Monday, March 28, 2011

Happy Weekend

salam..

macamne hari minggu uollsss.. happening x? wikend ku sgt la exhaused but yet happy.. sbb dapat happykn our misha.. happy ek misha? ke mama yg happy terlebey? kekkeke

cerita wiken kami bermula pada malam sabtu..

balik keje tu, kawan2 ajak g karok.. tp aku dh janji ngan maaruf nk balik awak... tp lepas aku guda2, dia ckp ok.. tp kul 8 mesti dh balik n kul 9 malam gerak ke kg.. baik boss!! tapi janji melayu sejatik kan, maaruf pun mcm x kisah jek, siap g makan2 dulu.. baru amik misha bawak balik umah pastu kemas ape yang patut (ye.. aku tau sepatutnye kemas awal2.. hikhikhik).. maka kul 11mlm la gerak dr umah.. kuikuikui...

smpi rengit dlm kul 12 lebey camtu.. (ngelat ek aku).. smpi2 terus membuta.. tp xleh tdo plak, sbb misha terjaga, tddlm kete beriya tdo.. dia pun sgt la jakun, berjalan2 sbb rumah pun luas kan... habes dilanggarnye macik2 pacik2 nye yg sedang tdo... seb baik x kene marah.. mungkin nk bgtau dia balik kot.. kekekekke

keesokkan paginye, mcm biase2 jek.. dok borak2, masak2 same2 (tp aku lebey kpd jage si kenit tu).. misha jakun ok, mcm dh lame plak x balik kg, last balik, dia baru pndai jalan.. skrg ni, dh laju sket... kesian anak aku, x pandai panjat tangga mcm sepupu dia, maklum la umah xde tangga.. ade ke dia nk melangkah jek..ish ish ish.. xpe eak.. tgu umah kite yg ade tangga tu siap dulu.. aminn.. :)

mcmane nk turun ni papa
cite pasal mitot lagi, mase naik umah atas, dia hentak2 kaki kuat2 sbb umah papan kn bunyi kuat.. happy sgt diaa... eventho x ramai balik last wiken..

ke hulu, ke hilir
pastu kt umah atuk rengit, ade bela kucing.. baru2 ni jek.. dulu x de.. anak aku takut kucing rupenyee... menjerit2 kalu kucing tu nkg kat dia.. melalak2 tauu.. sian anak mama... tp lege sket, sbb kalu kucing tu lepas kt depan pintu, dia x kuar pun umah... ngeh ngeh ngeh... thx miss meow... dr jauh berani... asyik skp meowww.. meowww... bile kucing tu ngk je dia, terus lari menjerit2... kuikuikui
kucing awak g lah sane, kite nk kuar laaa

 mama teringin nk belikan misha pyjamas yg ade gambar cat agaknye misha nk pki tak eak.. kekekek..

pas asar, kami balik jb sbb nk g angsana cari legging putih misha ngan nk g Matta fair.. aku penah belikan legging coklat kt poney, mmg muat2 dia jek, so aku decide nk cari yg kaler cream tu... dlm pas2 asar tu, kul 6 gak gerak dr rengit... sgt org melayu kami ni... kekekkekekek

aku g Matta fair dulu since dia nk tutup kul 9 mlm kan, pastu ingat nk cari kat Metrojaya je legging tu since Matta fair tu diadakan kt Danga city mall jek.. smpi2 g cari surau untuk maghrib dulu.. pastu g Metro jap, cari2 punye cari, jmpe la legging putih tp x mcm legging sgt.. sbb ade cume untuk umo 2y jek.. amik je laa, takut x sempat g Angsana..

Best la kt Metro ni, banyak baju untuk mica, sbb dia dh besar kn, banyak baju dh sesuai untuk dia.. dlm sibuk2 aku memilik, boleh plak misha wat 'keje'.. papa suh aku stop mengirai, suh aku uruskan anak dara dia dulu... mase tu dh kul 8 lebey... kene la aku stop, g bayar.. papa pegang barang, aku g toilet uruskan hasil kerja misha..Babai metrojaya, nnti sy dtg lagi.. huhuhu
tgh wat 'keje'..
sesudah itu, kami ke Matta fair.. frm my observation, xde la yg best sgt.. biase2 jek but still ade discount... kami ade amik satu package g A famosa jek.. ok laa tu kan.. g mase our 2nd anni nnti.. huhuhuhu.. balik umah dlm kul 11mlm.. singgah umah mak jap...zZZzZZZzzzZ,..

esoknye pagi2 wat photoshoot ngan mr hafiz.. best2 happy sgt.. even kami x entreprem pun..just for our lil princess jek.. mebi adela 2-3 keping gmbar aku berselit kot.. kekekke.. nnti aku cite panjang lebar bila gmbar dh siap eak.. tp yg penting nk cite yg mica xmo bergambar sgt.. nanges mebi sbb panas kot.. tempat asal yg aku nk pun dh xde.. boleh plak dia wat renovation kt playground tu.. so kami wat kt tanah2 smbil mica lari2.. heheheh.. (gembira pada awalnye.. :P )

mlm semalam plak g Pesta Konvo, x beli ape pun.. beli tracksuit je untuk aku ngan papa.. mica capt belom upin ipin.. overall nye biase2 je, sbb konvo kecik kan, tp malam ni mak ajak g, sbb ade lelong.. heheh..
baju raye, ko jgn la beli, nnti wajib ade yg same mase g kenduri kawan kawasan kejiranan.. kekekekkekk

k la.. tu jekk.. penat kan... smpi aku hampir malass g keje ari ni.. ngeh ngeh ngeh..

tata

No comments: