Thursday, June 2, 2011

Addicted to..

GARDENIA DELICIA BUTTERSCOTCH BREAD


Salam... 

korang pun sure selalu makan roti ni kosong2 je kan.. x yah tambah kaya, jem, planta, butter, etc.. sedap kn roti ni.. dulu mase mula2 mengandungkan misha, tetiap hari aku makan roti ni.. dh la mase tu mmg laku mcm pisang panas, smpi aku hafal hari2 yg sepatutnya pekedai restock stock roti nih.. kikiki

dan kini... 

pewaris tunggal aku plak yang suke sgt2 makan ni.. pantang nampak, automatik tgn dia akan tunjuk smbil cakap ' ma nak..ma nak...'.. smpi tahap mak dan aku kene sorokkan taw... kalu tak, harus dia melalak kalu x dpt.. makan abes plak tu.. sket2 dia kunyah smpi abes.. 

suke ngk dia makan, tapi elok ke eak korang??sbb kadang2, makan nasi waktu malam pun dh xmo.. makan roti..roti.. roti... satu bantal roti ni abes dlm mase 2 hari jek.. ayah aku suke beli, as long as cucu dia makan.. rajin dia beli.. kadang2 beli untuk umah aku same.. kikikik....lagi satu makanan kegemaran misha ialah kueh karipap.. sgt melayu okeh..tapi aku bg bile dh buang inti la... :)

semalam introduce anakku dgn kids cheese sticks yg kt  JJ tu.. memula dia jilat2, pastu muka lain, kening kerut... terus cmpak... rugi dh rm10.. esok nk bg lagi.. makan same2 biar misha rase mcm berebut2.. baru la syok nk makan.. yeay... tp masalah nye mama x makan cheese buta2 camtu jek.. adusss laa.. kikikiki

korang dh start bg anak junk fud ke? mcm twisties, lollipop, cheezel, mc d, KFC, etc.. aku? takat kentang, ais krim, nugget kt mc d tu dh laa...yg lain2, takut cirit atau sembelit plak.. hakak kn mama jakun.. kikiki

k la.. tata...

6 comments:

Lieya said...

Amboi amboi amboi mica, suke makan roti yeee... roti takpe tp cekedis xyah la bg ira kalau boleh. Tu semua akan membuatkan budak hyperaktif.

Fahreen_Fredo™ said...

bagusnye akak x bagi ape2 junk food yang keterlaluan. x bagi langsung lagi bagus kak. junk food bukan elok.

misha sangat comel! suke tengok muke dia! cuweeeet! hehehehe

LUTH ^_^ LUNA said...

aiff pun x mkn nasi sgt..mkn biskut je...xpe ko as long as diorg nk mkn..tapi aiff dh hentam mkn sume jajan..even org kata x elok..xpe la ibu pun dari kecik tokwan bg mkn asam ngan jajan...tokwan kata sampai tua juga bljrnya..mkn je la aiff...

NURUL JAMIAN said...

hai salam kenal

cira said...

kak lieya - cikedis kn besh aunty lia - misha ckp.. kikiki

reen - akak bukannya bagus sbb x bg, tp akak ni penakut sket... takut x serasi kt anak.. jakun ek.. kikikiki

at - ko mmg.. makan asam je kejenye.. blaja smpi UK gak.. x leh petua tu.. kikiki

nurul - hi nurul.. thanks drop comments... x sangka blogger glamer komen post ira.. kikikikiki

LUTH ^_^ LUNA said...

eh bleh la guna petua tu..ok let see ko x bagi skrg..nnt dh pndi pegi kedai dia beli juga..pastu sbb x penah mkn sekali mkn terus bengong..hihi..bg siap2 nnt dia imune...haha..

p/s: ok jgn folo tips ini....hihi