Friday, March 18, 2011

Cerita Semalam

salam..

semalam aku cuti, sbb nk antar mica g injection untuk setahun.. alang2 bercuti, aku amik wholeday terus.. happy la misha, sbb lgi2 tu x angkut dia g umah wan.. wan pun snyi la misha x dtg... ngeh ngeh ngeh.. siap kate, nk g Angsana leh bawak misha..

dlm kul 11 tu kami bergerak dr umah mak..mula2 nk g awal, tp mak ckp xyah laa mak nk gorengkn nasi.. aku tau, mak nk main2 ngan misha sbnrnye.. hikhikhik.. so bertapa la kami 3 beranak, smbil papa tolak2 misha naik basikal...

misha mcm biasr punye la seronok, smpi tertdo2 sbb dlm kul 11 mmg waktu tdo dia.. mak ckp, x lame.. kejap je tido tghari tu.. mmg betul pun, kul 11.15 dia bgn nanges2 sbb nampak aku ade... *ngade2 tul..

ok jom g klinik.

smpi2 klinik timbang berat and ukur tinggi.. supprised tul la, mama ingat cha dh 10kg .. tp baru 9.5kg jek.. xpe lar, yg penting sihat yeee....tinggi plak 74.5cm.. dh memanjang almost 22cm since she's borned.. wow.. x sangka sepanjang satu pembaris panjang.. tp x sedar pun..

papa, tolong calm me if i'm cry okeh..

seram gak mase nk g enjet ni, last injection umo 6 bulan, mase tu x paham lagi tp dulu2 pun x demam n tak nanges, yg kali ni dh besar, aku takut dia meragam ke ape.. and then tak tau plak aku, yg enjet setahun ni kene kat lengan jek.. puas la pkikn short biar x bergesel2 ngan suar nnti..

tp alhamdullilah, mica gud girl, x nanges pun just mase jarum masuk mencucuk lengan dia jek.. pastu diam.. papa siap tnye, mica nape x nanges... aku plak leh lupe nk mintak ubat demam.. so tawakal je laa... tp alhamdullilah again, since pg td x demam pun.. kawan aku ckp, ni enjet yg x demam.. baik la puan misi.. hikhikhik

ok settle pasal klinik.. ade tu baru kul 12 lebey.. nk wat ape ni.. cuti ku berbaki setengah hari.. hikhikhik.. aku guda papa g karaoke.. murah je.. rm5 sorang untuk 2 jam.. murahh kannn... kan.. kan.. so we heading to giant tampoi.. g Ali baba.. tempat aku n opismate aku slalu meroyan.. hikhikhik

smpi2 jek.. kene bg misha makan dulu,, kalu tak abes sume lagu dia nk nyanyi nanti.. (nanges la tu.. )..kite ke KFC jom.. makan nasi ayam.. mica je makan, kami kenyang lagik..


kite makan dulu.. yeay..
sesudah itu, papa nk g solat sume.. aku nye turn jaga misha.. aku bawak g playground tepi tu.. ramai je budak2.. tp besar2 sian anak mama.. aku pun amik satu port yg x bahaya.. sudahnya mica xmo turun, budak2 lain pun takut ngan aku.. diorg x dtg situ.. lege aku.. kekekkee


eh, ade lorong laaa

dh turun, tp aku turunkan larr... hikhikhik


pastu g karok kt Ali baba bujang lapok... tp masalah tul la, sbb anak dara aku xmo dok dlm tu... ingatkan sbb sejuk, aku pun pkikn cardigen ngan salin jeans.. tp melalak gak.. sore papa x sedap kot.. oleh kerana aku kesian kt papa, aku pun bawak misha main2 kt luar...  syok je dia x nanges.. nyanyi la papa sorang2 kt dalam tu.. hikhikhik

muka budak dh start nk melalak...

happynye dapat kuar...

dapat la aku melalak 2-3 lagi.. sbb aku on off layan misha.. bg papa chance nyanyi, since aku slalu g ngan kawan2... xpe la.. layan misha lagi best.. * ayat penyedap hati.. hikhikhik

balik dr giant tu, mak ajak g Angsana plak... nk cari alas tilam baby angah.. wan ajak misha.. wan cakap, kalu misha ikut wan bg upah.. alaaa... mak, cakap je la nk bawak misha jalan.. hikhikhik.. 
smpi same mak bg some amount suh beli baju misha.. sbb mak ckp, dh lame x belikn misha baju.. padahal xde la lame sgt.. kuikuikui.. aku pun amik je la.. papa x tau aku amik,kalu dia tau mesti aku kene piat..kekekke

tp x banyak choice lar baju2 kt angsana.. beli selai je baju rm10 ngan opss lagi selai rm19.90.. ade balance lagii tu... hrmmm.. mama x leh simpan duit org lame2.. harus la mama melabur lagi nnti.. hahahaha

eh, nk cake lagi keee yayang?
jalan tanpa papa mmg mencabar... aku la kene dukung dia.. ngan mak su dia xmo lame2... naik stroller kejap jek.. pastu nk dukung.. pastu xmo plak.. nk turun jalan.... puas la mak su kejar.. tp kejap jek laa.. sbb aku dukung balik.. sbbnyeeee ade a few time dia terjatuh.. sian taw.. terhentak kt dada.. seb baik wan x nampak.. huhuhuhu..
ni budak manja terlebeh...
 so tu la kisah gumbira aku di hari khamis... best sgt... sbb jalan2 ngan papa, mica and family... xpe la papa, even x gi JJ tebrau pun org x kisah.. wikend kn ade.. hikhikhik

* updated..
baru balik JJ bukin indah and found out satu kedai baju baby yg misha dh ade saiz.. yeay.. tambah lagi satu kedai wajib masuk mama kalu g JJ bukit indah.. hikhikhik.. suke sbb baju2 dia banyak mcm patch work.. banyak lagi baju yg aku kenan..

baju ni ade discount 20% tp aku minyak 30%, dia kate 25%.. amik je laa.. padahal yg ari tu smpi pun lum ade yg lum pki lagik... balik ni harus sorok dulu... wakakakkakaka.. papa, bukan guna duit org la, duit wan misha semalam. ade balance.. hikhikhik



k la korang .. tata..

happy wikend.. :)

No comments: