Friday, June 3, 2011

Mari mencuba

salam..

hari ni nk cerita pasal diri sendiri plak.. pada sape2 yg kenal saya, sy ni tak la begitu taksub nk menguruskan badan.. biase2 jek.. kalu ade product yg boom dipasaran, laju2 sy beli plus jadi ahli lagi.. tapi untuk consume amatlah sukar.. sangat tak berdisplin.. akibatnya pembaziran berlaku.. barang pun smpi xpired disimpan dalam kotak.. sayang nk buang sbb mahal..

sebelum kawen.. antara product yg saya beli ialah SENDAYU TINGGI, JDM5.. ye sendayu tinggi mmg sesuai dgn saya.. berat sy turun agak banyak.. itupun makan x teratur maklumla student kn.. tp lepas abes blajar, badan naek balik.. sbb rase malas nk truskan.. mase nk kawen sy order JDM5 terus jadi ahli kalu beli 3 kotak.. rege rm450.. sekotak pun x abes.. berat mula2 nampak mcm susut tp bila tak amalkan cara pemakanan yg sihat,.. produk yg saya consume tu tak bertindak balas dgn baik la.. so xde penurunan berlaki.. alahh..x banyak packet pun..so xleh nk measure keberkesanannya untuk saya.. aku juga ade minum sejenis fyber , phyto fiber name dia kot.. tp mkin lame, dh immune, so aku stop.. lgi pula, aku mcm bergantung ngan mende alah ni untuk membuang..so better stop la kan..

selepas kawen, sy terus mengandung.. syukur alhamdullilah, merasa gak sy bunting pelamin.. ye lah, org ckp kalu badan besar susah nk pregnen... rezeki sy awal plak.. tp mmg ye, ade kawan2 sy yg badan besar tp x pregnen smpi 5-6 tahun perkahwinan.. alhamdullilah buat saya.. :)

dalam mase pregnen tu... x lalu makan.. lansung x lalu taw.. makan cuma sket jek.. naik dlm 2-3 sudu.. lauk pun sesudu cam tu.. ringan je badan mase tu, korang bayangkn aku susut dekat nk 15kg dlm mase 3 -4 bulan.. pastu naik sket2 x smpi 15kg pun.. badan makin susut, perut je makin naik.. smpi la bersalin... paling selim aku penat dpt la.. huhuhuhuhuhu.. lagi kecik dr zaman anak dara taw.. kiut sgt.. wakkakakaka

sebelah kiri adalah sebulan sebelum kawen... sebelah lagi mase pregnen 5 bulan..
semakin lama, selera makan aku makin membuak2.. kikiki.. dh macam mase anak dara.. makan pape pun sedap je kt tekak aku.. mak ngan laki aku sudah risau.. hikhikhik... naik dan naik dan naik.. papa penah ckp, kalu aku leh turun smpi pas bersalin pun dh okeh.. sape la tak nk kurus kan.. aku pun cari la produk2 yg terbaek abad ini..  beli jamu susut perut makan seminggu jek.. sbb nampak xde pape.. skali ade opismate aku introduce Debella lichitin.. ade yg consume dh turun almost 7kg.. wow.. impress beb.. terus cari, ptg tu jmpe akak tu kt JJ.. mahal jugak.. rm2++ untuk 10 hari.. x mampu aku jah.. beli untuk 10 hari jek.. ade jugak yg ckp aku susut.. tp x mampu nk teruskan.. papa nk sponsor pun aku rase x berbaloi... nk berbelanja biar la ikut poket sendiri kan... baik beli baju misha, kihkihkihkih..

and last but not least.. anum introduce satu lagi ubat pemangkin untuk kurus.. harganye x mahal sgt.. affordable la.. rm49.90 untuk consume 10 hari.. kalu sebulan baru rm150 kan.. ok la kan..x salah mencuba. aku pun x sube product sebarangan.. papa ckp, ok ke nih.. ok laa.sbb anum pun keje kt sirim.. motip ??? kikikiki.. inilah product tu ye kawan2.. harap2 berkesan la untuk aku.. start minum minggu depan la.. diet plus puasa ganti skali.. kuikuikuik..

SOFTEA ORANGE FIBER DIET DRINK..
k la.. wish me luck!!
tata

5 comments:

nanonano said...

bagus la,
semangat kental,
kalau na ni, tanam azam dh lama nk kurus,
tp nk mkn ubat semua xmampu,
nk diet je la..
tp slalu terbabas je..
ntah bila nk insaf xtao la..huhu

ei said...

shira..klu ko nk all in one, sambil kurus sambil kesihatan dalaman terjaga skali, leh try premium beautiful ngn nurich lacto lite..mmg berkesan..life time warranty lg..

cira said...

na - na selim dah.. xyah runsing2 sgt.. haku ni.. huhuhuk

iza - ko jual PB eak.. leh bayar installment tak? hihi

ei said...

hehe blh..klu installment pn ada 2 cara gk..

1st installment yg plng senng dgn easy rhb bank..snang approve dlm 10-15min jek n guna ic jek..byr bulanan pn rendah, klu setahun, byr rm 189 sebulan n klu dgn ni, harga PB rm 2000 jek bg size kecil n rm 2200 size bsar, free pb wash..


2nd, installment ngn dealer / aku la tu hehe byr blanan rm 200 sebulan selama setahun TAPI yg tak bestnye harga PB ikut harga market RM 2400 size kecil, rm 2600 size besar n xdpt pb wash free..

size pn bkn s,m,l,xl,xxl yg mcm kte g cari bju tu, kte ukur badan dulu tuk tentukan size mcm nk tempah baju kurung tu..so size ni mmg fit ngn badan kite..1 orang, 1 size..

ei said...

blh aje..installment ngn easy rhb bank lg senng approve n byrn bulanan pn rendah..and skng ni harga pb tgh promosi..ada rebat rm150 so blh dpt full set pb dlm rm 1k++ jek instead of rm2400 harga asal size kecil, rm2600 size besar..jimat byk oooo