Thursday, March 24, 2011

My 1st Suppliment

salam..

* ni adalah entry lapuk, selama 2 minggu lebey..

Menjelang umo misha setahun tu, aku dh plan nk bg misha makan Scott Emulsion.. konon2 nye biar dia tinggi mcm model muslimah bile besar nnti.. since ibu rissa ngan ummi tehah dh start bg since anak diorg umo setahun.

menurut kawan2 sy, ni baik untuk antibodi budak2 terhadap sebarang jangkitan (kite cuba usaha ye)..  dia berasaskan minyak ikan kod..serta membantu pertumbuhan tulang dan gigi yg sihat.. tu je ke ye? hihihi (sorry ilmu kurang nk elaborate.. hihi)..

so aku pun meroyan la nk beli..  kebetulan mase g Jom Heboh ari tu, ade booth yg jual 2 botol rm10 untul 200ml.. dia bg 2 perasa.. orange dan original.. aku bg yg original dulu kat misha biar dia rase yg x sedap dulu.. bau diaa, maaak aiiii tak tahan weii.. tp ngk dia ok jek.. minum ye shayang... nnti mama beli lagik.. hihihi

so far, yg aku dpt observe petang2 anak aku dh bau masam.. dulu masam gak, tp kali ni, tambah lagi 5% kemasaman dia tu.. ngeh ngeh ngeh.. tp tak sure 100% la masam kerana scott emulsion ni, sbb aku ade bg dia makan nasi ngan telur 2 hari berturut2.. ke sbb telur ek.. kekekkeke

* iklan jap, laju tul anak aku makan nasi, telur ngan kicap. dia mcm dh boring ngan  lauk dia, sup kentang, ayam/daging atau sup ikan tu.. nnti ek shayang, mama blajar masak lemak dr wan... tp x pedas nye versi laaa.. (baru nk blajar ke mak oiii)

ok la korang... jom la kite wat yg terbaekk untuk shayang2 kite.. kuikuikuik

gmbar ni rompak dr mama putri..
minum smpi abes yeee..
k la tata.. 

4 comments:

sharEna said...

nak belikan gak la utk Naurah. bdk tu senang sgt kena flu. maklom ler ddk nursery..huhuh =)

cira said...

cer awak try beli lah... kot2 naurah kurang kene jangkitan sekeliling.. kt nursery kn macam2 org ade.. dak kecik x tahan...

kite berusaha kan... hihhi

irenedahayu said...

cam kenai gambaq weh.. aku ingat jiji tadi.. nanti adam pon aku nak bagi makan gak, tapi katanya tak sodap.. huhuhuhu...

cira said...

dayu, aku import gmbar mak puput.. ekekekkee

nti adam dh setahun, turn ko plak wat entry ngan bg feedback.. kekekkee