Saturday, May 21, 2011

menjelang 2nd anniversary

salam..

dr last week aku berangan nk wat entry pasal our 2nd anniversary ni.. tapi x sempat2.. tup tup tup... (3x tup)...ramai blogger wat entry yg berbaur kaseh sayang...  same goes like me... ye lahh kite kawen same2 kn 2 tahun lepas...kuikuikui...

adus... tak sabarnye... tak tau ape yg aku tak sabar2 kan.. yg pasti hari2 tu akan berlalu as usual.. tp dalam pada itu, aku ade gak guda maaruf g bercuti.. ok lar, drpada tak de.. lain gak la hari2 itu ketika aniversary... kami akan ke a famosa, melaka... sume dh bayar.. tinggal pegi jek.. yeay!! lagi best sbb ade mitot...

jmpe di sanaa...
sepanjang nk masuk 7 tahun berkenalan dan dh 2 tahun bergelar suami isteri ni banyak tul cabaran.. tp xpe, cabaran kn boleh mengajar kite erti kehidupan... :P.. tapi ade yg ckp, kite akan betul2 kenal suami kite dlm mase 3 tahun perkahwinan.. kirakan tunjuk belang la kot... ntah la.. harap2 papa tak mcm tu.. stay the same yep..

cerita cinta aku, xde la romantik atau jiwang sgt2 untuk di share.. boleh dikatakan 'boring' lar bg sesetengah org.. mungkin org lain 'boring' cam ni.. tp aku selesa jek.. mebi sbb aku pun bukan jenis romentik.. kalu maaruf nk manja2 ngan aku, aku pun pelik.. hahaha..serius taw.. kalu laki aku panggil aku sayang pun aku pelik.. kadang2 aku paksa dia panggil aku sayang.. bila dia panggil., aku gelak2 je.... so rasenye smpi tua la, laki aku x panggil aku sayang.. kuikuikui..tp percayalah, semakin lama mengenali satu sama lain, semakin bertambah sayang taw.. :)

seriously kami mcm best friend juga.. sume pun buat same2.. percaya tak, dia 1st time makan pizza ngan aku.. hahaha.. smpi skrg aku pun x caya.. :P.. tp dalam hati aku vangga gak, sbb dulu2 dia x blanja awek2 yg lepas dia g makan pizza.. ngeh ngeh ngeh..

tp aku sgt2 bersyukur sbb berjodoh ngan maaruf.. aku rase maaruf je yg sanggup layan keletah aku.. macam2 hal.. aku dh la x cun tp aku taw aku comel..(uwweekkk)..dia tak malu nk jalan sebelah aku pun.. (kalu malu, mestila x jadi laki kan.... kikiki).. alhamdullilah... sbb tu la aku pilih laki aku ni.. wahahahha..

mulut dia pun boleh tahan pedas gak.. slalu je ckp aku gumuk.. nyampess... kalu ktorg gado, mmg macam2 kuar la.. mulut dia mcm naga tasik chini.. mulut aku plak macam machine gun yg guna mase perang tu.. tp kalu dia tgh marah, aku mmg slalu menjawab.. kalu aku marah, dia diamm jek..laki aku ni cool sket berbanding aku.. tu yg aku suke gak..aku plak mmg sume menjawab.. mmg xmo kalah.. aduss.. berdosa nye... nnti raya kene mintak maaf lebeh sket nih.. hihihi,.. tapi sejak ade misha ni, aku cool down sket... ye la, nnti misha nampak, not nice lar.. tak boleh.. tak boleh.. tak boleh.. paling gila, aku nk lari rumah je, mase tu kul 2pg, smbil dukung misha... dh mcm kene sampuk.. hahaa... tp dlm hati aku mmg xnk lari pun.... saje jekk.. biar laki aku tau, aku memberontak... uweekkkk.. ngade2... kadang2 aku rase tetiap minggu mesti ade gadoh2.. tp biase la akn, somi isteri.. bak kate Tan Sri P. Ramlee, sedangkan lidah lagi tergigit, apa pula suami isteri.. kalu gado2 tu menjadikan kite kenal sape pasangan kite kan.. makin hari makin sayang...

tp yg aku leh puji diri sendiri ni, aku cepat cool berbanding suami aku, kalu aku marah kejap jek.. pastu aku tegur2 dia balik..tp aku slalu marah2... mcm meroyan ko taw... laki aku plak kalu dia sabar, ok lar dia x amik pusing pun kemarahan aku tu.. tapi bila meroyan dia smpi, lagi lame nk kebah.. kene la aku cakap elok2, pujuk2... dan janji tak buat lagi.. promise.. hhihihi.. baru la dia ok..

laki aku ni x kedekut ngan aku.. tp, mane ade laki kedekut kan.. apo la macik ira ni... hikhikhik... tp maksud aku ni, kalu aku nk pape pun, dia akn cuba dapatkan.. even lambat skalipun.. so aku xleh nk cerita kehendak aku, time dia xde duit.. sbb nnti dia pening kepala.. sian dia...aku x nk dia pening kepala...behave tak aku.. hihihi..

aku pun tahu, aku ni banyak kelemahan.. bersyukur la, laki aku leh accept aku seadanye.. ya Allah semoga perkahwinan kami sentiasa dirahmati olehMu...kuatkan iman kami, limpahkan kami rezeki yang halal dan kurniakan kami dgn anak2 yg soleh dan solehah sebagai penyejuk mata dan jiwa... amin..

brutal2 laki aku pun, dia suke tolong aku dlm hal2 rumahtangga.. dia sgt sume memasak.. dia pun mmg x suke aku masak, sbb lambat..tp bila dia rikues, harus la aku bersilat... dia masak kejap je dh siap plus sedap plak tu... paling dia suke wat mee bandung.. sbb senang je, pes dh siap2 kt umah... tp kalu aku buat tetap lame gak... hihihi.. papa suke basuh baju, tp aku x suke dia buat, sbb kadang2 dia lupe letak softlan, dia suke gak lipat baju, tp aku x bg sbb dia lipat bentuk lain, nnti x muat almari... mengade kan... seb baik laki ku layannn jek.. kalu laki aku rajin wat sume2 ni, aku mostly kejenye menjaga kebajikan anak dara yg sorang tu contohnya makan, mandi, cebok berry, siapkan pas madi... makan misha, mmg aku buat, sbb papa suke letak ajinamoto.. which is i dont like.. hkhikhikhik.. so that, laki aku bg jawatan masak untuk anak tu pada aku..

alhamdullilah..ganas2 dia pun tetap laki aku.. selamanya.. :)

pape pun... saya sayang suami saya... hihikhikhikhik

p/s - papa, org taw kamu x bace pun blog ni, sbb org dh suh kamu janji supaya jgn bace..hikhikhikhik

k la ... tata...
jom layan gambar..

gmbar lama....
 kemudian... diam x diam, dh meroyan, berwrestling, bergusti lengan, bercengkerama, bertinju, melalak, meraung,ke hulu - kehilir, turun naik JJ,gedebak-gedebuk...hampir 2 tahun kini dan presenting our new family member...
cik kak misha... muarhhh...







No comments: