Wednesday, June 15, 2011

Misha's 1st time : introduction to the pool

salam...

May lepas, department ku telah berjaya organized cuti-cuti Malaysia yg sgt sempoi yet sgt memorable..Ye kami sgt gembira.. we meant it!!.. sgt puas hati apabila geng dpt berkumpul.. bukan senang woo, nk set date yg supe leh commit... lepas dh ade date, tempat plak fully booked.. oh.. sgt mencabar iman.. memula mcm dh give up.. tapi my kaka angkat tak putus semangat.. cari dn terus cari, di kala aku dh putus semangat.. luckily tatik was helps kak lin utk cari a few place.. tatik sgt terror jmpe satu resort ni, dah kak lin terus make a called and confirmed book..ohh.. lupe nk bgtau.. we went to DESARU...

of coz la aku x cited nk cari swimming suit utk misha kan.. cari2 last minit, x jmpe yg lawa sgt.. biase2 jek.. x nampak mcm swimming suit sgt.. tp ok lar, type of swimming suit gak... tak sabar aku nk introduce misha dgn air.. teruja betul.. nk ngk expresi misha tak kawan?? jom layan gambar....

are you ready yayang??
konon2 belikan mainan nk main pasir, skali smpi pantai, mama plak x sporting bg cha explore by herself.. kikikiki.. ye la, x sanggup ngk misha masukkan pasir dlm mulut.. adusss... next time yep...kite main kt pool je dulu eak yayang..

muka biasa2 saje..
x excited pun dia...
in fact, ade satu mase tu misha tertido dlm buoy.. hikhikhik...agaknye sedap kot sejuuk2 tu... bebetul lelap taw.. sabar je la mak...

rupe2nyaaa...

cha  happy bila x masuk dlm buoy.... gumbira dia tepuk2 air.. silap aku gak, x beli pelambung yg kt lengan tu...kalu tak, lepaskn cam tu jek.. terapung la dia.. cam anak kak lin.. comeyy jek... nnti kite g cari ye cha... agaknya nnti baru la misha xcited.. hehehehe

bila dh naik ke darat..lagi la happy, leh lari serata alam...

hrmmm... silap jangkaan aku, anak aku akan xcited bila masuk dlm air.. dia wat muka selamba jek.. nnti nk try bawak g pantai plak..a ri tu x cecahkan dia kt pantai sbb diorg kate airnya rasa gatal.. sian plak kalu misha gatal2, x tdo malam plak nnti...

p/s - thx to kak lin n husband sbb jadi ketua majlis.... they did a very good job... di saat, sume xmo/x reti/x tau arah mana nk di tuju, husband kak lin take a lead.. tp next time kak lin dh xde dlm department aku.. sob sob sob.. sedeynyeeee.. tp in positive way, i'm happy for her.. she deserved to get better position.. x adil kalu aku terus wat dia serba salah.. ini pesanan laki aku pada aku.. hukhukhuk.

k la.. tata.. xmo sedey2 ye.. kite enjoy!! :)

4 comments:

sharEna said...

same cam swimsuit naurah la..kaler je lain. naurah nye kaler pink =p

nanonano said...

na pun skrg nk cari pelampung yg kt lengan tu gak,
bley dia belajar brenang sdiri,, hehehe

NURUL JAMIAN said...

hi ira salam kenal juga tq sudi jenguk blog nurul comelnya anak ira

cira said...

ena - sameee kan.. dh perasan dh mase nk beli lagi.. heheh.. misha nk kiut cam naurah gak.. hhehe..

kene jait sket kn, blkg dia, kalu tak sepsi nnti.. hehe

na - jom2 kite beli.. ira pun nk cari gak ni.

nurul - hi nurul, ira mmg slalu bace blog nurul, tp as SR je.. hhhee