.T.T.O.N

salam..

July sudaaaa... it's mean ramadhan is coming very soon? dh ganti puasa belum kawan2? aku belum abes ganti lagi.. aduss... asyik training je, bila training ade makan2.. susah nk kawal.. kekek.. tp mmg kene pose straight minggu depan, nk cover lagi beberapa hari ni.. insyaAllah bolehh.. amin.. :)

Tajuk entry ni cotton kan? harusla aku nk cite pasal cotton2 yg aku beli dr kawan2 aku yg baru balik dr vietnam. ade 2 trip taw.. hihi.. diorg pegi dihari2 yg berbeza.. senang cite mmg dlm trip yg berbeza la.
datin (bukan nama sebenar, kikiki) pergi mmg nk beli kain cotton banyak2 dh balik utk dijual manakala intan (juga bukan name sebenar, tp nama timang2an.. kikki) ke sana pada awalnye utk bercuti makan angin, akan tetapi holiday nye dh bertukar menjadi holiday + shopping dimana suping lagi lebeh dr holiday... banyak wes si intan ni borong... syok nyeeeee..

Paling havoc, datin ni g upload gmbar mase kt vietnam lagi.. maka berebut2 la kawan2 aku termasuk aku nk place order.. tp x sempat sgt, since datin upload waktu office hour.. paham2 la fb kt office kn kene block.. eccehhhh... dlm pada tu, sempat la aku ajak tatik ngk, tatik pun mmg berhasrat nk beli lagi kain baju raya since baru ade 2 lai in hand.. tp selai tu mahal wooo..lawa plak tu.. kikikiki..akan tetapi, banyak kain yg aku kenan, kawan aku si anum shoppaholic dh booked.. awal tul.. terus 6 lai.. dia ngan akak dia.. aku pun sempat la amik 3 lai... tp 2 lai tatik punye lar... kelakar tul rase mase ni, jakun tul aku plus kawan aku jual rege kawan2 ngan aku.. syok betull.. semoga korang murah rezeki hendaknye.. amin.. :)

hasil borongan dr datin sarah..aku selai je.. tak perasan ni kain bju raye yg ke 10.. ho em geee
 
mine
tatik

tatik juge.. hehe.. lawa sgt kaler dia..
sumpah aku minat gila ngan design yg ni.. tapi awal2 lagi dh direbut oleh mama auni... anggap la kain ke 11 bukan dibeli dari sarah.. ekekkekkee.. siap pesan kt intan taw, kalu jmpe belikan.. namum intan pun x jmpe.. dh xde katanyee.. sob sob sob..

suke ganda 23...
tutup cite pasal hasil borongan dr datin sarah, baju pun dh selamat antar tempah.. tetiba2, intan balik dgn lambakkan baju yg membuatkn naluri keibuan (ade kene mengena ke?) ni, mcm nk order.. mcm jek... tp bila pikr2.. aku pun jmpe yg aku kenan sgt2... booked la selai dan sekali gus kain ni naik pangkat jadi kain yg ke 11.. hihi...
cantek sgt di mata aku.. hihi
oleh kerana intan ni upload kt fb mase hari ahad, so aku yg mcm xde keje ni belek punye belek.. (actually dlm hati mmg kenan lama, sbb x dpt berebut mase batch datin ari tu..) tp bile fikir2 balik, istifar banyak2 sbb kain dh banyak.. skali teringatkn dikda.. ha.. beli utk adik laa... alasannn!!
utk dikda.... ce wahhh
lepas tu, mmg mcm dh insaf dah.. tapi pkirkan mak xde lagi kain cotton utk raya, kalu lining aku dh belikan ari tu.. ade yg kenan, tp dh ade yg punye.. mase nk bank in kt intan tu, aku bayar xtra utk selai lagi, baju lum pilih, tapi malas nk transfer banyak2 kali.. kalu aku xde yg kenan, suh intan jadikn part of duit undi bulan depan.. hehehe..

lepas tu, saje suarakan niat nk selai baju ni even dh ade yg punye... manelah tau kalu ade rezeki, ade 2 helai ke kan.. skali intan wat magic.. maka kehendak aku pun dimakbulkan.. alhamdullillah.. hikhikhik
utk mak tersayang.. wink wink..
ok kali ni mmg betul2 cukup.. intan dh boleh pos dah..tak de tambah2 order dah.. kekekke... intan pun beli banyak baju2 baby yg cukup membuatkan hakak dan kawan2 lain menjeles.. mcm nk g vietnam skrg gak.. ekkekke... nnti ko g lagi, jual ngan ktorg plak eak.. kikiki

utk misha? xde utk kali ni, sbbnye utk misha aku wat special order, jauh dtgnye.. kekekkeke... ade gak yg baru place order.. baju kurung dh siap 2 lai.. cik kak melaram la raya ni, jgn mengaruk sudah ye yayang...

k la.. penat menaip..
tata..

4 comments:

LUTH ^_^ LUNA said...

betul ke ira lawa ni..uhh mati lah aku tanay mcm ni kan..nnt ada plak kwn2 ko baca mesti sumpah aku..aku tgk dh mcm kain batik je...ke aku yg x tau skrg tgh in kt sana...tapi sumpah buruk wei di mataku..huhu..nnt kalu aku pki kain mcm ni ko maki2 aku blk ye..

nanonano said...

perghhhdh sopim sakan tuk raya,
hahah na pun ske gok kain cotton,
tp tu la, kain jenis gni nk kene rajen gosok,
dh ler cpt kedut, tsk tsk..
btw, lawa2 la taste kamu tu, huhu

cira said...

at - mmg mcm kain batik pun.. tapi lawaa.. soft ye kaler dia.. mak aku pun berebut nak.. kawan aku pun same.. kikiki.. cer ko balik sini, ngk trend baju kurung org melaysia skrg, dh x tertumpu pada striking kaler jek.. :P

na - aah, cepat kedut.. kadang2 nasib x baik, kecut.. terus x muat.. kekekkek... :P

LUTH ^_^ LUNA said...

hahaha...nmpk nau taste org tua2..rebut ngan mak..hihi...apasal mentioned striking..baju aku striking ek?? untuk tidak jilat ludah sendiri ttp aku nk kata buruk juga..confirm aku x terpengaruh haih...haha