Thursday, May 5, 2011

Aduhai anakku shayang...

salam..

for those yg rajin jenguk fb aku, sure korang tau musibah yang menimpa my lil' angle.. bukan musibah pun, pengajaran/peringatan dr padaNya untuk kami laki bini yang mungkin alpa dan terlupa... huhuhuhu

episod sedih ni berlaku 2 minggu lepas.. (tp bile korang bace smpi abes mesti rase x sedey.. hukhukhuk)..aku tau mebi ade yg salahkan aku sbb lalai, tapi kite sbg manusia ni mmg slalu terleka.. aku pun nk share some tips2 kalu anak korang melecur.. jgn gabra mcm aku sekeluarga...

mase tu ktorg dh nk balik dr umah mak.. (mmg tetiap hari, aku akan amik air panas isi dlm thermos untuk susu misha.. kononnye air masak umah  parent aku bersih.. actually same jek source nye pun.. hihihi... )

ok2... teruskn bersama shaye....

cam ni, lepas tu,ade org dtg umah.. mak aku pun g la ngk, si kenit pun ikut.. lepas org tu balik, mak aku masuk, si kenit pun masuk TAPI dia melencong ke sofa.. papa dh letak thermos kt atas meja, yg mana aku pun x perasan bila masa papa amik thermos tu...

selang 2 minit aku dgr bunyi mende jatuh.. aku ingatkn henbag aku mica dok wat main.. so aku biarkan je mica main... aku mmg bebetul x perasan yg papa dh letak thermos kt situ... TIBA2 aku dgr sore budak meraungg... MERAUNG taw.... aku x ingat ape aku buat mase tu, tp dgn sekelip mata mica dlm pelukan aku, then aku pun meluru g basuh... kemudiannya mak ckp JANGAN air, nnti gelembung... mak amik SUSU.. aku pun pupuk la susu tu kt kaki yg cedera.. Misha?? still meraung.. xde sekejap pun dia diam... mesti SAKIT sgt2 kan..

pada mulanya aku masih lagi, keep thinking positive.. lepas2 tu xde pape la.. tp memandangkan anak nanges tak berenti.. aku amik keputusan g klinik.. disokong oleh sume org... seme sgt panik, smpi xde sorang pun yg pkirkan pasal KLINIK.. kuikuikui...

smpi kt klinik, misha keep nanges.. plak tu susu tu dh mengeras plus melekit.. OMG.. siannye anak mama... aku pegang pastu jari aku MELEKAT dgn kawasan yg melecur tu.. terus masuk bilik doktor... alamak, doktor lain la plak.. sebat je la.. patut la xde org sgt ari ni...

sebelum masuk bilik rawatan...

panik.. lepas bukak seluar, x sempat pun ganti suar lain
 dalam bilik rawatan..
 misi tnye nape letak susu awak..kn susah ni, nk kene bersihkan semula.. sian anak...  mcm mane boleh jadi... aku rase sgt bersalah nk menjawab... mmg salah kami.. kami cuai.. aku CUAI... ya Allah, ampunkan aku.. :( mak tipun tnye anak mcmane? ye.. sbb itu aku sempat snap gmbar bawah ni... sayuu.... terserlah yg anakku sgt sakit.. ngk bahagian ibu jari dia..merah kan... my bad.. :(

misha, mama mintak maaf sayang... :(
lepas siap bersihkan, bahagian yg sakit tu dibalut.. serius x sangka aku smpi kene balut cengitu.. ingatkn dh lepas letak ubat dh leh letak ubat gamat... biar xde parut.. uhuhuhu.... mase ni misha dh tenang, mase kuar bilik doktor, tersedu2 dia babai kakak2 misi tu smpi flying kiss.. gud gurl.. :)

dlm kete misha diam, tapi kadang2 dia nanges gak, aku peluk kuat2 biar dia tenang... smpi la dia tertdo smbil isap susu.. balik tu singgah umah mak, mak suh tdo sane, sbb doktor ckp dia aku merenget2 malam nnti.. RISAUNYA hati ini...

merenget tak misha pada malam hari? nnti aku sambung part 2 ek...

bukan sbb ngade2 tapi rase dh panjang sgt kt atas ni.. hihihi

k la.. tata...

8 comments:

nanonano said...

Alorrr xtao pun gf mika kene air panas, :(
ksiannye mica, cpt sembuh yer syg..nasib baik kt kaki, kulit ctu tebal sket berbanding klit kat ats, ermmm cpt smbung part 2 nk tao kesudahan cmne

mama shifa said...

ciannyer mica
kalau panik semua mende bercelaru kan
skrg mesti da ok :)

shima said...

laa sian nya dia...hati hati lenkali yer.
anak buah shima dh kena air panas aritu..kena sebelah kanan..dr atas bahu sampai kaki..mmg kesian sangat..terkena air panas dlm bilik air..cuai sekjap.

ei said...

siannye mica..btul tu shira,kdg2 kte ni jd mak mcm2 nk buat kn..kdg2 terlepas pandang sekejap je, dah jd mcm2..biase la bdk bru nk mbesar ni,mmg lasak..take care k..

sharEna said...

cepat ah sambung part 2 hehe =p

susah hati klu anak kene musibah sakit2 nie kan? hmm...

jaja said...

alahai siannye misha....slalu g kenek Fatimah ek...best kan doc tu..tp klau malam doc lain....moga cepat sembuh ye misha...

skang myiesha pun da lasak...abes sume benda dia nk capai..mmg kena alert sentiasa...

cira said...

nano - tu la... gf kene air panas la... tp dh ok dah... :)

mama shifa - thx aunty mimie.. - cha ckp.. hihi

shima - thx shima, ari tu panik ssgt.. tp masih salahkn diri sendri sbb cuai

cira said...

iza - hi iza, dpt gak ko cari aku ek.. malu lar. hikhikhik budak tgh lasak.. sume mende nk xplore.. kene dobel triple protection.. huhuhu

ena - alhamdullilah, skrg ni dh ok.. nnti kiet smbung part 2 ek.. :)

jaja - skrg dh ok dah.. cume mama je seriau lagi bile ingat2kn... awak jage bam bam bebaik taw.. hihihi