Sunday, February 13, 2011

Birthday Bash yg Best

Salam..

Tat kala, kawan2 sy tengah lena di ulit mimpi..dgn rajinnye sy nk cerita pasal birthday bash kat ofis sy.. mmg slalu ade function kt office, tp x rajin nk share.. tp kali ni, wajib nk share.. sbb sgt memorable for me.. sgt2.. hahahaha

ok cerita bermula drpd start kak yati bgtau HR nk wat event theme 1 malaysia.. aku pun berdebar lar, sbb for sure sume dept.tau yg dept. aku berkenal ngan dept yg sporting abess ni confirm akan amik port nye lar.. sbb last event, kami wat theme cowboy.. siap pki masquerade lagi tau.. aku yg terkenal ngan sikap pemalu yg adik badek ngan x sporting ni, jatuh tahap wajib pki gak.. tp xpe lar.. sbb ramai2 kan.. bos pun pki, apetah lagi bilis2 cam aku ni.. tu pun kak lin yg sponsor topi kat aku ngan tatik.. luckly aku mmg banyak baju kotak2.. pastu ade selai yg x penah pki lgik. halal laaa.. aku lar yg paling x koboy skali.. hampun boss.. hihihi

cik dinda, kak kisyah, cik bonda n mama mica
- see aku yg paling x glam kan.. (kak kisyah bukan dept aku, so dia terkecuali.. tp dia dh cun, xpe lar..)
ok berbalik semula ngan program besday bash tuh.. aku mmg x rase pun nk cari baju.. since nk cari saiz aku punye la susah kan yg ready made.. tp my boss ade la cakap2, nk pki punjabi suit.. aku pun rase mcm cun jek.. aku lege gak, sbb kak lin ngan tatik x beli baju pun until monday (event ari selasa).. so ok lar, aku g beli tudung kat ariani la, nk wat manis2 pada hari kejadian.. kuikuikui..

nk dijadikan cerita, isnin petang tu, diorg ajak g cari baju.. ho em gee... aku mmg nk ikut g cuci2 mata.. sbb kalu g ngan maaruf, jgn harap dia nk ikut lame2 kan.. so maaruf pun suke, aku g sendiri.. laki aku malas nk kuar masuk kedai kat kotaraya tu.. pergi la kami 3 beradik kt kedai2 sekitar kotaraya...at first korg masuk banyak kedai yg kt luar kotaraya.. kedai2 jual pakaian + alat sembahyang mereka lar.. x masuk lame la.. ngk xde yg berkenan terus cabut.. ade kedai yg punjabi suit dia gorjes2 giloss.. tp rege smpi 3++.. xmo lar kan..

pencarian kami berakhir kat kedai aras 1, berdekatan dgn kamdar ke UO ek.. lupa lar.. sheetal nama kedai diberi.. aunty ngan family dia sgt la baik hati.. dia layan ktorg so nicely.. masuk2 je, dia ckp, leh sambung lengan (mostly baju punjabi sleeveless kan..).. ade kedai yg lansung x layan kami tauu... rugi anda2 sume tu.. seb baik aku aku saiz, even aku x kenan sgt kaler dia.. tp diorg ckp aku sweet.. hahhahaktui.. sila la muntah... hahahhaha.. kak lin siap beli gelang sume... aku mmg xmo menang esok.. baju pun besa2 jek.. aku letak harapan tinggi kat kak lin ngan tatik utk menang... tp aku tau, tatik pun nk kak lin menang.. ehhehehe

siap pasang lengan sume, kami pun berinai kecil.. kuikuikui..terkial2 kak lin bawak kete mase nk balik.. tp xpe, hasilnye lumayannn... nape aku ckp lumayan?? tguu eak....

layannnn....

ok.. balik2 umah mica dh tdo.. kul 11 mlm tau aku balik.. x baik ek mama ni mica.. sorry eak.. len kali kite pki inai same2... yeay!! bgn2 mica terkam aku.. bila ngk inai aku, dia nk jilat plak.. terus aku basuh.. seb baik merah gak..

ok.. keesokkan harinye... masing2 pun tukar baju belah ptg tu.. xde la ramai sgt.. kali ni, kaum lelaki dept aku x sporting tau... diorg x tukar baju pun.. seb baik bos ok jek.. hihiihihihihi..ok laa.. korang layan gambar eak...

2 puan + 1 cik.. hihi
3 puan + 1 cik.. 

aku sorok badan.. hahaha

candid.. kengkonon...
geng makan.. 

posing lagik..
dalam sibuk2 posing tu... skali name kak lin ngan tatik kene panggil as top 5 best dress... syukur alhamdullilah aku x terpilih.. aku tau baju aku besa2 jek.. tp kalu aku kene panggil ari tu, rasenye aku x pki dah theme2 utk next event.... aku kn x sporting.. hahahhaha
top 5 best dress.. tatik ngan kak lin terpilihh tauu.. yeay..
 korang tau x sape yg menang.... and the winner is.. (drum rollssss).....

 kak lin ngan kak ila..
kak lin menang... yeay..korang nampak x adiah tu?
ni aku zoom sket.... tomei jahh..
aku ngan tatik happy sgt2 kak lin menang.. x sia2 la ktorg temankan kak lin smpi kul 11malam.. hikhikhik.. ye ke teman? ye laa.. ku ngan tatik support kak lin.. sbb dia suke sgt mende2 camni.. kuikuikui..

wif my lady boss
kak lin ajak balik, sbb dia dh menang.. hahhaa.. 
k la.. tu je... penat sgt tau.. mcm la aku yg menang.. balik tu terus pengsan smpi pgi.. mica?? papa yg tolong jaga ngan buat susu malam2.. thx papa.. :)

p/s - kat office skrg ni, ni lar kawan2 aku.. kawan2 g makan, g JJ... kawan gossip2.. aku ade gak geng surau..geng2 YES.. hihihihi.. kawan2 sekerja aku plak mostly boboy.. (kelakar jek boboy... ).. xkn aku nk gossip ngan diorg plak kan... *peace*

with luv, mama misha

4 comments:

irenedahayu said...

santek baju ko ling.... aku dah lama tingin nak pakai baju ceni..

LUTH ^_^ LUNA said...

cantik la ira baju punjabi tu....rugi x melaram kalu x dpt tomei.....hehe

cira said...

dayu - ko pki mesti comel laaa.. putih melepak.. kuikuikui..

at - aku kn pemalu.. haahahhaha.. t

cik.BONDA said...

Baru sempat nak bace update blog Mama Mica ni...mengimbau kembali mase tu...best2...thanks to both of you (Mama Mica - Ira n Cik Dinda-Tatik). Next event, you all pulak mesti menang...x kirelah Best Dress or Lucky Draw...Best Giler...Sok kene pakai TOMEI ni...:)