Tuesday, June 14, 2011

Dh macam activiti family plak : KL gangster

salam...

ari tu aku ade informed yg mak x bg bawak cha masuk wayang lagi due to she got fever after having a movie marathon with us...tapi.. bila KL gangster launch.. aku terkinja2 nk pegi ngk.. rupenye papa pun same.. ngeh ngeh ngeh

semalam aku menyuarakan hasrat nk ngk KL gangster lepas office mate aku sanggup x ngk AF final sbb ngk KL gangster. diorg pun dok puji melambung2 cite tu.. skali maaruf kate 'jom.. tp misha tinggal..' ok fine... pegi beli tiket kul 8.45 malam, dgn tujuan leh balik awal terus fetch misha n balik umah..

sesampai sahaja di rumah, ngk muka anak yg mcm x puas hati sbb mama papa smpi lambat (after maghrib), terus rase nk bawak dia.. aku suh papa wat susu ngan isi botol air putih.. aku tukarkan pempes + pakaikan baju lawa sket... mak ckp, 'eh, nk bawak ke? anak batuk tu... '.. aku balas 'bawak mak.. sian cha...' hukhukhuk.. mase nk siapkn tu misha melalak2 je wat perangai.. sbb tdonye terganggu... mak ckp dia baru sekejap je tdo.. ni baru bangun tu yg bad mood.. tak pe la mak.. kalu kt umah mak nnti dia mengaruk plak, sian mak nk rehat.. tp aku tau mak aku x kisah pun kalu misha nk tdo sane pun..

gangster kenit mama
smpi u mall..misha plak terus segar.. adusss... maybe ramai org kot.. sibuk la dia ngk org sane sini... ngk2 panggung kami dh leh masuk.. beli mineral ngan pop corn terus masuk.. hari isnin malam pun ramai org eak.. aku pn sanggup x ngk juvana taw... hihihi

dalam panggung tu dlm 45 minit pertama, aku dh mula puji misha dlm hati.. 'baik anak mama'.. duduk je bila dipangku... harap smpi abes cite... tup2 pastu dia mula boring... tnk turun bawah plak, aku turunkn, pastu nk naik balik.. aku bawak bantal busuk dia, tp x jalan.. mmg bukan time tdo dia kan.. lepas tu nk g kt papa, mulut bising plak tu... nyanyi2 riang.. bila tgh sepi, jelas tul suara dia.. aku tau, mesti ade yg hangen.. (tp pls jgn belogkn eak.. hihihi)..

lepas g kt papa (laki aku dok tepi), dia g selak langsir pintu masuk tu..dh silau org belakang2 ni.. papa g betulkan.. selak dia kuar masuk .. terus laki aku bawak misha keluar.. papa ckp, 'kalu tau nk bawak misha, amik kul 10.45mlm, time dia tgh amik mood nk tdo...'  sorry la dia.. hehe.... kejap2 tu maaruf masuk balik, misha dh slow sket aku bg susu.. dia nk duduk atas pangku tp dlm 10 minit je.. last2 biarkn je dia duduk kt laluan tangga tu.. hati tak tenteram tp xmo keluar... heheheh..

lepas nk kuar tu, laki aku ckp ngan misha ' jgn geng mama kn, konon beria nk jaga anak... tp sibuk ngk screen'  haha... dh dia kt tepi skali.. kalu org yg tepi skali org yg akan kuar ngan misha.. okey2. . org bg permit kamu ngk semula ngan kawan eak.. hehehehhehehe

kesimpulannye di sini, cite tu best gila... seram you seth tan pujaan hati jadi gangster.. kekekkekekek.. zizan plak lawak memanjang.. rasenye sume yg kuar dr mulut dia aku nk gelak.. haha..tp aku x dpt menghayati nye 100%.. seriusly aku x sempat perasan pun kawan aku yg jadi org kuat 'King' tu.. sorry eak kawan... lagi plak, pop corn pun x sempat makan.. ngeh ngeh ngeh..

k la.. tata

No comments: