Monday, March 21, 2011

Misi hujung minggu

salam..

malam2 ahad ni aku update dgn rajinnye.. sbb misha tdo awal.. kul 11 dh tdo.. penat kot badan dia, berjalan kt taman td plus dia merenget2.. harap renget2 sbb penat la yee.. huhuhu

wikend yg best kami bermula dr malam sabtu lagi..

*iklan - malam sabtu tu maksudnya malam jumaat yg esoknye sabtu kan?? aku slalu silap larr.. huhhuu

ok la, smbung balik cite... ptg jumaat tu, budak2 opis plan nk ajak g ngk wayang.. aku plak bleh laju je mulut cakap ON... sedangkan sebelum2 ni pun laki aku x penah approve sbb misha kecik lagik.. pas dh confirm ngan kawan2 aku call maaruf.. maaruf kene la rela dlm paksa.. ngeh.. ngeh.. ngeh.. thx papa..

aku pun booked kn dulu ticket, nnti malam kawan aku yg g amik.. aku g ber6 + 1.. 1 tu misha laa.. memula nk ngk kt tebrau, skali ngk rege tiket rm14 (ye ke wei?)  plus jauh dr kami.. so hve decided g CS jek.. cerita pasal CS ni plak, dh bertahun aku x g CS ni.. best gak dpt ngk2 mende baru..

smpi2 je kedai dh tutup.. opss cite kul 10.45malam.. mesti a kedai dh tutup kan.. lupe nk mention yg aku g ngk cite melayu yg tgh hot skrg ni.. 'HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA'

berbalik dgn cerita nk bawak anak td, mak offer nk jaga misha.. tp aku xmo.. hangkut gak si kecik tu.. tp aku seriously sgt seram nk bawak dia.. dh la kuat ngamuk.. mase g karok ari tu pun ngamuk nk kuar.. aku sgt tawakal mase tu.. harap2 misha behave... sbb aku ngk ade je mak2 yg bawak anak dia ngk wayang.. okiess jek..

bekalan makanan misha aku bawak adalah seperti BISKUT, ROTI, AIR MASAK, SUSU.. x lupe jugak aku bawak SELIMUT, SWEATER ngan BANTAL BUSUK dia.. biar dia feel like at home..

masuk2 kete, misha tdo.. smpi laa masuk panggung.. tdo.. zzzzZZzZzZzZzz.. permulaan yg baik!! hikhikhik..
sekali start je sound yg berdentam dentum tu.. dia berbangun.. tp dia diam jek.. sbb aku dh peluk dia kuat2.. pastu misha yg terbaek nye dia tekun je ngk screen tu, mcm ngk tv.. tekun abes untuk 1/2 jam pertama kot.. pastu terus tdo smpi la abes cite.. aku selimutkn dia... makin la nyenyak dia tdo..

alhamdullilahh, our mission accomplished.. hikhikhik.. tp papa ckp, cer bawak siang2.. mau dia mengamuk.. xmo pkir laa.. rase nk bawak lagi tp waktu yg same.. hehehhehe

kawan2.. cer korang bawak anak korang plak.. hikhikhk

gud gurl.. ngk tu mama provide bantal busuk masuk wayang.. hihiihi
balik tu bgn plak dia.. abes la aku, dia jaga smpi kul 2-3 pg kot.. balik tu singgah pasar karat.. makan char kuew teow.. dlm kul 2am br smpi umah..

papa, cha dh x ngantuk taw.. 
ops... lupe plak nk komen pasal cite tu.. pada sy, cite tu best lar juga.. 3.5star out of 5.. tp pls jgn nk compare dengan cite Pirate of the Caribbean atau pun Merlin.. mmg la ade gap.. tp sy banggu KRU anak Malaysia, boleh wat cite cam tu.. vangga taw.... congrate KRU and team...:) technology pun dh canggih.. next time leh wat cite yg lagi besh eak... kawan2 leh la g ngk.. support anak melayu.. hihihihi

hari sabtu x wat pape. dok umah jek... ptg baru g umah wan.. main dan main dan main je ngan misha... loteh den..

hari ahad plak, plan nk makan family breakfast kt mekdi berkecai bile masing2 malas nk kuar. punye la semangat aku dh siap sidai sume baju kul 8.30pg.. harapan je laaa..

petang baru ade skit kerajinan g taman.. since mitot pun dh mengamuk2 kan,.. pandai boring eak.. happy tul mica g at this time.. dulu dok dlm stroller jek..muke masam  mencuka.. kali ni gelak2 je.. ade hati nk lari... ngeh ngeh ngeh.. tp x sempat nk g playground... next time ye sayang.. kite bawak basikal skali.. td teragak2 nk bawak beskal, takut xde yg bawak.. sekali punye la ramai yg bawak.. huhuhuuhuh

papa, kejar la saye.. 
k la.. tu je hari minggu ku berlalu.. x gi mane2 pun tp cepat je mase berlalu.. huhuhhuhuhu

tata

3 comments:

Cik DinDA said...

lain kli tgk wyg bwk mitot ea...nti ade kwn nk tdo sme...huhu

jaja said...

wahhh da bawa mica tgk movie...bes kan bw anak skali...xla risau tinggalkn anak kt uma...

psss: baju mica yg butterfly tu sama la cm myiesha...hihii

cira said...

cik dinda - len kali xmo la join misha ye... rugi bayar rm10.. misha free jek, xpe la tdo.. heheheh


jaja - tu la, tp kalu tinggal punngan mak.. heheh same ke baju tu, beli kn jusco bukit indah.. heehe