Friday, April 22, 2011

JJCM #001 ~ Saung Sunda Sawargi

salam..

mulai hari ni and onward, untuk menambahkan lambakan entry dlm blog ni, aku akan catatkan memori mengenai kenangan makan2 aku n family.. so that, leh la kawan2 yg nk dtg jb ni ngk mane2 makanan yg sedap2.. ni asyik2 cite pasal mitot je kan... tp tu la jantung hati aku skrg wei.. kekekkeke

ok kite mulakan dengan sebuah yg terletak di Taman U.. dekat2 dulu ek.. name kedai dia Saung Sunda Sawargi.. ni merupakan lawatan ke2 aku ke sini.. mase 1st time g, kami bayar harga air je then cancel makanan sbb lameeeeeeeee ssgt.. kalu sape2 yg kenal aku ngan maaruf, kami sgt la x berkira pasal lambat servis ni... leh tggu dgn sabar.. mula2 bile maaruf mintak nes o, tp dia bg nes xde gula.. ok, laki aku leh sabar.. tup2 tggu makanan dekat nk sejam x dapat.. jgn kn kami, org yg datang awal pun x dpt.. so kami pun blah dari situ... maybe kedai no baru bukak, so management dia x proper lagi.. ok2... kami hampunkan...

semalam, tekak teringin nk makan nasi ayam penyet... tp RC catering kat U mall dh tutup... tetibe teringat kedai ni, laki aku ckp, berani ke try.. nnti lambat jgn mengamuk.. ekkekekekke...xde la papa.. org kn penyabar... kuikuikui

lagi satu aku ngk, skrg ni org dh agak ramai compare tu dulu2.. aku assume mesti servis dia dh better... dan mmg betul pun... mmg lambat gak, tp lambat sbb ramai org.. bukan lambat sbb lembab... OMG.. hampun.. hihihi

pastu, belek2 buku menu dia, aku x nampak pun nasi ayam penyet.. pastu, adik waiter tu inform yg nasi ayam penyet tu namenye nasi timbel ayam..aku pun order nasi timbel ayam ngan kuew teow goreng tuk papa.. papa dah kenyang makan petang, aku paksa gak makan.. hihii

ok la, jom layan gambar

kueh teow goreng..

nasi timbel.. eh mane nasik dia??

dlm daun pisang lar... hihihi

fresh orange and bandung soda..
papa kate bandung soda dia sedap gile..

shaye bawak air sendiri.. save budjet mama kate.. hihihi
so total rm19.50. ok la.. x mahal sgt.. it's recomended pade sape2 yg nk kelainan... tp pada aku ayam dia x feel, sbb dia guna ayam kampung,hihihihhi... while maaruf kate beshhhh sbb ayam kanpung dia sgt lembut...

k la tata...

9 comments:

sharEna said...

kite penah makan kat situ la ira. ayam penyet kt u mall tue. mmg lambat giler ohh servis dia. pdhal masa tu bukan ade org lain pon. kami 4 org jer.

mmg menguji kesabaran sungguh. dh bwk naurah jalan2 pon order x sampai lg. sadis T_T

Lieya said...

Wooo sedap ehh... katenye menu dia bahasa indon ke jawo. heheheh klau k.lia masuk situ kompom sepatah harram xpaham.

bonda dadif aka akish said...

bukan rc la ira..LC...

ekekekek...

tak nmpak menarik ayam penyet dia tuhkan...

musti lg best kat bestmart @ benafe tuh..

=)

jaja said...

sy pun kadang mkn kat kedai ni...bos dia muda lagi..org melayu...nama menu dia mmg pelik2 kan...plg ingat nasi goreng ikan teri...(ikan teri= ikan bilis)...haha

Puan said...

sedap hape ayam kampung......ngeee

Pn. Jaja said...

shera, next time ko gi SSS kat Impian Emas.. yang tu superb.. so far dh berkali² aku gi mmg x mendukacitakan.. SSS Tmn U mmg sangat hampeh.. memang lambat tahap dewa.. skali je aku gi situ then x jejak lagi dah.. serik.. kalau kat SSS Impian Emas, ada ayam bakar utk nasi timbel komplit tu.. aku ni blh dikategorikan die hard SSS lah.. hahaha.. tapi harga mmg ada beza sket ngn SSS Tmn U.. sbb yang kat SSS Impian Emas tu utk middle class ke atas (kata tuan empunya kedai lah)
x silap aku SSS Tmn U namanya Santap Sunda Sawargi, dia bukan lagi franchaise ngn Saung Sunda Sawargi tu.. hehehe,, x silap aku arr.. ni pon citer dr staff SSS Impian Emas.. nanti ko try laa..

cira said...

ena - yg kt u mall rasenye cepat la.. dlm 5 minit dh smpi.. agaknye awak dtg awal kot, dia x ready.. hihi

k.lieya - kak, ira pun x paham.. siap tnye nasi ayam penyet mane.? hihi

k. neli - RC la kakkk.. cer ngk balik.. dia dh tukar..

cira said...

jaja - ikan teri tu ikan bilis ek.. kite cari nsi ayam penyet jek.. hihhi

wati - sedap ke wei... x feel aku makan weii.. hahaha

Yantie said...

betul kate pn jaja tu ira..sss impian emas lagi best..cuma kena berani menctba la..
tmn u nama kedai tu santap sunda sawargi kn? yg ori kt impian emas tu..layanan staf dia mmg bagus la..