Thursday, April 7, 2011

Hatiku yang runsing

salam...

agak lama x mencorar coret.. ni sume ekoran macm2 hal yg aku pkirkan.. xde mood nk menaip.. chehh, mcm lar aku sorang je yg pkir... tak2. aku berpkir skali ngan laki aku.. tp maybe aku yg pkir terlebey sudaa... kuikuikuikui

kisah 1 - tentang susu

anak dara ku, xmo susu sgt skrg ni.. ini adalah ekoran drpd aku tukar susu kepada enfagrow... enfagrow ni mebi agak tak sedap sket bau dia... anak aku cume nk minum bila panas jek.. kalu dh sejuk dia loya.. ade satu hari dia cuma minum 2 kali je susu 8oz...

kalu boleh mica jgn la susut sgt ye.. ramai yg ckp dia dh selim.. xmo.. xmo... tp ade gak la berita leh wat aku lega, sbb dia dh mula nk terima susu ni... dh minum 4 kali.. so kami assume mebi dia kenyang dan mula nk sesuaikan diri ngan susu baru ni..

~ x jadi jual tin yg 1.7kg tu ye.. hhihihi

kisah 2 - tentang rezeki

ni cite best, alhamdullilah... yg x bestnye aku dh terlebey sudah bersuping.. baju raye mica je dh 5 - 6 lai aku beli.. kain baju kurung dh 4 pasang.. tp aku tetap ade spare untuk suping obersea n g jalan2... hihihihi

alhamdullilah, opis aku baik hati bg kami bonus mostly lebey dr 3 bulan.. syukran2... rezeki mica.. seminggu aku blanja papa makan luar... smpi papa bosan.. hahaha

skrg ni dh pose soping dah... mase untuk berjimat smpi cukup bulan... yeay!! kn ke big boss suh melabur weyyy.... kekekkekek

kisah 3 - tentang umah

aku runsing ni, sbb takut x lepas nk apply home loan.. sbbnya aku just guna satu name je since papa baru set up business, statement bank baru 3 bulan... bank nk at least 6 bulan.. tp umah tu dh x leh tggu lagi, ade 5-6 org yg tggu Q.. so aku kene proceed gak dgn name sorang...usaha.. usaha..!!! yeay..

sbb2 musabab aku amik umah tu.. mmg kawasan idaman kalbu, dekat ngan umah mak ayah, harga yg mebi x dpt lagi camtu untuk future project, dekat ngan masjid, kejiranan yg damai.. chehhhh wahhh..

aku try HSBC ngan CIMB.. aku harap lepasss laaaa loan tu.. amin...officer tu kate, insyaAllah xde masalah... aku harap ok laaa...aku tau, papa paling tertekan kalu loan tu x lepas, dia mesti rase bersalah ngan aku sbb x leh contribute name.. parent aku plak dh berharap yg aku dpt umah tu.. adooiiyaii.. bila mak ayah dh berharap, kite akan rase sedey kalu x dpt nk fullfil..

umah OoOoOoOOoo umah.. harap2 ko jadi milik kami.. amin.. :)

ni la yg bermain2 kt pikiran aku saban malam.. cepat la tau result bank tu, leh la aku tdo lenaa smpi London.. hahaha...

mica.. hiburkn hati mama pelissss...

baik lah mama..
k laaa... tata...

9 comments:

sharEna said...

harap semuanya tercapai..amin =)

nanonano said...

bab bonus tu yg sedap dgr,
huwaaaaaaaaa...syokknyee..
jeles2

Lieya said...

Hehe mmg nampak mica dah selim tp masih cumil sampai rase mau geget2. Pasal uma tu insyaAllah boleh lepas la... xde loan lainkan... InsyaAllah lepas. Semoga berjaya memiliki uma idaman kalbu...

mama shifa said...

mama cira jgnlah runsing-runsing
ada rezeki tak kemana rumah tu
mama shifa jelesla mama cira bakal ada harta sendiri :)

shima said...

salam...

comel nya misha tu

bbreena81 said...

comelnya misha..nice photo:)

cira said...

ena - aminn.... thx.. :)

nano - bonus tu mmg besttt.. mengabeskn bun besttt.. bila dh nampak susut, tu yg x best.. kekekke

kak liya - kak liya doakan ira yekkk... aminn.. :)

mimie - insyaAllah, doa banyak2 kan.... (still runsing untul next wiks.. hihi)

shima - hi.. :) maceh yeee.. hihi

reena - maceh reena... mr photog yg amik,kalu amik sendiri,xde la jadik cam ni.. heheheh

LUTH ^_^ LUNA said...

bestnya dapat bonus...huhu spjg aku jadi gov serv...ni x penah merasa bonus...

cira said...

at- tp balik sini gaji ko, same ngan bonus aku 2 bulan wei...

wawawawa... hhehhehe